вторник, 29 април 2014 г.

1316. БОЙКО БОРИСОВ И И БИТКИТЕ МУ СЪС ЗЛОТО В БЪЛГАРИЯ



Когато българите се променят в по-голямата си част и станат по-мъдри, по-добродетелни, ЧАК ТОГАВА НЕЩАТА ЩЕ СИ ДОЙДАТ НА МЯСТОТО И ЩЕ ПОБЕДИМ ЧЕРВЕНАТА ЧУМА, КОЯТО НИ ПОРОБВА С ДИКТАТУРАТА СИ ДЕН СЛЕД ДЕН. 

За всичко, което се случва у нас, са виновни самите наши сънародници, дето масово робуват на своя БОГ ТОЛУМ, и на егоизма си. Никаква любов не се чувства между хората. Ето, изпратен ни е  свише един изключително харизматичен и човечен човек - Бойко Борисов- и го емнахме от всички посоки, като глутници зли кучета и вълци. А той направи толкова много полезни неща за нацията и практически ни доказа, че е достоен да ръководи държавата, въпреки своите пропуски, въпреки ненаправените реформи, за които му се пречеше по всякакъв начин чрез саботажи и гнусни нестихващи интриги срещу него, срещу ГЕРБ, срещу Цветанов! 
Какво се случва с един такъв лидер-духовен гигант? Той с години е и продължава да бъде охулван от дивата омраза на ЗАВИСТЛИВИТЕ ГНОМИ с червена петолъчка в душите си. Мразят го неистово, защото доказва с делата си, че е българин с главно "Б", който пробужда любов в сърцата на най-достойните и извисени български родолюбци. А те, тези властолюбиви, крадливи и лъжливи лилипути, никога не биха могли да се озоват на неговото ОЗАРЕНО от позитивното му излъчване място. Никога не биха могли с хлъзгавите си раболепни гръбчета да поемат толкова грандиозен товар от смъртоносни български карми на плещите си.
Именно затова ги очаква невиждан погром. Бездната на възмездието ще ги погълне за всички времена и безвремия! Това да си го закичат на ухото тия изчадия адови!
Защото МРАКЪТ Е ОБРЕЧЕН!
Защото ЛЮБОВТА ТЪРЖЕСТВУВА НАД ВСИЧКО!
ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!
А Бойко Борисов е източник на истинска любов към българската нация! Хората, способни да обичат, го усещат със сърцата си.
2014.

понеделник, 28 април 2014 г.

1315.




неделя, 27 април 2014 г.

1314.



1311.БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ Е ВЪТРЕ В ГЕНИТЕ НИ - ДА Я ПРОБУДИМ!

Учителят Петър Дънов:
"Ако твоята любов събужда любов към всички живи същества, ако усили твоя идеен живот, ако не търсиш никакви облаги от човека, когото обичаш, тя е Божествена.
Ако чрез твоята любов внесеш в хората, които обичаш, живот, светлина и свобода, тя е Божествена."


Мари Хигелс:
Бих добавила - ако допринасяш за отключване на висшето духовно състояние на човечеството, ти си се слял с вселенската любов.

четвъртък, 24 април 2014 г.

1310. ТИ ЗАКРИЛЯШ ИСТИНАТА.

Лъчите в тебе бяха дълго скрити,
но днес влудяват злобите проклети.
И се разбра, че, пратен от звездите,
ням рицар си на древните завети.
Неземно щедър си и протестираш
срещу ламтежите на егоизма.
Протест ли? - Не! Ще трябва гръм всемирен
да озапти душите черноризи.
Видях те искрен, волевù и честен,
разобличаващ с много жар лъжите.
Подобно принц, омаян от принцеса,
излъчваш чувства пламенни, открити.
Във истините виждаш висше благо,
което с висша сила те зарежда.
Доброто в теб от трудности не бяга,
а възкресява мъртвите надежди.
Със чудотворно слово жариш здрача
и меч издигаш над ламя стоглава.
Животът вярва в теб, което значи,
че пътят ти е път на звездна слава!

12.04.2007, 8,13ч., четвъртък.

петък, 18 април 2014 г.




1309. ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ЯЙЦА - ТОВА Е НАШАТА АУРА



ДНЕС БОЯДИСВАМЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ЯЙЦА
ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК Е!
НА ТОЗИ ДЕН ПРЕДИ ИЗГРЕВ СЛЪНЦЕ СЕ БОЯДИСВАТ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ЯЙЦА.
ТЕ СИМВОЛИЗИРАТ НАШАТА АУРА - ЗЛАТНАТА ВРАТА КЪМ СВЕТЛИНАТА.
ЧЕРВЕНОТО ЯЙЦЕ Е СИМВОЛ ЗА ЖЕРТВИТЕ, КОИТО ПРАВИМ В БОРБАТА НИ СЪС ЗЛОТО ЗА СПАСЕНИЕТО НА СВЕТА.
НАЙ-СВЕТЛИТЕ ХОРА ИМАТ МЪДРОСТ, ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ - ДАР СВИШЕ
ЗА ТЯХНАТА ВСЕОТДАЙНОСТ В ИМЕТО НА ДОБРОТО. ТЕ СА БОГОИЗБРАНИТЕ.
АУРАТА ИМ Е КАТО БЛЕСНАЛА ЗВЕЗДА СРЕД ОКОЛНИЯ МРАК.
НЕКА ЛЮБОВТА НИ КЪМ ПРАВДАТА И КЪМ ИСТИНАТА ДА НИ ПРЕВРЪЩА В ЛЮБИМИ ДЕЦА НА ВСЕЛЕНАТА!


