неделя, 11 август 2013 г.

1148. ЗА БЪДЕЩОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ./12.08.2013/



Дойде време за коренна промяна в начина на държавното управление у нас. Досега то се основаваше върху партийни избори и партийно вмешателство във функциите на всички органи. От дълги години се създават и са пуснали дълбоки корени  корупционни схеми за мафиотизиране на  държавните органи за управление. Тези схеми се ръководят от червените олигарси, забогатели чрез дългогодишно източване на държавния бюджет. Така се стигна до държава в държавата и до крайното обедняване на нацията. Стигна се  до абсолютно незачитане на законите и до тяхното заобикаляне, поради изкуствено оставени вратички от някои депутати в Народното събрание, подкупени и изнудвани от олигарсите.

Е, стига толкова!  Времето на партийното държавно ръководство вече агонизира, изгубило доверието на трезво мислещите и честни българи. Ще се  въведе нов ред на управление, който ще пресече от корен корупционните кражби в Парламента, в съдебната система, в МВР, в медите и пр.
ПРЕДЛАГАМ  ДА СЕ ПРЕМИНЕ КЪМ НОВ РЕД НА ДЪРЖАВНО РЪКОВОДСТВО В БЪЛГАРИЯ ПО СЛЕДНИЯ НАЧИН:

1. АНУЛИРАНЕ НА ДНЕШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЧРЕЗ  ПРОТЕСТНИЯ ГЛАС НА НАРОДА
2. НЕЗАБАВНИ ИЗБОРИ  ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ МЕЖДУ ХОРА, ИЗЛЪЧЕНИ ОТ ПАРТИИТЕ...

Най-многобройната партийна група, спечелила изборите сега наесен, да състави ВРЕМЕНЕН ПАРЛАМЕНТ И ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО, които да съществуват само  ТРИ МЕСЕЦА, през което време да приемат необходимите ЗАКОНИ ЗА КОРЕННА ПРОМЯНА В БЪДЕЩОТО ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА НИ. До днес Президентът избираше временно правителство, но по-добре е чрез избори да се направи това.
Депутатите от  ВРЕМЕННИЯ ПАРЛАМЕНТ да бъдат не членове на партията, спечелила изборите, а да се вземат от редовете на  ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ДНЕШНАТА ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ. Те задължително да имат експертно присъствие, да бъдат творчески капацитети от културните, техническите и научните среди  до 50-годишни с високи творчески и иновационни постижения в своята трудова биография. Да имат доказана ценностна система, както и висок морал.
Ето какво е важно да направи това ВРЕМЕННО ПРАВИТЕЛСТВО в името на спасението на България:
1. Спиране на участието на всички партии в държавното и местно управление.
Това ще стане ето как::
Провеждат се нови избори по старата система - пропорционалната. Една от партиите, най-вероятно ГЕРБ, ще спечели мнозинство. В новото Народно събрание това мнозинство, подкрепено от дясна партия, ще се гласува  МАЖОРИТАРНАТА ИЗБОРНА СИСТЕМА за всички следващи избори. Тя ще се приложи след като ВРЕМЕННОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ управлява три месеца. През този период ще се изберат подходящите закони за КОРЕННО РАЗЛИЧНОТО НОВО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА, което да е независимо от олигархията. Като всеки един закон ще се обнародва пред хората - по интернет и в групи към Народното събрание, образувани от днешните протестиращи интелигентни млади хора. Тези 3-4 важни закона  за новия вид на държавно управление ще се приемат само след като мнозинството е съгласно.

2.Временният парламент ще въведе спешни промени в  Конституцията, които ще дадат карт-бланш на бъдещото държавно управление, базирано изцяло на демократичен принцип, без участие на партии.

3.Временният парламент ще приеме спешни закони за РЕФОРМА в изборната система, в определяне броя на депутатите в Народното събрание,както и закони за реформа в съдебната система, в МВР, в медиите и пр.

