неделя, 27 септември 2015 г.

1428. СУЕТАТА И НИЕ /по повод откъс от книга на К.Т./



МОЕ ИЗКАЗВАНЕ ВЪВ ФЕЙСБУК - 27.09.2015.


ПО ПОВОД ЕДИН ОТКЪС ОТ КНИГА НА ПИСАТЕЛЯ К.Т.,, КОЙТО Е С ДИПЛОМА НА ДОКТОР ПСИХИАТЪР.

Мари Хигелс:
Перфектен стил! Изпълва те с наслада, а светлината в теб заискрява като на празник. Благодаря, К. Направи денят ми по-специален.
Стефи Иванова:
Браво,много точно!!!
И много красиво и визуално написано ,браво!!!
Мари Хигелс:
Да, прав е К. Т. - важно е да се стремим към красотата, но не от суета, не за да ни харесват хората, а за да се харесваме ние самите и да сме в хармония с вътрешната си красота. А тя, вътрешната ни красота е тази, която ни подшушва с гласа на нашата премъдра интуиция, т.е. с гласа на собствената ни божествена същност, че когато дадем зелена светлина на хармонията в себе си, ние караме прогледналата част на света да бъде възхитена от нас. И тогава става чудото - духовното ни присъствие излъчва толкова мощна светлина, че тя зарежда телата на минаващите покрай нас, на тези, в чийто поглед пътьом четем възхита, на тези, които се здрависват с нас, на тези, с които разговаряме или директно, или по фейса. И зареденият с нашите фотони околен свят става с една идея по-красив, по-добър, по-възвишен. А в същото време смърдящите зловония, носещи дълбоко заспали души, същите, които срещаме на път и под път, също се сблъскват с лъчите на душевната ни красота, превърнала чертите на лицето ни в красиви, без намек за грим и пудри. И какво се случва на практика, щом се срещнат едно блеснало от вътрешно озарение лице и едно грозно, като описаното от К. лице? Нашите незрими лъчи обграждат грозотата на онзи, с когото мимоходом сме се сблъскали и парират нейната агресия. Тя просто няма желание да ни удари, да ни се нахвърли като освирепяло куче. С една дума силата на духовната светлина, извираща от всичките ни клетки, ни прави от една страна истински красиви - стопява ефекта на леките ни физически недъзи по симпатичното ни лице, придава ни необясним блясък и финес, който разоръжава бесовете в спящата душа на грозния човек, а от друга страна тази наша хармонизирана вътрешна и външна красота отключва във вече прогледналите хора около нас една по-висша форма на духовност. 
Не случайно мъдрите хора са казали, че красотата ще спаси света. Само че става дума за вътрешната красота, която дава блясък и осанка на физическите ни черти, дава финес на начина ни на общуване - а ние общуваме и с грозотата наоколо, и с красотата в живота. Вътрешното озарение на човека дава мъдрост и дипломатичност на характера, желание да сме миролюбиви, да се срещаме с хора достигнали до висши прозрения, да четем книгите им, да бъдем бойци на правдата и толерантни към слабите и беззащитните - това са ценни добродетели - елементи на нашата изваяна цялостна красота. Красива ли ти е душата, ти се стремиш да имаш облекло с хармонично съчетани цветове. И го правиш знаете ли защо? Вече си достатъчно мъдър и си осъзнал причината за твоя стремеж да се обличаш красиво, без грам натруфеност. Силната ти интуиция ти е изпратила прозрение и ти е напълно ясно, че ти работиш за извисяването на света около теб чрез силата на вътрешната си красота, съчетана с красивото ти облекло и фини черти. Твоята силна светлина е поемана от стойностните хора, способни да оценят вътрешното ти озарение - това са хората, които ежедневно срещаш и в чиито очи се появява блясък на възхита, щом се загледат в красивото ти облекло, което хармонизира с хипнотично ОДУХОТВОРЕНОТО ТИ ЛИЦЕ, лишено от гордост и от суетност. Не всички, минаващи по тротоара на живота покрай теб са в състояние да достигнат твоето озарено състояние на духа, което да им "говори", за да знаят защо се налага да се обличат добре. Все още в наши дни на съвсем малко хора им е ясно, че суетата е нещо вредно, защото тя е дело на сатаната, на повърхностно мислещия човек, който още не е съвсем наясно с функцията на хармонизираната красота в човека. Суетата задоволява само нашите ЕГОИСТИЧНИ стремежи - да се харесаме на себеподобните си суетници, за да получаваме от тях някакви малки или големи облаги. С една дума суетата не вижда по-далече от носа си. Тя властва над другите егоисти. Тя е бич за човечеството и много лесно тласка към залез и към лични катаклизми големите таланти, големите гении дори, особено в наши дни - главно използват унищожителни опиати, за да пеят по-дълго по сцените, а после се превръщат в отрепки и загиват. Защото са дали власт на вечно смръщените тъмни сили в себе си и това ги прави алчни за богатства, кара ги да се стремят към излишен скъп лукс, да ядат скъпи, но силно химизирани луксозни храни, да демонстрират бляскав начин на живот. И по този начин злото, което ги обладава ден след ден, благодарение на тяхната суета, се чувства в свои води сред блясък и вакханалия. 
Никак не е случайно, че СУЕТАТА е обявена от Библията за един от 7-те смъртни гряха.
А, колкото за таланта на К. Т., просто нямам думи - перфектен разказвач. Небето да му дава здраве и силна светлина, за да достигне най-високите духовни пространства, следвайки своята съдба на обаятелен словесен гид, който с виртуозен хъс ни води през дебрите на живота - с определени небесно посочени цели, разбира се. А дали той ще съумее да реализира тези цели, това времето ще покаже.