 6,33ч. ПЪРВИТЕ МОИ ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА СА ГОТОВИ /следобяд още ще боядисам - сламата ми я изпрати майка ми от село, както и яйцата/.
ЕТО КАК СА ГРЕЙНАЛИ:
1. ЧЕРВЕНОТО - това е аурата на духовните хора, които са борци за правда чрез силата на огнената истина.
2. ОРАНЖЕВОТО - това е аурата на хората-лечители, които безвъзмездно премахват тежки болести.
3. КАФЯВОТО - това е аурата на земеделците, свързани с кармата на земята.
4. ЗЕЛЕНОТО - това е аурата на Природата и на всички одухотворени творци.
---
ЧЕТИРИ ЯЙЦА =148= СПАСИТЕЛЯТ
Интересно съвпадение се получи - от 5-те яйца, само 4 се свариха без да се спукат...Това го приемам като небесен знак - боядисах 4 яйца.
В същото време днес се събират 4-ма държавни представители, които да решават въпроса за кризата в Украйна:
САЩ
Русия,
Украйна и
ЕС.

сряда, 16 април 2014 г.

1308. УТРОТО НИ ВЪЗРАЖДА /17.07.2014/




ДОБРО УТРО, ЗЛАТНИ СИЯНИЯ НА ЖИВОТА МИ!
ДА СЕ ПОЗДРАВИМ С НОВИЯ ДЕН.
НА ВЕЛИКИ ЧЕТВЪРТЪК ПИЛАТ ПОНТИЙСКИ ОСЪЖДА БОЖИЯ СИН НА КРЪСТНИ МЪКИ...ТАКА СЕ СТИГА ДО АПОГЕЯ НА ЕДНА ВСЕЛЕНСКА МИСИЯ - ЧУДОТВОРНОТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ, КОЕТО СПАСЯВА СВЕТЛИНАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ БЕСОВЕТЕ НА МРАКА...
Великата жертва доведе до духовно развиделяване в душите на днешните хора.
Всяка сутрин като отворя прозореца, като се слея с душата на изгряващото небесно светило, като ме погали нежното чуруликане на току-що пробудилите се птичета в клонака, се чувствам като дете, попаднало в храма на Създателя...Чувствам се новородена и миропомазана от самата велика красота...Ето така всеки Божи ден ние се освобождаваме от товара на мрака и възкръсваме за нов живот, поемайки по светлите пътища, които ни се предлагат свише.
Прекрасно е, че има утрини, които ни възраждат!

17.04.2014,
Велики четвъртък.

----

понеделник, 14 април 2014 г.

1307. ОМРАЗАТА НИ УБИВА, А ЛЮБОВТА НИ ИЗВИСЯВА И НИ ДАРЯВА ЗДРАВЕ /14.04.2014/



ИДЕ ВЕЛИКДЕН!
ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ИМЕННО БЕСОВЕТЕ В ЧОВЕШКИТЕ ДУШИ, РОДЕНИ ОТ ОМРАЗАТА И СЕЕЩИ ОМРАЗА, РАЗПНАХА БОЖИЯ СИН НА КРЪСТА И ГО ОБРУГАХА.
НЕ БИВА ДА ТАИМ ОМРАЗА КЪМ КОГОТО И ДА БИЛО - ОПАСНО Е ЗА НАС!

