събота, 22 ноември 2014 г.

1396.БЛИЖЕН



ДА ПОГОВОРИМ ЗА ПОНЯТИЕТО "БЛИЖЕН", ВЗЕТО ОТ БИБЛИЯТА, КОЕТО СЕ ТЪЛКУВА НЕПРАВИЛНО ОТ ЦЪРКВАТА- УМИШЛЕНО ИЛИ ЗАРАДИ НЕЙНОТО ДУХОВНО КЪСОГЛЕДСТВО...
Най-ценната помощ е, когато нямаш много /визирам отец Иван и неговия приют за бездомни/, но заделяш от залъка си за изнемогващите, търсиш средства от богатите, за да дадеш на гладуващите, които искат да израснат духовно и да променят към по-възвишените нива своите ценности, но са попаднали в някоя житейска яма. И ние сме се почувствали длъжни, водени от състраданието си, да им помогнем чрез подаване на ръка.... Можеш да подадеш не само материални помощи, които не са така ценни, но понякога са животоспасяващи. Най-ценната помощ е от друго естество - ДАВАМЕ ГЛЪТКИ ЖИВА ВОДА ОТ НАШЕТО ПОЗИТИВНО ИЗЛЪЧВАНЕ, което е извор на здраве и на вяра в силата на доброто. За да помогнем духовно, е нужно срещу нас да стоят хора, подготвени за тази помощ, хора, които жадуват да се извисят и да прогледнат за великите истини в живота, хора, искрено благодушни, а не насилници, искащи да вкарат в дома ни насилието и убийството. Така се случва и по въпроса с мигрантите, прегазващи насила оградите на нашите държави-домове. Те много добре знаят, че между тях има стотици маскирани терористи и за тази цел колективно са взели решение всички да бъдат без лични документи. Така хем искат насилствено да ни накарат да ги приемем, хем ни внасят живи бомби. И са много наясно какво правят - всичко е планирано...
НА ВНИМАНИЕТО НА ПАПАТА И НА КРЪГА ОКОЛО НЕГО - да, в Библията пише да се грижим за ближния си, но въпросът е дали ни е ближен този, който ни носи смърт за нас и за децата ни под формата на атентати? Аз разсъждавам ето по тази логика - БЛИЖЕН може да ми бъде само човек със светлина в душата си, която се слива с моята светлина и изпитвам към него огромно желание да му помогна, заради неговото смирение и молба в погледа да му помогна в тежък за живота му момент. ПОМОЩТА Е ДЕЛО НА СВОБОДНАТА МИ ВОЛЯ И НА СИЛНО ВЪТРЕШНО ЖЕЛАНИЕ! Почувствала съм милост в сърцето си, заради тихата тъга и молба в очите на страдалеца! Но този човек не би влязъл насилствено през оградата на нито един дом, на нито една държава. Насилникът с неговото агресивно нахлуване в чужда собственост и с разрушителните му сили е БЛИЖЕН на ДЯВОЛА, а не на божествената ни светлина и на добротата. Крайно време е да спрете да изкривявате посланието на Бог за отношението ни към ближния. Нашият Създател от хиляди години води битка със злото и с неговото насилие в душите на хората. И тази борба ТОЙ води чрез светлината на най-духовните същества на планетата. Никъде в най-мъдрата книга не пише, че ближни са ни садистите, убийците, агресивно действащите озверели хора - всички до един обладани от най-опасни бесове. Пак казвам - ТЕ СА БЛИЖНИ НА ДЯВОЛА, но им предстои изчистване на душите от злото и разкаяние - чак тогава могат да ни станат ближни. Не можеш да дадеш подслон на милиони хора в своята държава - това ще ни унищожи и така ще докаже, че погрешно тълкувате понятието "БЛИЖЕН", драги църковни слуги.
Тук му е мястото да попитам тези от "Червения кръст" - защо не повдигнат международно обвинение срещу всички онези мигранти, които излагат на риск хиляди деца? Тръгнали да търсят работа из европейските държави, вземайки свои и чужди деца със себе си, излагайки здравето и живота им на природните аномалии! Тези тълпи от чужденци фактически ни изнудват /точно така действа дяволът/, искайки да нахлуят НАСИЛСТВЕНО през границите ни - целта на тези наши "БЛИЖНИ" е да унищожат Европейския съюз. Не ви ли е минавало през ум, че по време на проповедите в техните мюсюлмански църкви така им е наредено - посочили са им християнска Европа като цел за унищожение...Какъв ближен са ни те? Ближни са на Меркел, която не гледа дали идващите притежават някаква що-годе прилична ценностна система, която не позволява на човек да си подлага децата на риск. Вместо това въпросната фрау, правейки се на най-големия светец, страдащ за чуждото страдание, всъщност гледа кой ще й направи още по-силна икономиката, вземайки пришълците на работа, без да се интересува от вредите на това масово нахлуване в нашите държави - пак да напомня, че те са източник на терористи, безогледно взривяващи бомби сред мирни хора.
Ближен човек ли влиза в един дом насилствено като изнасилва 
/визирам гарата в Кьолн по Нова година/? Ближен човек ли е за нас онзи, който рискува живота на децата си, давещи се в лодките, дето ги превозват нелегално, а ако оживеят газят в кал, спят на открито през студените нощи, свидетели са на освирепели сблъсъци и на помитане на граници по насилствен начин.... И тези майки седнали нас да обвиняват, че им нарушаваме човешките права като не ги приемаме в дома си. НАПРОТИВ! ТОЧНО ТЕ НАРУШАВАТ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА СВОИТЕ ДЕЦА И НА ЧУЖДИТЕ ДЕЧИЦА, КОИТО ИЗОСТАВЯТ БЕЗЦЕРЕМОННО ПО ПЪТЯ СИ НА ПРОИЗВОЛА НА СЪДБАТА. 
ПАК ТЕ, МИГРАНТИТЕ, НАРУШАВАТ И НАШИТЕ ЧОВЕШКИ ПРАВА КАТО НЕ САМО ЧЕ НАХЛУВАТ НАСИЛА В ДЪРЖАВИТЕ НИ, НО И ВОДЯТ СЪС СЕБЕ СИ ДЖИХАДИСТИ, ЗА ДА НИ ВЗРИВЯВАТ. А ТЕХНИТЕ РОДНИНИ, КОИТО ЖИВЕЯТ ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ В БЕЛГИЯ, ФРАНЦИЯ, АНГЛИЯ и т.н. РАЖДАТ ТЕРОРИСТИ, КОИТО СЪЩО НИ ВЗРИВЯВАТ СЪС СВОИТЕ БОМБАДЖИЙСКИ КОЛАНИ.
ТОВА НЕ Е ЛИ ЗА МЕЖДУНАРОДЕН СЪД?
Да напомня - Божият Син си даде живота, за да поеме част от човешките грехове в телата на обсебените с бесове. Ние сега искаме да загърбим тази велика жертва и сами пускаме в домовете си хора сред които има бомбаджии-джихадисти, които очевидно са обсебени от мрака, щом използват насилието в живота си като средство за постигане на своите цели. Ако имат възможност, биха ни разпънали на кръст, за да постигнат своето.
Но днес битката не е чрез разпятието. Днес битката е чрез прозрения и мъдри стъпки в сложни ситуации, чрез вяра и доверие в БОГА, в неговите съвети, които ни изпраща. Тия с многото пари, каквито са управниците на Евросъюза нямат прозрения - грешките им го доказват. Довериха се на Турция и ни направиха зависими от един диктатор, по отношение на мигрантите. На това какво му викате? После отидоха при Папата и той какво направи? Посъветва ни да си отворим границите за идващите тълпи и за техните деца - били бедни и мизерстващи. Е, браво за тази мъдрост "спасителна" за Европа.
2016

Няма коментари:

Публикуване на коментар