27.09.2015.
------
НА 2 ЯНУАРИ, 2016Г.

БЛОКИРАХ Г-Н ПСИХИАТЪРА, КОЙТО ИМА ДАРБАТА ДА ПИШЕ, НО В ДУШАТА МУ ВМЕСТО БОЖЕСТВЕНА СВЕТЛИНА ИМА ДЯВОЛСКИ БЕСОВЕ...НЕ ЖЕЛАЯ ТАКЪВ ЧОВЕК ДА МИ БЪДЕ ПРИЯТЕЛ.
ПРОЧЕТЕТЕ ИЗКАЗВАНЕТО МИ ПО-ДОЛУ И ЩЕ СИ ИЗЯСНИТЕ ПРИЧИНАТА.

К.Т.:
Не се отдавайте на първия ден от годината на лигави и празноглави пожелания. На тиквеници и сладки приказки за щастие и благоденствие във вид на ауди или къща в родопите. Опитайте се точно сега да размислите за ужаса, който цари навсякъде. И с какво вие можете да му противостоите. АЗ СЪЗДАВАМ ДВИЖЕНИЕ НА МИРА. КОЙТО ИСКА - ДА Е В НЕГО.

Eva E:
К.Т.. Със всяко пожелание към близък или не толкова близък човек ,но не задължително с материален еквивалент , ние се свързваме в хармония с доброто и разумно начало в нас,ако към това бъде прибавена и искрена и неподправена Любов със сигурност едно коледно новогодишно пожелание е със съвсем друг заряд.Ужаса за който говорите се произвежда и преекспонира, всеки път в който говорим за него и казваме това е важното.Важен е,факт!Но начините за справяне могат да тръгнат дори и от едно хубаво пожелание или хиляди пожелания от стотици хора...

К.Т:
отидете при гладен и му дайте хляб. дрънкането за духовност е най долното и измамно нещо. отиваш - виждаш паднал човек - вдигаш го. това е. който още веднъж ми каже за духовност - ще го плюя. духовност! ха. в тъпите кифленски празноглави идиотщини, надращени във фейсбук.. пазете се!