ВАЖНО Е ДА ГЛЕДАМЕ НА ЗЛОТО КАТО НА ЕДИН ЗВЯР, ПРЕВЗЕЛ ЧОВЕШКИТЕ ТЕЛА... НЕ БИВА ДА СЕ ПРОЩАВА НА ТАЗИ ОПАСНА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЯ, НАРЕЧЕНА ОТ ХРИСТОС БЯС - ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ С ТОЗИ БЯС, КАТО ГО СТОПЯВАМЕ ЧРЕЗ ОГЪНЯ НА СВОЯТА ДОБРОДЕТЕЛНА СЪЩНОСТ, ЧРЕЗ ОГЪНЯ НА СВОЯТА РАЗОБЛИЧИТЕЛНА ИСТИНА...
ПРОШКАТА НИ НЕ Е АДРЕСИРАНА ДО ВЪПРОСНИЯ СМЪРТОНОСЕН БЯС, НАРЕЧЕН ЗЛО, А ДО ЧОВЕКА, КОЙТО Е ОБЛАДАН ОТ ЗЛОТО... ЗАЩОТО ТОЙ ВСЪЩНОСТ Е МЪЧЕНИК И Е ЖЕРТВА, УБИВАНА ОТ СОБСТВЕНИТЕ МУ БЕСОВЕ.
В СЪЩОТО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТДАЛЕЧИМ ОТ ТОЗИ ЧОВЕК, ЗАЩОТО СЕ ИСКА ВРЕМЕ, ИСКАТ СЕ ГОДИНИ, ЗА ДА МОЖЕ ТОЙ ДА СЕ ИЗЧИСТИ ОТ ОПАСНИЯ МРАК В СЕБЕ СИ... ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ЗЛОТО ЧРЕЗ ПОСТЪПКИТЕ НА ТОЗИ ЧОВЕК МОЖЕ ДА РАЗБОЛЯВА И УБИВА ОКОЛНИТЕ И ЗАТОВА СЕ НАЛАГА ДА НЕ ВЛИЗАМЕ В ДИРЕКТНИ СБЛЪСЪЦИ С ОБЛАДАНИЯ ОТ БЕСОВЕ, КОЙТО ОБИКНОВЕНО НЯМА ВИД НА ЗЛОНАМЕРЕНО СЪЩЕСТВО, ЗАЩОТО В ЕЖЕДНЕВИЕТО СИ Е ХИТЪР И КОВАРНО СЕ ПРАВИ НА ДОБРЯК - ТАКИВА СА ДНЕШНИТЕ АЛЧНИ И СУПЕР ЕГОИСТИЧНИ ПОЛИТИЦИ, ЗАБИВАЩИ НОЖ В СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ.
АКО НИЕ ИЗПИТВАМЕ ОМРАЗА КЪМ ЧОВЕКА, КОЙТО НИ Е ДОНЕСЪЛ БЕДИ, ВСЪЩНОСТ ОТВАРЯМЕ ЧЕРНИТЕ ВРАТИ НА ДУШАТА СИ, ПРЕЗ КОИТО В НАС ВЛИЗАТ БЕСОВЕТЕ НА НАШИЯ ПРОТИВНИК.
МОЖЕМ ДА СМЕ ОТВРАТЕНИ ОТ НЕГО, НО НЕПРЕМЕННО ДА СЕ БОРИМ САМО ЧРЕЗ СВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ НА ФАКТИ, КОИТО ГО РАЗОБЛИЧАВАТ. НЕ БИВА ДА МУ ЦИТИРАМЕ ИМЕНАТА ДИРЕКТНО, ЗА ДА НЕ НИ ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЕ ЗА КЛЕВЕТА В СЪДА - ЗЛИЯТ ЧОВЕК Е ЦАР НА ТАКИВА СЪДЕБНИ ДЕЛА, КОИТО МОГАТ ДА ВГОРЧАТ ЖИВОТА НИ.
ОПИСАНИЕТО НА НЕГОВИТЕ ЛЪЖИ И ОПАСНИ ЗА ХОРАТА ДЕЙСТВИЯ Е ДОСТАТЪЧНО КРАСНОРЕЧИВО, ЗА ДА БЪДЕ РАЗПОЗНАТ ОТ ОБЩЕСТВОТО. И ТАЗИ ИСТИНА ЩЕ СТОПИ ЛЕДЕНАТА МУ СИЛА РЯЗКО. ТОВА ЩЕ ГО ВЛУДИ И ТОЙ ЩЕ СТАНЕ ДОТОЛКОВА НЕАДЕКВАТЕН, ЧЕ ЩЕ ОТБЛЪСНЕ ЗАБЛУДЕНИТЕ ХОРА ОТ СЕБЕ СИ И ТЕ ЩЕ ПРОГЛЕДНАТ, ЩЕ СПРАТ ДА МУ ВЯРВАТ. ЕТО ТАКА СЕ ПОБЕЖДАВА ЗЛОТО, А НЕ ЧРЕЗ ЗЛОБНИ СВАДИ И КЪРВАВИ СБЛЪСЪЦИ.

14.04.2014 - Светъл понеделник.

четвъртък, 10 април 2014 г.

1306. ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ И ЧУВСТВАТА НИ КЪМ ДЕЦАТА.../11.04.2014/



Някои казват, че истинска любов е, когато обичаш децата и внуците си.
Но те генерално грешат. Това е обич, която е много силна и ни прави безкрайно щастливи с децата ни. Само че най-важната отличителна черта на ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ е, че тя разцъфтява между мъж и жена, които са две половини на едно енергийно цяло, достигнала до високите нива на ДУХОВНОСТТА, а това я превръща в ЧУДОТВОРНА СИЛА.
Истинската любов е само и единствено между мъж и жена, като в даден етап от развитието ù ТЯ може реално да прави чудеса - да лекува неизлечимо болни, да отключва в хората техните скрити творчески дарби, да дарява щедро околните със светлина и да им променя живота към по-добър. Дори е в състояние да прогонва зимни виелици и да накара цветята да цъфнат през февруари, например.
А майчините ни чувства никога не са стигали до ЧУДОТВОРНИ ПРОЯВИ за околния свят. Те просто правят живота ни по-ведър и ни носят лично щастие.
Обикновено най-самотните жени, които просто не са срещнали своята сродна душа в любовта, прехвърлят копнежа си за нежност и взаимност към своите деца, а по-късно и към внучетата си. Точно те твърдят, че истинска любов е само онова силно чувство, което изпитваме при контактите си с детската чистота и всеотдайност.
ИЗВОД:
Ще познаем истинската любов по това, че мъжът и жената, които са носители на нейната светлина, правят ЧУДЕСА - в началото само единият от тях, а по-късно вече и двамата даряват околните с благодати.



11.04.2014.

вторник, 8 април 2014 г.

1305. ФАЛШИВИТЕ ПРИЯТЕЛИ В МОЯ ЖИВОТ 89.04.2014/




Наскоро една моя пишман- приятелка, която обичаше да демонстрира, че е много добра, грижовна  и искрена, много се издъни...
Ще започна разказа си от по-отдавна. През 2011/12г. тя ми се оплака, че от години има непрекъснати болки в гърба - особено сутрин като става от леглото. Нищо не помагало - ни разтривки, ни мазила. Тя знаеше, че съм с дарба да лекувам чрез огнените си пръсти и, въпреки че не вярвала в тези неща, ме помоли да опитам да ù помогна. Речено сторено. С няколко сеанса  болките изчезнаха - просто си слагам дланите на определени места по гърба, а след това разтривам / винаги през дрехите/. Като приключих, ù казах, че болките никога повече няма да се върнат. Друг път се наложи да премахна болки и на мъжа ù - беше си наранил коляното и куцаше, а лицето му се гърчеше от болезнени гримаси. Правих сеанси и на детето им - вечно боледувало от настинки.

