неделя, 6 април 2014 г.

1303. ИСТИНА И ЛЪЖА, ДУХОВНОСТ И МРАК.../6 април,2014/



Изговориш ли думата ДУХОВНОСТ в присъствието на една лъжлива  същност, тя просто се взривява от ярост и ù идва да те разкъса на парченца от злоба. И знаете ли защо тази тема я кара да подскача на метър от земята? Защото духовността означава ИСТИНА, означава да се бориш ежедневно срещу лъжата на мрака, означава да работиш всеотдайно за проглеждане на околната слепота и за изтръгването ù от лапите на заблудите, означава да воюваш непрестанно с наглия, обсебващ, ревнив, завистлив и вечно хленчещ от умора ЕГОИЗЪМ. 

Думата духовност означава да не ти тежи онова, което вършиш в името на другите и да си щастлив, когато си им помогнал да започнат да проглеждат, ОЗНАЧАВА ДА НЕ СИ РОБ НА ПАРИТЕ, означава да си спасителна светлина за мрачното отчаяние, сграбчено в плен от лепкавия мрак...
Не обичам лъжите - като започнеш от най-малките и свършиш с огромните  и безочливи лъжи. Защото те винаги носят духовно падение, болести и смърт за теб самия, както и за близките ти. Лъжите са дело на задкулисното зло, пръкнало се от  егоизма  на слабите духом.
Кажи на един хитър и нагъл лъжец право в очите истината, която го разобличава и веднага ще усетиш зъбите на иначе маскирания с усмивка  дявол, ще видиш като на длан как той  винаги те е ненавиждал, дори когато ти е свалял звезди с поклон. 

Защото истината е хвърлен камък сред застоялата вода на блатото, тя е  тамянът, който прогонва злото от нас. 
Истината е факелът, който руши царството на тъмнината.
Истината е волността на птицата в нас, на която божествената любов  дава крила и простор...

За финал да добавя:
Едно момиченце от предучилищна възраст, което много ме обича, днес стана свидетел на това как майка му лъже, гледайки в очите  истината, с която я разобличих. Детето е много интуитивно и затова в диалог с мен насаме си каза мнението  за ДУХОВНОСТТА - една дума, накарала майката да побеснее безпричинно и да излезе от стаята.


Детето:
- Всеки има дух - някой повече, някой по-малко и още по-малко.

Аз:
- Миличка, нали видя - тя не ме обича. Покани ме на кафе, а ме обиди. Вече няма да идвам...

Детето:
- Аз пък нея не обичам. Обичам татко - той е добър.

Аз:
- Така не бива да се говори за мама - тя има  доброта в себе си, грижи се за теб, гушка те...
Просто съм обидена от лъжата ù. Съжалявам, че ти трябваше да чуеш това. как тогава да идвам и да ù помагам, когато има нужда - няма да имам желание...


Детето:
- Каквото прави човек, за себе си го прави!

Забележка:

На въпросната пишман-приятелка ù премахнах дългогодишни остри болки в гръбначния стълб - разбира се, безплатно. Вече две години болките ù ги няма. Виждахме се много рядко, но от днес нататък - никога повече.
-----------
6.04.2014.

ПЕТЪР ДЪНОВ,

Мисъл за деня: 6 април, неделя, 2014 г.
"Христос казва: "Духът свети ще ви научи"; под думите Духът свети разбирам изявения Божествен дух. Като се приближаваме към този Дух, Той ще ни научи на великите закони как можем да си поправим живота. Засега за 120 години вие имате два елемента, чрез които сте осигурени: с въздух сте осигурени и с вода сте осигурени, само с хляб не сте осигурени - всеки от вас трябва да работи за хляба. Благодарете на Бога, че работите за хляба. Благодарете на Бога, че работите за хляб. Един ден и хлябът ще ви се дава така, както въздухът и водата."

Няма коментари:

Публикуване на коментар