Мари Хигелс:
Отвратителни гадости сее болният ти мозък, г-н, Психиатър! Сериозно си заболял... Очевидно бесовете са препълнили твоето същество и сега говориш против ДУХОВНИТЕ ХОРА, без да си даваш сметка, поради заболяването си, че Светият Дух, това е Бог. Няма как да подмина твоето хулене на духовността, защото това е доказателство, че си обладан от злото. Психясваш все повече и повече. Лежиш на стари лаври, но и дарбата ти да пишеш вече е обладана от злото и излъчва болестотворен студ. Който те издига в култ, е всъщност твое жалко подобие, което не си дава сметка за богохулствата ти...Чрез теб говори самият дявол, който ненавижда духовността, любовта, красотата и хармонията. Дай му на сатаната да говори за смърт...Погнусена съм от твоето самовлюбено и сеещо сатанизъм присъствие!
Това, че помагаш на еди-кой си бездомник, не значи че си свестен човек, а означава, че на всяка втора дума ти ще се тупаш по гърдите, за да видят почитателите ти колко си милосърден. А всъщност не си такъв, ти си суетник, който иска да е в центъра на венцеславието. Да ти напомня ли, че СУЕТАТА е един от смъртните грехове, заклеймен от Библията? Не е важен талантът на дадена личност, защото това непременно води до суетност, до алчност, до поквара. Ако си станал твърде известен, но не си духовен,  непременно си попаднал в лапите на злото и започваш да му служиш, започваш да пълниш душите на хората със собствения си леден студ, който идва от бесовете ти.
Важна е духовната същност на човека с добродетелите, които ние сме длъжни да прилагаме на всяка своя крачка. Но без да парадираме с тях, без да обикаляме телевизиите, без да демонстрираме колко сме велики, а да бълваме змии и гущери против духовността, както правиш ти.
Впрочем, помниш ли как веднъж в една своя фейс-публикация ти покани един твой опонент на среща в парка, за да му дадеш да разбере като само с един удар си щял да го нокаутираш? А помниш ли как малко преди това жена ти пък също покани един твой опонент в еди-кой си парк, за да го пребиела? И ТИ СИ СЕДНАЛ ДА СЪЗДАВАШ ДВИЖЕНИЕ ЗА МИР? Хахаха...Току-що те блокирах и повече не желая да си ми фейс-приятел. Ако те видя по телевизията, ще превключа канала. Вече си затънал надълбоко в тинята на собствените си бесове и нямаш шанс да бъдеш излекуван - убедена съм. А иначе - има кой да те съди. Той е високо ГОРЕ и всичко вижда, всичко чува. Богохулстването ти сигурно е записано в тефтера му.

ПП:
Даааа...Видях те тия дни по малкия екран, но не превключих - беше кьоркютук пиян и ги плещеше едни, не ти е работа... Цяла България те видя, че си пуснат на автопилот и онова, което говориш, доказва, че си психясъл до мозъка на костите си. Жалко...  Имаш близки, защо не те заведат да те лекуват? Какво чакат тия хора? Не виждат ли, че загиваш? 

събота, 19 септември 2015 г.

1427. ГРИГОР ДИМИТРОВ-ГРЕГЪРИ...УВОЛНЕН УЧИТЕЛ!



ПО ПОВОД СУТРЕШНОТО ПРЕДАВАНЕ ПО БТВ ДНЕС В СЪБОТА ЗА СЪДБАТА НА ЕДИН ПРЕКРАСЕН УЧИТЕЛ В НЕМСКАТА ГИМНАЗИЯ.

УВОЛНЯВАНЕТО НА УЧИТЕЛ С ВЪЗРОЖДЕНСКА ОСАНКА И С ВЪЗРОЖДЕНСКИ ДУХ Е КОЩУНСТВО!...
ЕСТЕСТВЕНО ТОВА ЗЛОВРЕДНО ЗА СОФИЙСКИТЕ УЧЕНИЦИ ДЕЛО Е ИЗВЪРШЕНО ОТ ЕДНА ЗАВИСТЛИВА ЗЛА СИЛА, ОБЛЕЧЕНА С ВЛАСТ В НЕМСКАТА ГИМНАЗИЯ.
ТОЗИ УЧИТЕЛ СЕ НАРИЧА ГРИГОР ДИМИТРОВ - ГРЕГЪРИ...
Уволнен е законно, защото е в пенсионна възраст и това е използвала като благовиден повод директорката, която явно с нетърпение е очаквала този "светъл" момент, за да изхвърли най-стойностния учител в Немската гимназия като парцал. И сигурно си е отдъхнала, че вече няма да е принудена да вижда ежедневно пред очите си една такава ОГРОМНА ЛЮБОВ - ЛЮБОВТА НА УЧЕНИЦИТЕ КЪМ ТЕХНИЯ НЕВЕРОЯТЕН УЧИТЕЛ, КОГОТО ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ВСИЧКИ ТЕ СВОЙСКИ НАРИЧАТ ГРЕГЪРИ. 
Горката, жал ми е за нея.
Има още много директори на училища, които живо си представям как завистливите им душици бълват змии и гущери като гледат подобно на Грегъри и друг някой духовно извисен учител как се радва на ученическата възхита и дълбоко душевно преклонение. Но тези директори  стискат зъби и  дебнат изпод камъка, където живеят техните студоносни същности, няма ли най-сетне да дойде моментът, когато ще  връчат на озарения от висши добродетели учител заповедта за уволнение.
Сега нека да се върнем на въпроса за Грегъри. Говорим за учител с възрожденски дух, който обича всички поколения ученици, минали през живота му, а пък те му отговарят с най-върховната любов, която досега не съм виждала в света на българските училища, защото е твърде рядко явление в нашата образователна система - любовта на ученици към учител, умеещ да пробужда в гените на децата свещения дух на познанието и на ценностната същност. 
И АПЕЛИРАМ НЕ САМО КЪМ МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО, НО И КЪМ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО - НЕ ОБЕЗГЛАВЯВАЙТЕ ЛЮБОВТА НА ДЕЦАТА, ОБОЖАВАЩИ СВОЯ УЧИТЕЛ, КОЙТО Е ИЗВОР НА СВЕТЛИНА, НА БЛАГОРОДСТВО, НА МАЩАБНИ ПОЗНАНИЯ, КОЙТО Е ЗАПАЛЕН ФАКЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ И ЛЕСНО ПРОБУЖДА ДОБРОДЕТЕЛИТЕ В СЪРЦАТА НА СВОИТЕ ВЪЗПИТАНИЦИ, ЗАЩОТО ПРИТЕЖАВА ВИСША ДАРБА, ЗАЩОТО ИМА МИСИЯ.
ТАКИВА КАДРИ СА НАЙ-ЦЕННИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ДУХОВНАТА СЪЩНОСТ НА МЛАДИТЕ ПОКОЛЕНИЯ В БЪЛГАРИЯ. 
БЕЛИТЕ КОСИ НА ТОЗИ УЧИТЕЛ ТРЯБВА ДА НИ НАКАРАТ ДА СЕ ПОКЛОНИМ НИСКО ПРЕД ДЪЛГОГОДИШНИТЕ МУ ПОСТИЖЕНИЯ, А НЕ ДА ГО УВОЛНЯВАМЕ.
НЕГОВИЯТ ОПИТ НИ Е ОСОБЕНО НЕОБХОДИМ ТОЧНО ДНЕС, КОГАТО БИТКАТА НИ СЪС ГРОБОКОПАЧИТЕ НА БЪЛГАРИЯ Е В СВОЯТА НАЙ-МАЩАБНА И ПОБЕДОНОСНА ФАЗА.
УВОЛНЕНИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ НЕДАЛНОВИДНИТЕ ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА, КОИТО ПРИЧИНЯВАТ ВРЕДА НА ЦЯЛАТА НИ НАЦИЯ ЧРЕЗ ПОДОБНИ СТРЕСОВИ ОПЕРАЦИИ СРЕЩУ НАЙ-СВЕСТНИТЕ НАШИ УЧИТЕЛИ.

