понеделник, 18 февруари 2013 г.

1118. ЗА ФИЛМА "КАМИЙ КЛОДЕЛ"...18.02.2013/



ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ СТРАХОТЕН ФИЛМ - НЕГОВИТЕ ДОКУМЕНТАЛНИ ИСТИНИ СА СЪС ЗЕМЕТРЪСНА СИЛА...КАТО НА ДЛАН СЕ ВИЖДА  ТРАГЕДИЯТА НА ЕДНА СВРЪХ ТАЛАНТЛИВА МЛАДА ЖЕНА, АВТОРКА НА ИЗВАЯНИ ДО СЪВЪРШЕНСТВО СКУЛПТУРИ ОТ МРАМОР И ОТ ГЛИНА...гОЛЯМАТА Ѝ ЛЮБОВ ТОВА Е ГЕНИАЛНИЯТ СКУЛПТОР ОГЮСТ РОДЕН...

ЕДНА ОТ ПЕРФЕКТНИТЕ СКУЛПТУРИ НА КАМИЙ КЛОДЕЛ...
------


ДНЕС Е 18.02.2013 И ТОКУ-ЩО ЗАВЪРШИ ПОВТОРЕНИЕТО НА ФИЛМА ЗА ЖИВОТА НА ВЕЛИКАТА КАМИЙ  КЛОДЕЛ...НЕ ЗНАМ ЗА КОЙ ПЪТ ВЕЧЕ ГО ГЛЕДАМ И ВИНАГИ МЕ РАЗТЪРСВА ДО КРАЕН ПРЕДЕЛ...ГОЛЯМА ТРАГЕДИЯ, СТРАШНА!...НЕ МОЖАХ ДА СЕ СДЪРЖА И ИЗЛЯХ ПРОТЕСТА СИ С ТЕЗИ РЕДОВЕ:

Жестоки хора могат да бъдат роднините на един гениален творец, каквато е скулпторката Камий Клодел...
Майка ѝ цял живот я ненавижда, брат ѝ Пол се стреми винаги да я обсеби и я ревнува от нейния любим, от  Роден...Единствен бащата на скулпторката-особнячка я защитава още от дете и по всички възможни начини я закриля от семейните демони с любовта си на верен ангел. но само една седмица след неговата смърт, майката и братът вкарват горката Камий в лудница, без да е луда. Възползват се от стреса, който тя изживява след раздялата ѝ с Роден. От писмата до брат ѝ си личи колко страда заради лъжата на най-близките ѝ кръвни роднини, които са извикали линейката на психиатрите, излъгали са, че ги е нападала и са я заточили, водени от своето дяволско коравосърдечие.
След 30 години заточение зад решетките на лудницата, принудена ден и нощ да слуша крясъците на истинските психично болни, Камий умира, забравена от всички...И единствената ѝ вина за тази трагична участ е, че с Огюст Роден са се обичали страстно, а наред с това е била гениална ваятелка на най-съвършените скулптури, рожба на божествения ѝ дух.
Дааа...Роднините на извисените хора могат да се превърнат в техни гробокопачи, обладани от злия дух на завистта и от разрушителната сила на ревността си. Това до болка ми е познато...

-----











Няма коментари:

Публикуване на коментар