Така минаха две години. По принцип рядко се виждаме - на няколко месеца по веднъж. Защото нямам време за гостувания. Пък и усещах колко е лицемерна въпросната "приятелка" - имам дарбата да прониквам в същността на човека. През миналата есен небето, което чрез моите пръсти я излекува, реши да  я подложи на изпит. Беше ми внушено свише да помоля кадърния неин съпруг да ми монтира на прозореца едно тънко желязо, за да не ми падат саксиите при вятър. Казах, че ще си платя.Човекът е наистина свестен, търпелив и излъчва доброта, затова с цялата си признателност за  лечебните ми услуги, за които, вярна на себе си, не съм им взела и една стотинка,  веднага се съгласи. Даже възкликна: "Как ще ми плащаш, Мари - ти толкова неща направи за нас!". 
Да, ама жена му доста се пищиса и рече: " Ти какво си мислиш...Той е толкова зает и има скъпи поръчки...Времето му струва пари, материалите са му пари..." Пак отговорих, че ще си платя, колкото струва /бях адски притеснена от нейната реакция и от злобния блясък в очите/...А тя изтърси: " Знаеш много добре, че той парите ти няма да ги вземе". Мъжът тогава стоеше и я слушаше силно притеснен, но пак повтори, че ще ми направи услугата рано на пролет.
После тя като ме изпращаше до портата, още по-нападателно ми повтори същата тирада, аз се извиних, задето съм поискала тази услуга, като в тонът ми имаше само болка и си тръгнах.
Цяла зима не стъпих в тях, нито се чувахме  по телефона. 

Вече бях решила да се обърна към друг майстор - даже говорих с Милчо, мъж на братовчедка ми и той по принцип нямаше нищо против. Но му обясних, че е важно да изчакаме, защото имам уговорка с друг човек...
Като дойде пролетта, се видяхме с добряка-мъченик, герой на моя разказ - купуваме си домашно мляко от общ източник и така се засякохме.  Поговорихме си,  обясних защо съм се отдалечила, а той се оплака, че детето през студените месеци боледувало от настинки и ми напомни да се видим, за да уточним мерките на онова желязо - щял да го направи. Напомних му, че съм разколебана, той смутолеви нещо, настоявайки да ми помогне. След известно време се видяхме, уточнихме мерките, той дойде в къщи, проби 4 дупки, монтира 2 стойки, които аз му дадох /имах ги от един стар простор за пране/ и му остана само да постави тънката кръгла пръчка. Всичко беше готово и аз пак казах, че искам да платя. Той, разбира се отказа.
После накарал жена си да ми звънне и да ме покани на кафе / интуитивно знаех, че той я е накарал/. Тия дни отидох, носейки лакомства за малката сладурана. Жената още с първите си думи беше много нервна и нападателна. Усетих омраза в очите, в мислите ù. Като разбра, че гладувам и че не пия вода, а само по 2 чаши мляко на ден, започна да ми вика, че лъжа - щом съм слагала в млякото 1 лъжица сироп от карамел, който се правел с вода, значи пия вода...Ужас. Особено я взриви думата "духовен", която споменах  малко преди това. Разказвах на нея и на детето ù  за времето, когато съм правила много неща наведнъж в едно денонощие:  гледала съм две деца, ходила съм половин ден на работа като учителка, правила съм БЕЗПЛАТНИ сеанси на болни по домовете им /вземаха ме с коли от къщи и ме връщаха, за да печеля време/, разказах, как  нощем съм готвила манджа за другия ден, като едновременно с това съм писала книгата си за Дора Габе, рисувала съм с маслени бои и съм редувала с правене на скулптури от дърво - и всичкото това е продължило с месеци, година, две...И вършех всичко,  без да съм се оплаквала от умора, от липса на сън, защото духовните хора са много издръжливи и много работят...И тъй като въпросната моя "приятелка" вечно се жалва пред мен и то в присъствието на момиченцето си колко я натоварвало да се грижи за детето, да пере, да готви и да ходи на работа /само 3 пъти в седмицата!/, колко нямала време за творчество /тя рисува/,  като чу разказа ми и думата "духовен", просто подскочи, неспособна да се владее, нагруби ме и отиде да извика мъжа си. Тогава проведохме един разобличителен разговор в негово присъствие. Първо преразказах на мъжа ù онова, заради което жена му се е разсърдила и го е повикала. После припомних  как ме е нагрубила преди няколко месеца като заяви и то в негово присъствие, а после и насаме при портата,  че мъжът ù не може да ми прави услуга, защото и времето, и материалите му стрували пари. Припомних как ми е казала на изпроводяк тогава: "Но аз ти благодарих, Мари. Какво искаш - да ти се поклоня ли?". И добавих с много болка и разочарование, гледайки в очите тази жена:
- А моят труд, когато ти премахвах дългогодишните болки не струва ли пари, а моето време не струва ли пари? Струва и то много по-скъпо от една метална пръчка, защото здравето е безценно...А, колкото за благодарността, тя се изразява по-скоро чрез добро отношение, а не с думата "благодаря"...
Тогава тя каза, че не е говорила подобни неща и че аз лъжа като "СЕЛСКА ПРОСТАКЕСА". Мъжът ù слушаше нейните нервни приказки засрамен, видял жена си в ролята ù на истинска лъжкиня. В същото време  тя му викаше да се намесил, да не мълчал...Ужас! Видях една луднала от бяс хиена. Впрочем, аз говорех сдържано и само изреждах фактите, без злоба, но твърдо застанала на страната на истината. А докато слушах грубите ù приказки, в тялото ми постъпваше невероятен студ откъм нея.
Знаех, че беше важно за детето /то също слушаше цирка на майка си, ще добавя, че е осиновено дете/, важно беше и за таткото, да се случи днешният нарочно предизвикан от мен сблъсък между истината и лъжливата   природа на тази жена. Именно по този начин, докато тя съскаше отровно, изтеглях от нея и  поемах в себе си опасното за здравето им излъчване. Така прекъсвах връзката на вампирската ù природа с техните ежедневно атакувани  тела.
Смъртоносният студ на тази носеща болести негативна енергия, 
ще  преработя в потоци от здравословни фотони, които   занапред  ще  бъдат огнен щит на таткото и детето срещу нервните  изблици на тази фюрия.

Все едно че с камъните, хвърляни към мен от бесовете ù, щях да изградя нещо жизнено важно за две същества, подложени на ежедневен терор - виждала съм как крещи на детето и как то се свива уплашено...Усещах как щом детето седне в скута ми и ми се радва на ласкавото отношение, гушкаше се в топлината на обичта ми, тя беснееше от ревност.
Та в края на въпросния сблъсък си тръгнах с думите, че никога повече няма да дойда в техния дом. Вече можех и от разстояние да се грижа за жертвите на злото.
Ето защо се бях отказала от доста години да правя сеанси на хората - случаите на ясно изразена неблагодарност тук, в България, са много. Докато в чужбина болните се отнасят към своя лечител, който им е помогнал /и то безплатно!/ с огромна благодарност и с обич.
Това беше последната болна, която съм докосвала с пръстите си. Занапред, който е духовно извисен, само той ще привлича позитивната енергия, извираща от мен и ще получава изцерение. Злите хора се екранират с леденото си излъчване и сами са си виновни за невъзможността да бъдат излекувани  от своите все по-нови болести.
Ще завърша  своя разказ с един диалог между мен и момиченцето на моята пишман-приятелка, след като тя излезе от стаята. Но преди това да добавя - за мен тя е обладана от злото и следователно не е виновна, а напротив - мъченица е, защото организмът ù се разяжда отвътре и се руши. А това никак не е добре за нейните близки, които се измъчват като я гледат как изпада в силни нервни кризи. Но има една поговорка: "Помогни си сам, за да ти помогне и небето".

Дъщеричката ù, която  е твърде интуитивна и мъдра за своите 6 годинки, съвсем спонтанно сподели с мен мнението си за ДУХОВНОСТТА - една дума, накарала майката да изригне:

Детето:
- Всеки има дух - някой повече, някой по-малко и... още по-малко.

Аз:
- Миличка, нали видя - тя не ме обича. Покани ме на кафе, а ме обиди. Вече няма да идвам...

Детето:
- Аз пък нея не обичам. Обичам татко - той е добър.

Аз:
- Така не бива да се говори за мама - тя има  доброта в себе си, грижи се за теб, гушка те...
Просто съм обидена от лъжата ù. Съжалявам, че ти трябваше да чуеш това. Аз повече няма да идвам и да ù помагам, когато има нужда...


Детето:
- Каквото прави човек, за себе си го прави!


9.04.2014.
----


ВСЯКО ЗЛО Е ЗА ДОБРО
Учителя Беинса Дуно

...Имало един светия учител, който не само обичал учениците си, но бил и много строг към тях. Между учениците му имало един, който не обичал учителя си и търсел сгоден случай да му причини някаква пакост. Той много мислил за това и накрая му дошла идеята да постави пред вратата на учителя си камъни и така да задръсти входа на къщата му. Както намислил, така и направил. Донесъл два огромни камъка и ги сложил пред вратата на къщата.
Като станал от сън, учителят поискал да излезе навън и да се порадва на природата, но разбрал, че входът на къщата е задръстен от огромни камъни. Като видял това, той се принудил да излезе през прозореца, извикал един майстор, на когото поръчал да издяла стъпала от камъните пред вратата му.
За кратко време майсторът каменоделец от камъните изваял най-хубавите стъпала и ги поставил на стръмната пътека пред къщата. Всеки, който минавал оттам, се възхищавал и питал светията учител:
– Откъде взе тези толкова красиви стъпала?
Той отговарял:
– Един от моите любезни ученици ми ги донесе....
/Приказки и притчи из беседите на учителя - Лазар Стойчев/
------
Valia Bradshaw:
И какво излиза според Учителя? Че добрият и мъдър човек може да превърне и лошотията в добро...Изборът остава на нас...

понеделник, 7 април 2014 г.

1304. "ПЧЕЛАТА" ОТ ОУРА ЛОВ - откъс...