19.09.2015.

сряда, 16 септември 2015 г.

1426. ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ И СОФИЯ /17.09.2015, 6ч./



На теб, огнен дух - вечен и неповторим!
------
Нали си спомняш? ВЯРА ме нарече,

задето вярвам в звездния ни час.
Повярвала съм в огъня ни вечен -
до болка вярвам...вярвам до екстаз!

Очаквал си копнежно и с НАДЕЖДА
да видиш как изгрявам в летен ден,

как тихо влизам в твоя мир безбрежен,
как ме посрещаш странно озарен...

Нали разбра? ЛЮБОВ е мойто име.
Донесох ти божествени звезди,

родени в небесата ми незрими...
И знам, че всяка с теб ще се сроди!


Сред тях Софùя - мъдростта всемирна,
днес ни дари вълшебната зора.
Към храма ни поведе с дъх на смùрна
и с благослов живота ни огря.

17.09.2015, 8ч.
----
Специален поздрав за Данчето Фандъкова, кметът-мечта.
Благодарение на тази слънчева жена София наистина РАСТЕ, НО НЕ СТАРЕЕ! Да си ни жива и здрава, г-жо Фандъкова и още дълги години да ни радваш със своя вдъхновен труд и ентусиазъм, каквото рядко се среща в наши дни!

вторник, 8 септември 2015 г.

1425. ТРИУМФЪТ НА ИЗГРЕВА /9 септ. 2015/




На теб, чудотворно зазоряване в живота ми!
----
Зора зори...Лазурът розовее...
Изчезвай, мрак! Животът ми е нов!
Не питай твойта злобна нощ къде е.
Прогоних я със вихър от любов!
Днес изгревът ме прави преродена.
А щастието ми с пулс велик тупти.
Днес цялата съм огнена вселена,
отключила вълшебните врати!
Чрез силата на свойта звездна лира
изпратих злото вдън-горите аз.
Разбирате ли, хора - триумфирам!
Затуй посрещам изгрева с екстаз!
Зора зори...животът гони мрака.
В мен хоризонтът блесва позлатен.
Днес изгревът, подобно принц очакван,
със стих пробужда нежността във мен.
И грейвам от любов богоизбрана,
с лъчи погалвам звездните цветя.
В градините ви, хора, ще остана
и лотосно за всички ще цъфтя!

