вторник, 17 май 2016 г.

1456. ЗА БОТЕВ И ЗА КЪРВАВИТЕ РЕВОЛЮЦИИ НЯКОГА




МАРИ ХИГЕЛС:
ОТРИЧАМ КЪРВАВИТЕ СБЛЪСЪЦИ КАТО СРЕДСТВО ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ В ЕДНА ДЪРЖАВА!

ИЗ ФЕЙСБУК СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА ОТКЪС ОТ ТВОРЧЕСТВОТО НА БОТЕВ, ОТКЪС, КОЙТО НЕ МОГА ДА ВЪЗПРИЕМА КАТО СВОЕ ВЕРУЮ ДНЕС - В ЕПОХАТА НА МИРНО СЪВМЕСТНО СЪЩЕСТВУВАНЕ И ДУХОВЕН РАСТЕЖ, КОЙТО НАПЪЛНО ОТРИЧА УБИЙСТВОТО НА КОГОТО И ДА БИЛО...ЕТО ЗА КАКВО СТАВА ДУМА:

ХРИСТО БОТЕВ:
"...Нашият народ е достигнал до такова скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен..."

ЕТО МОЕТО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА, ПОВДИГНАТ ОТ БОТЕВ:

АБСОЛЮТНО ОТРИЧАМ ТАЗИ ОСТАРЯЛА ФИЛОСОФИЯ ЗА РЕВОЛЮЦИОННИТЕ УБИЙСТВА И ВОЙНИТЕ, КОИТО В ДНЕШНО ВРЕМЕ СА НЕДОПУСТИМИ. ТЕ СА МИНАЛО - ОТНАСЯТ СЕ ЗА ВРЕМЕНА НА ЖЕСТОКОСТ, В КОИТО ХОРАТА СА РЕШАВАЛИ ВСИЧКО С ПИЩОВИ, С ПУШКИ, С КРЪВ И С ЖЕЛАНИЕ ЗА КЪРВАВИ СБЛЪСЪЦИ.
ДНЕС ХОРАТА ВЕЧЕ СА ДРУГИ - СТАВАТ ВСЕ ПО-ИЗВИСЕНИ И МЪДРИ, КАТО ЗАГЪРБВАТ ЖИВОТИНСКИТЕ СИ ИНСТИНКТИ...БОГ Е ЛЮБОВ, ПРИЯТЕЛИ! БОГ НЕ Е ВОЙНА И СМЪРТНА ОМРАЗА!!!
ТЪРПЕНИЕТО е висша духовна добродетел с безценно значение за благоденствието ни. Кръвопролитията до нищо добро не са довели човечеството. Нещо повече - хората чрез мислите си за насилие се превръщат в озверели животни. Когато човек притежава добре подредена и мотивирана ЦЕННОСТНА СИСТЕМА, когато той е добил и развивал силни добродетели, този човек е МЪДЪР, излъчва ЛЮБОВ и вместо да убива ближния си, му помага чрез своя личен пример да расте като позитивна и изключително напреднала в духовното си развитие добродетелна личност.Той започва упорито да получава като награда за труда и усилията си да проявява винаги природата си на миролюбиво и мъдро същество ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ СРЕДСТВА ЗА ПРИЛИЧЕН ЖИВОТ, В КОЙТО ЛИПСВА МИЗЕРИЯТА. И започва да привлича към себе си хора, които възприемат целта на житейското си съществуване точно като него. На духовните хора винаги им се дават СВИШЕ парични печалби за добре свършена работа, което им служи за нормално материално съществуване. И това е така, защото парите не са цел в живота им, защото винаги се стремят да се сдобиват с духовни богатства, извайвайки характера си като го обогатяват с ценни добродетелни качества. Най-търпеливите, най-благородните и най-мъдрите хора винаги се самораздават в името на човешкото добруване и за повишаване на духовното планетарно ниво.
И още нещо бих добавила - изключително силно извисените същества на Земята, които не робуват на ЕГОИЗМА и на ОМРАЗАТА, защото са се прочистили от тях, притежават толкова мощно позитивно излъчване, че НЕ БОЛЕДУВАТ АБСОЛЮТНО ОТ НИЩО, НЕ ИЗПИТВАТ ЯРОСТ КЪМ НИКОГО В ЖИВОТА И НЕ ИМ СЕ СЛУЧВАТ НИКАКВИ ЖИТЕЙСКИ ТРАГЕДИИ. Те просто са по-силни от ЗЛОТО и го изгарят с вътрешния си божествен заряд.

Някога е имало чужди владичества и робства, затова се е използвала кървавата борба - такива са били времената. Днес хората все повече се променят и повечето от тях се учат по нов начин да мислят и мъдро да реагират на проблемите. Вслушвайки се в гласа на своята пробудена ИНТУИЦИЯ /гласът на Бог/, те се стремят да живеят без да преяждат, без да тънат в лукс, без да се стремят към материално излишество...Такива извисени същества никога не биха проповядвали КЪРВАВАТА ФИЛОСОФИЯ НА РЕВОЛЮЦИОНЕРИТЕ ОТ ДАЛЕЧНОТО МИНАЛО, което е погребало Левски, Ботев, Бенковски и хиляди други...Ако някой от моите приятели във Фейсбук е също на тази КЪРВАВА вълнà, искам да му кажа, че просто не можем да бъдем приятели. Нека да си намери себеподобните, които са преизпълнени с ОМРАЗА и със ЗЛОБА, изливана по площадите, насъсквани от комунистическите водачи срещу Бойко Борисов, най-човечният миролюбец сред българите.
Днес проблемите на всяка държава могат да се решават без агресия. Вижте какво се вихри в Сирия - допадат ли ви подобни кървави сблъсъци? Това ли ви се иска да видите и тук - в нашата България?

Няма коментари:

Публикуване на коментар