-----
"– Използвате ли петрол? – попита Оуз.
– Ооооо, това е отживелица! – отговори момчето.
Всичко, което замърсява природата, отдавна е забранено.
– Ти къде работиш, – попита Оуз.
– В къщи естествено!
– Как така?
– Ами включени сме в мрежа и работим с техника, която не изисква да се поддържа офис. Спестяват се пари и съответно излишни усилия. В постоянна видеовръзка сме и работим екипно. Плащат ми по сметка с точки.
– Ами данъците?
– Нямаме данъци! Няма правителства! Няма държави!
Валутата е точкова. Генерира се в карта, с която мога да разменям точки за продукти или услуги.
– Нямате ли банки?
– Не!
– Всеки си има собствена сметка в световната система.
– Има ли безработица?
– Не!
– Как така?
– Ами всеки иска да работи и му се дават точки.
– Домове за сираци имате ли?
– Не! Децата са най-важните. Това са души, които ние посрещаме с радост и ако нещо се случи с някой родител, оставяме малката душа да си избере от желаещите приемни родители.
– Болници имате ли?
– Не са ни нужни. Тук при нас няма болести. Всички сме здрави.
– Не може да бъде! – възкликна Оуз.
– Така е! В училище ни учат как да се храним правилно, как да поддържаме емоционална хигиена.
– Емоционална хигиена.
– Да! Ние сме отговорни да се чувстваме добре. Нямаме право да нараняваме хората около нас с лошото си настроение – отговори Аби.
– Когато си щастлив, болестите изчезват. Учат ни също как да се зареждаме от природата и слънцето, как да се лекуваме сами и да си помагаме – допълни Вон.
– Какво се изучава в училищата? Кои предмети освен основните?
– Много предмети и всички са забавни и интересни,
защото се учат в динамична среда и най-вече практически занятия. Изучаваме енергийно лечение, пранично земеделие, старинни занаяти, слънчеви и биотехнологии, екосистеми и тяхното съхранение, ясновидство, етика на взаимоотношенията и комуникации, законите на кармата и Вселената, имаме много спорт – почти всичко, което се сетиш, и естествено след основното училище всеки си избира тясноспециализиран профил.
Започваме да работим още докато учим, за да се включим в системата за разпределяне на енергията между хората, така проверяваме на практика знанията си.
– Нямате ли изпити, оценки?
– Не. Всеки е прав, дори когато прави грешки, защото така се учим. Оценките са самите резултати и ние никога не се сравняваме. Просто живеем, давайки каквото можем, а получаваме в замяна всичко, от което имаме нужда.
– Не може да бъде! – Оуз беше отворил широко очи и не вярваше на ушите си.
– А имате ли старчески домове? – намеси се Рая.
– Не! Душите сами избират кога да се оттеглят от земята и тогава канят близките си на сбогуване. След медитацията, която се извършва, душата отлита за ново прераждане.
– Не видях възрастни хора наоколо?
– Ами, ние запазваме телата си дълго време млади.
Аз съм на шейсет, а Аби – и той посочи момичето – на петдесет.
– Намигна й закачливо.
– Наистина ли? Не се шегувате, нали?
Без малко да помисли, че му се подиграват, но видя сериозните им лица, по които нямаше и следа от насмешка. Къде бяха попаднали? Невероятен свят!
– Имате ли деца?
– Да, пет и шестото е напът.
– Така ли? – Рая се развълнува. – На колко години са?
– Най-голямото момче е на двайсет и пет, а най-малкото на пет.
– И успявате да запазите такава блестяща форма, спокойствие и желание за живот?
– Ами спортуваме всеки ден, имаме прекрасен дневен график и се радваме на живота! Когато не губиш енергия в гняв и негативни емоции, имаш много повече сили да се справяш с ежедневието!
– Не ви ли е скучно, като си имате всичко и нямате грижи?
– Не! Просто се забавляваме! Има толкова много неща, които още не сме опитали.
– С какво се храните? – попита Рая.
– Вие хора, с цялото ми уважение, от кой свят сте?
– Ммм – за малко Рая да им каже, но в главата й
прозвуча гласът на техния водач:
„Не трябва да се намесваш във времето, само наблюдавай и не отговаряй!“
Рая замълча.
– Естествено че се храним предимно със слънчева храна, но от време на време ядем ядки и зърнени култури, пием сокове от плодове и зеленчуци, билкови чайове и мед –довърши отговора си Вон. Има прекрасни полета и много млади хора обичат да отглеждат вкусни плодове и зеленчуци.
– А какво правите в свободното си време?
– Пътуваме със самолета ни. Много ни е приятно да се срещаме с хора от цял свят. Имаме приятели почти във всяка точка на Земята. Обичаме да плуваме и имаме график. Лятото всяка втора седмица сме на океан или на море, в различни континенти. Всяка първа седмица имаме гости от други страни. Зимата сме на ски по същия график, но когато ни омръзне, отиваме отново на море на някое екзотично местенце.
– Имате собствен самолет? – поинтересува се Оуз.
– Как си позволявате този живот? Богати ли сте?
– Какво значи богати? Просто работим. Самолетът
е като колата и всяко семейство има. Той също се зарежда със соларни системи по време на полет.
Докато говореха, неусетно бяха стигнали до дома на Вон и Аби.
– Заповядайте у нас на чаша сок! – покани ги любезно Аби.
Оуз и Рая се съгласиха. Влязоха в просторна, но не голяма стъклена къща. Вътре, освен дивани и кръгла стъклена маса, нямаше нищо претрупано. Голям стенен гардероб, кухненски бокс с уреди за изцеждане на сок,
голям екран на стената, хладилник от странен материал и дървен шкаф, където бяха поставени стъклени чаши.
Нищо излишно. Колко просто може да живее човек!
– Извинявай, Аби, но може ли да видя спалнята ви?
– Разбира се, мила, заповядай! – покани я тя.
Стаята отново бе със стъклени стени. Имаше излаз към просторна тераса и вътрешна баня. В средата беше разположена огромна кръгла бяла спалня и отново голям стенен гардероб. Аби го отвори и Рая видя огромно огледало на стената и закачалки, на които висяха костюмите на Вон и роклите на Аби. Всички бяха в светла млечна тоналност и покриваха цветовете на
дъгата. След краткото им отсъствие двете се върнаха в стаята при Оуз и Вон, за да се включат в дискусията.
– Каква религия изповядвате? – попита Оуз.
– Бог не е религия! – засмя се Вон. - Тук вярваме в това, че Бог е любов. При нас няма насилие. Всеки има свободната воля и разум. Всички сме Божии чеда, всеки изучава всички имена на Бог и как ще го нарече, е
само въпрос на негов личен избор.
– Това означава ли, че като се жените, всички изпълняват един и същ ритуал?
– Ние не се женим или омъжваме. Имаме развити сетива и можем да усетим коя е подходящата душа за нас. Разпознаваме се без никакво съмнение и нямаме нужда от вричане и клетви за вярност. Когато две сърца се обичат истински, няма нужда от брачни окови, те винаги ще се обичат. Вон погледна с така любов Аби, че Рая направо им завидя. На свой ред погледна към Оуз и видя, че той също я гледа нежно.
– Не можеш да задържиш любовта насила. Тя е енергия – или я има, или я няма. Власт над нея има само сърцето – добави Аби.
– Няма ли разводи? Ако се окаже, че вече не обичаш човека до себе си?
– Ние не се нараняваме никога и затова любовта между една двойка не изчезва. Основното нещо, заради което живеем, е Любовта. И двамата сме отговорни и я захранваме.
– Как така?
– Ами прекарваме много време заедно. Спортуваме, разхождаме се и никога не си казваме лоша дума.
– Не се ли отегчавате от еднообразието?
– Не! При нас всеки ден е различен, защото имаме свободата да правим каквото си поискаме, стига то да е в рамките на разумното и да е съобразено с вселенските закони.
– Как сте постигнали този ред в живота си?
– разпитваше Рая ненаситно, типично в неин стил.
– Нищо сложно! Родихме се в прекрасен свят, в който всеки помага на другия и споделяме всичко като едно семейство. Грижим се един за друг. Всеки се опитва да измисли нещо според собствените си заложби, така че да подобри живота на останалите. Всичко сме получили от другите и се чувстваме задължени да направим и ние нещо за тях. Аби например шие невероятни дрехи от естествени материи, а аз се опитвам да опростя живота на другите, за да имат време за семейството си. Създавам нови екологични технологии.
– Къде са децата ви в момента?
– Големите работят и специализират, а малките са на училище. Днес имат обучение по телепатия, а следобед ще садят нов сорт дървета, които да пречистват по-голямо количество въздух, въпреки че замърсяването почти изчезна, като няма заводи, които да изхвърлят вредни газове. Сега възстановяваме и водите, като отглеждаме специални водорасли, които се хранят с токсични и петролни отпадъци. Напът сме да се справим и с този проблем. Не знам как са живели прабаба ми и прадядо ми. Горките, толкова кратък живот са имали!
Рая искаше да прегърне тези хора сякаш винаги ги бе познавала и обичала. За миг се зачуди дали това не бяха тя и Оуз? Заедно – някога в бъдещето...
– Време е да тръгваме – чуха гласа на водача им."

"Пчелата" - от  Оура Лов
----
СПОДЕЛЕНО ВЪВ ФЕЙСБУК ОТ БРАТОВЧЕДКА МИ ХРИСТИНА ТРИФОНОВА /живее в Лас Вегас/.
Мари Хигелс:
Благодаря, с цялото си същество ти благодаря, Тине , за този чудесен откъс от книгата!!! Веднага го вземам на стената си, за да се сподели и от други хора, в чиито клетки блести божествената светлина...Бъди благословена свише, мила! Пожелавам ти да изживееш много красиви мигове на щастие през идващите дни!

" Нищо сложно! Родихме се в прекрасен свят, в който всеки помага на другия и споделяме всичко като едно семейство. Грижим се един за друг. Всеки се опитва да измисли нещо според собствените си заложби, така че да подобри живота на останалите. Всичко сме получили от другите и се чувстваме задължени да направим и ние нещо за тях."

неделя, 6 април 2014 г.

1303. ИСТИНА И ЛЪЖА, ДУХОВНОСТ И МРАК.../6 април,2014/



Изговориш ли думата ДУХОВНОСТ в присъствието на една лъжлива  същност, тя просто се взривява от ярост и ù идва да те разкъса на парченца от злоба. И знаете ли защо тази тема я кара да подскача на метър от земята? Защото духовността означава ИСТИНА, означава да се бориш ежедневно срещу лъжата на мрака, означава да работиш всеотдайно за проглеждане на околната слепота и за изтръгването ù от лапите на заблудите, означава да воюваш непрестанно с наглия, обсебващ, ревнив, завистлив и вечно хленчещ от умора ЕГОИЗЪМ. 

Думата духовност означава да не ти тежи онова, което вършиш в името на другите и да си щастлив, когато си им помогнал да започнат да проглеждат, ОЗНАЧАВА ДА НЕ СИ РОБ НА ПАРИТЕ, означава да си спасителна светлина за мрачното отчаяние, сграбчено в плен от лепкавия мрак...
Не обичам лъжите - като започнеш от най-малките и свършиш с огромните  и безочливи лъжи. Защото те винаги носят духовно падение, болести и смърт за теб самия, както и за близките ти. Лъжите са дело на задкулисното зло, пръкнало се от  егоизма  на слабите духом.
Кажи на един хитър и нагъл лъжец право в очите истината, която го разобличава и веднага ще усетиш зъбите на иначе маскирания с усмивка  дявол, ще видиш като на длан как той  винаги те е ненавиждал, дори когато ти е свалял звезди с поклон. 

Защото истината е хвърлен камък сред застоялата вода на блатото, тя е  тамянът, който прогонва злото от нас. 
Истината е факелът, който руши царството на тъмнината.
Истината е волността на птицата в нас, на която божествената любов  дава крила и простор...

За финал да добавя:
Едно момиченце от предучилищна възраст, което много ме обича, днес стана свидетел на това как майка му лъже, гледайки в очите  истината, с която я разобличих. Детето е много интуитивно и затова в диалог с мен насаме си каза мнението  за ДУХОВНОСТТА - една дума, накарала майката да побеснее безпричинно и да излезе от стаята.