Давам идеи само, които могат да се обмислят от всички и да се обогатят с ценни допълнения. Важно е  ВРЕМЕННОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ да гласува 4-5 ЗАКОНА, най-належащите, касаещи  новите промени за нов вид държавно управление. Имам пълно доверие на ГЕРБ и на Бойко Борисов - знам, че те ще направят всичко възможно да подпомогнат  мерките от този род, които ще вдигнат на крака нашата икономика.
Някои от членовете на въпросният временен парламент Герб да вземе от  редовете на протестиращите срещу сегашното правителство -  видни творчески личности от  науката и културата, както и ЧЕСТНИ трудови хора, доказали себе си в различни области от икономиката. Един списък от поне 20 човека, кандидати за временни народни представители да се направи там - на площада, където да им се гласува доверие. Но първо хората от този списък обстойно се проверяват по интернет за 2-3 дни по отношение на това да нямат никакви родословни връзки с БКП и БСП, като се преценява  тяхната безупречна творческа дейност в името на нацията, техните постижения в различни области,  като се провери и дали са вършили алъш-вериш  с хора от мафията.
В СЛЕДВАЩОТО  НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЛЕНОВЕТЕ НЕ БИВА ДА БЪДАТ ПОВЕЧЕ ОТ 100 - това е мое лично мнение. От тях само 50 да са юристи, за да работят по коригирането на създаваните с години закони на страната.Другите 50 депутати да бъдат хора на науката, културата и новите технологии - творчески личности под 50-годишни, които имат ярки постижения у нас и в чужбина в сферата на науката, културата и техническите новости - най-достойните сред нас, цветът на българската нация. Относно проучването им - има интернет и лесно могат да се открият тези титани на духа, както и плодовете на техния труд . Сред тях трябва да има и такива, доказали себе си с високи постижения в селското стопанство, в промишлеността, в сферата на туризма и пр. Ролята на творците в парламента е да осигуряват връзка между депутатите и исканията на хората от цяла България, както и да бъдат коректив на грешно приети закони, ползвайки критиките на трудещите се във всеки един момент на ежедневието им.
Въпросните 50 депутати е важно да имат ежедневни СКАЙП- контакти, а и лични срещи с действащи специалисти от цяла България във всички области на икономиката ни. А в събота и неделя, когато не са на работа в Парламента, да посещават областите из страната, за които отговарят, като се срещат на живо с хората и с техните проблеми.  Същото да се прави и от МИНИСТРИТЕ И ТЕХНИТЕ ЗАМЕСТНИЦИ В  ПРАВИТЕЛСТВОТО - живи връзки с обществеността, за да се реагира светкавично на нередностите и с неправилното прилагане на законите.  Същите срещи с населението се организират и с кметовете по места, които задължително ще обменят опит и информации помежду си, провеждайки месечни събрания с колегите си от другите общини и с хората, споделящи проблемите си, често пъти свързани с нарушения в работата на съседните области.
Впрочем, точно КМЕТОВЕТЕ и техните помощници могат да съставят списъци с новите народни представители от тяхната община чрез обнародването им пред местното население по време на сбирки и дискусии - избират се най-достойните, доказали високия си морал и своята творческа същност чрез ценните си трудови постижения.
ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА  ПРАВИТЕЛСТВОТО Е МНОГО ВАЖНО ДА НЕ ИМ БЪДАТ ПРЕКАЛЕНО ВИСОКИ ЗАПЛАТИТЕ И ДА НЕ ИМ СЕ ДАВАТ НИКАКВИ ЕКСТРИ, КОИТО ДА ГИ ИЗКУШАВАТ ДА СТАВАТ ВСЕ ПО-АЛЧНИ И ПО-БЕЗКРУПУЛНИ, ВСЕ ПО-МЪРЗЕЛИВИ И ОТКЪСНАТИ ОТ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАЦИЯТА.
Важни са законите, които ще се създадат за да се обезпечи независимостта на управленческите структури от олигархията.
Важни са и законите, които ще поискат отговорност от бивши управляващи, които са причинили национални катастрофи на страната ни. Те се вкарват в затвор за дълго време и ще плащат чрез национализиране на богатите си имоти за нанесените щети на цял един народ.
Важно е да се въведат закони за дълго пребиваване в затвор на шофьори, които са убийци по шосетата - някои заради пиянство, други заради купена книжка, други заради неизправно превозно средство.
Важно е да се приемат  кански и безмилостни закони  за всеки, който не може да докаже, от къде са му огромните богатства - при разследване, щом се установят кражби, да се конфискува богатството му и да се осъди по най-бърз начин на дълги години затвор. Никакво разтъкаване на дела повече!
Важно е да се приемат закони за енергетиката ни - за да станем независими от външните мафии, а това ще нанесе удар върху олигарсите от чужбина, които се мъчат да ни управляват заедно с нашенските супер богаташи.

12.08.2013.
----
УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ ПРИ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ БОЙКО БОРИСОВ ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ ИЗБИРАН ОТ МНОЗИНСТВОТО БЪЛГАРИ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар