четвъртък, 21 януари 2021 г.

1657. КОГАТО ЗАПОЧНЕШ ДА КОМУНИКИРАШ С БЛЯСКАВАТА ДУХОВНОСТ, ПОЛУЧАВАШ ШАНС ЗА ПРОМЯНА НА ТВОЯ ПЪТ...


Човек понякога решава да загърби дипломите си и започва да работи сред социални групи, предлагащи комуникация, отдалечена от неговото личностно и нравствено-етично състояние на духа. Просто е избрал да мине по най-трънливия път - добър шанс да научи своите все по-полезни житейски уроци. Това определено помага за натрупване на ценни информации, важни за творческите дейности на всеки търсещ себе си, важни и за извайването  на ценностната му система. Стига човек да умее да се самонаблюдава и самоанализира.
Често пъти, тръгнал в избраната посока, ти започваш все по-ясно да виждаш разликата между социалните слоеве. От по-бедните на познания и изтънчен начин на комуникация трудови колективи, които са далече от бляскавото лустро на знания и словесно съвършенство на по-висшите кръгове, наречени ТВ или РАДИО-интелигенции, ти получаваш безценен опит, благодарение на тези така наречени народни университети. Хората от периферията притежават сърдечно отношение към колегите си, макар че завистта често пъти им обърква ума - все пак ти си там, за да се учиш на търпение,  на мъдрост, на слънчево излъчване, което ще им подскаже, че обичаш светлото в тях. Ти се  учиш как се печелят наплашените и недоверчивите, но честни сърца... И така с голям устрем право нагоре започваш да растеш, да добиваш опит в общуване, за което всеки би следвало да мечтае, ако иска да се изгради като личност, пълна с добрина и с любов към всички хора.
Добиваш томове информация за истинския живот, която няма къде другаде да получиш, освен в живата книга на живота. От неочакваните трудности да достигнеш до красотата на всяко сърце, ти се развиваш като една благородна същност с наглед мек, но всъщност доста твърд характер, който лесно не се огъва и не хленчи, а продължава да търси най-висшата светлина в себе си.
Трудните периоди ни подготвят за нашите бъдещи мащабни цели и мисии. На това ни е научил личният ни житейски опит. Благодарение на него си написал доста книги, които си чакат времето да тръгнат по техния си път към сърцата на хората...
И тогава внезапно идва ДЕНЯТ след всички перипетии и ями по трудния ти път, когато рязко решаваш да спреш, за да проследиш коя нова посока ти сочи твоята интуиция. Ето така, натрупал гига- информация за капаните на живота и за човешките болки, навлизаш в нова среда за комуникация, с нов вид познания и общувания, за които подсъзнателно си мечтал. Ти получаваш шанс за промяна на по-високо ниво, защото си подготвен за нея. КОГАТО УЧЕНИКЪТ Е ГОТОВ, УЧИТЕЛЯТ СЕ ЯВЯВА!
След няколко месеца в тази нова среда с нов вид комуникации, които отключват в теб поредното високо стъпало на духовната ти сила с нейните натрупани познания, ти получаваш  шанс за поредната  най-неочаквана промяна. Кандидатстваш за мечтана работа, отговаряща на университетската ти диплома - имаш шанс да започнеш работа, свързана с един европейски проект...И - Еврика! - Одобрен си!До месец-два ще започнеш да се самораздаваш в това отдавна жадувано поприще, което неразривно е свързано с човеколюбието ти.
Не знам дали хората си дават сметка, че комуникациите и общуването  с определени озарени от висшия си дух личности, отключват познанието на твоята подсъзнателна светла същност, чието с излъчване като прожектор осветява новия ти път, облагороден, мечтан и изчистен от големите тревоги на миналите ти житейски университети. Ти просто по пътя на светлината разкриваш своето позитивно отношение към света и за награда непременно откриваш себе си -
откриваш своето дълго търсено АЗ.  

15.01.2021, петък.     


Няма коментари:

Публикуване на коментар