Детето:
- Всеки има дух - някой повече, някой по-малко и още по-малко.

Аз:
- Миличка, нали видя - тя не ме обича. Покани ме на кафе, а ме обиди. Вече няма да идвам...

Детето:
- Аз пък нея не обичам. Обичам татко - той е добър.

Аз:
- Така не бива да се говори за мама - тя има  доброта в себе си, грижи се за теб, гушка те...
Просто съм обидена от лъжата ù. Съжалявам, че ти трябваше да чуеш това. как тогава да идвам и да ù помагам, когато има нужда - няма да имам желание...


Детето:
- Каквото прави човек, за себе си го прави!

Забележка:

На въпросната пишман-приятелка ù премахнах дългогодишни остри болки в гръбначния стълб - разбира се, безплатно. Вече две години болките ù ги няма. Виждахме се много рядко, но от днес нататък - никога повече.
-----------
6.04.2014.

ПЕТЪР ДЪНОВ,

Мисъл за деня: 6 април, неделя, 2014 г.
"Христос казва: "Духът свети ще ви научи"; под думите Духът свети разбирам изявения Божествен дух. Като се приближаваме към този Дух, Той ще ни научи на великите закони как можем да си поправим живота. Засега за 120 години вие имате два елемента, чрез които сте осигурени: с въздух сте осигурени и с вода сте осигурени, само с хляб не сте осигурени - всеки от вас трябва да работи за хляба. Благодарете на Бога, че работите за хляба. Благодарете на Бога, че работите за хляб. Един ден и хлябът ще ви се дава така, както въздухът и водата."

сряда, 2 април 2014 г.

1302. АДЪТ ГОСПОДСТВА В БЪЛГАРИЯ - ВСЕ ОЩЕ.../1.04.2014/



ВСЕ ОЩЕ ДЯВОЛИТЕ СЕ РАЗПОРЕЖДАТ В НАШАТА СВЕЩЕНА ЗЕМЯ!
Георги Г.:
Днес, при Милен Цветков, млада жена - собственик на фотоволтаична централа - се оплака, че държавата намалиля с 60% количеството изкупена енергия, произведената от нея и й забранява да я ползва за собствени нужди!... Длъжна била да купува от ЕРП - макар че нейната е с 40% по-евтина!...
Милен Цветков онагледи : "Имаш мандра, произвеждаш сирене, което държавата -единствен купувач - ти изкупува по 2 лв. за кг. ...намаля с 60% количеството, което изкупува от теб, като същевременно ти забранява да консумираш собственото си производство и те задължава да си купуваш от супермаркета... по 4 лв.!"
Помните ли как беше при социализма? Работехме, държавата прибираше изработеното, БКП се разпореждаше с него както намери за добре, а на нас хвърляше някакъв мижав процент от добавената стойност... БКП беше робовладелец, ние бяхме роби, а държавата - надзирател!
Тройната коалиция сега ни връща към този - робовладелски модел на обществени взаимоотношения!

1.04.2014.

1301. ЗАБРАНАТА НА БКП СЪС ЗАКОН


Виолета Радева:
ВДЪХНОВЯВАЩ ПРИМЕР

На днешния ден /1 април/ преди 90 години - в 1924-та, се случва нещо, което може да бъде повторено заради спасението на България. Върховният касационен съд в София решава да бъде разтурена БКП и да бъдат конфискувани нейните имоти. Мотивът - неоспоримите данни за организаторската и подстрекателска роля на БКП при септемврийския метеж през 1923 година.
-----
Мари Хигелс:
 НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ГРАБИТЕЛИ НА НАЦИЯТА НИ СА ТИЯ ОТ "червения вятър"!
ПРИ ТЯХ ГРАМ ИЗВИСЯВАНЕ НА ДУХА НЕ СЪЩЕСТВУВА- ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАТ СЕ И С ПАРИ, И СЪС СЛУЖЕБНИ КРЕСЛА.
ЛЪЖАТ КАТО ЦИГАНИ НАЦИЯТА НИ И СА ГОТОВИ ДА Я ПРЕДАДАТ НА ЧУЖБИНСКИТЕ ОЛИГАРСИ- МАФИОТИ И КРАДЦИ, ГЛЕДАЙКИ САМО И ЕДИНСТВЕНО СОБСТВЕНИТЕ СИ МАТЕРИАЛНИ ИНТЕРЕСИ.
ТРЯБВА НЕ САМО ЗАБРАНА НА БКП /БСП/, НО И СЪД ЗА ВСИЧКИ КАТАСТРОФИ, КОИТО СА ПРИЧИНИЛИ НА БЪЛГАРИЯ.
1.04.2014.

вторник, 1 април 2014 г.

1300. ИСТИНСКОТО ПРИЯТЕЛСТВО /2.04.2014/



ЛЮБОВТА, МЪДРОСТТА И ДОБРОДЕТЕЛИТЕ В НАС НИ ПРЕВРЪЩАТ В ПРЕКРАСНИ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО НЕ ТЪРПЯТ ФАЛША, А ЩЕДРО РАЗДАВАТ СВЕТЛИНАТА СИ.
ЗАВИСТТА Е СМЪРТОНОСНА ЛЕДЕНА СИЛА!...ТЯ Е НЕСПОСОБНА НА ИСТИНСКО  ПРИЯТЕЛСТВО, ЗАЩОТО В ТРУДЕН МОМЕНТ ТИ ОБРЪЩА ГРЪБ, ЗЛОРАДО УСМИХНАТА...

Мари Хигелс