9.09.2015, 7,33ч.
---
Снимка от 21.02.2016г.

1424. ПОЗДРАВ ЗА РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО /8.09.2015/



Картина с рози получих като поздрав за именния ми ден /РОЖДЕСТВОТО НА СВ. БОГОРОДИЦА/ от Здравка Борисова, моя приятелка във фейса. Толкова се развълнувах от тази красота, че след като написах отговора, веднага излях емоциите си в поезия:
 


МАРИ ХИГЕЛС:
Мила Здравче, ти просто ме смая - изпратила си ми вълшебни рози, които там, ОТ ГОРЕ ги изливат днес в живота ми щедро, в цялото им розово великолепие...Да бях мечтала, нямаше да получа такъв дар небесен...И си избрана точно ти - точно чрез теб да получа тая душевна наслада...Хич да не си поет, ще пропишеш стихове, възпламенен от вълнения. Благодаря - и на теб, и на моите ангели, които винаги ще намерят повод да ме превърнат в празнична заря от щастие!

------
НАЛИ РАЗБРА? /Мари Хигелс/

На теб - озарен и неповторим!
-------
Благодаря ти, звезден командоре,
че розите на любовта набрал си,
че с много страст изсипваш ги отгоре
и сякаш съм на бал...Върти ме валса...
Омаяна, разискрена, копнежна,
сред облак от неземни аромати...
В богиня ме превръща твойта нежност
и розовите рози стават златни...
Нали разбра - за мен си вече всичко:
и херувим, и блясък в катедрала,
и принц небесен, който тъй обичам,
че цялата вселена бих ти дала! 
До болка съм повярвала във тебе
и знам, че чакаш гонга на звездите,
когато, от велик пожар обсебен,
ще ми внушиш към твоя свят да литна!

8.09.2015, 17ч.10мин.

сряда, 2 септември 2015 г.

1423. ТРЕТИ СЕПТЕМВРИ Е СПЕЦИАЛЕН ДЕН



ДОБРО УТРО ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СЕГА СЕ ПРОБУЖДАТ...
Днешният ден съм го кръстила  "ДЕН НА СВОБОДАТА"...
Защо ли? Ами преди години имах приятел - Михаил Скиба, гениален музикант, композитор, режисьор и пр.- българин по майчина линия, забягнал в Германия през соца, защото го преследвали - баща му бил украински царски офицер. Малкият Мишо като дете бил вундеркинд- цигулар и в най-тежките години на глад и недоимък правел концерти из страната и изхранвал семейството си. Като станал младеж, са го арестували и в подземията на ДС са му трошили пръстите и са го подлагали на всякакви мъчения от омраза към произхода му.
Та Скиба точно на 3 септ. еди-коя си година се озовал в Германия и, прекрачвайки нейния "праг", чул празничен звън на камбани - чудна песен от камбани възвестявала  освобождението му  от червеното иго. Още е жив - нека небето да продължава да го закриля и да му дава здраве - защото някога му правех много сеанси, доста болести прогоних от тялото му - цели 7 години...Сега продължава да поема от фотоните, които му изпращам. Роден е през 1935г. Много е направил за мен, а и аз - също се грижех всеотдайно  за него... Останахме си добри приятели, макар че не контактуваме. Плачеше на глас, когато му отказах да отида да живея с него в Палма де Майорка, където бе поръчал да купят къща с басейн. Отказах категорично с думите, че аз искам да дам всичко от себе си, за да се превърне родината ми в земен рай. Той беше много богат и веднъж ми каза:
Представи си, че съм златната рибка, решила да те възнагради за доброто, което даваш на хората. Какви три желания искаш да ти изпълня? Казах му:
1. Първо - искам да срещна моя Тим Скайлер, който е сродната ми душа и моя енергийна половинка.
2. Второ - Искам да сме много щастливи с Тим и нашата любов да пребъде, защото само така ще помагаме на България да възкръсне.
3. Трето - Искам да живеем в мир и хармония дълго, за да помагаме не само на страната ни, но  и на целия свят в неговата битка със злото.
МОЯТ ЧОВЕК КАТО МИ ЧУ ЖЕЛАНИЯТА, СЕ ПЛЕСНА ПО ЧЕЛОТО ИЗУМЕН И КАЗА, ЧЕ ТАКОВА НЕЩО НЕ МУ СЕ Е СЛУЧВАЛО.
- Ако беше някоя друга българка, тя, за разлика от теб щеше да поиска скъпа кола, апартамент и тлъста сметка в банката, а ти...

3.09.2015г.