събота, 28 юни 2014 г.

1334.КУЛТУРАТА ЩЕ РЪКОВОДИ ДЪРЖАВАТА- "СЪВЕТ НА МЪДРЕЦИТЕ"



Мари Хигелс:
ПРИЯТЕЛИ,
ИМАМ ИДЕЯ ЗА НОВИЯТ ВИД ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪДЕЩЕТО, КОЙТО ДА БЪДЕ ЗАЛОЖЕН В НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ:
1. В Народното събрание да работят 100 народни представители, като към всеки един от тях да има човек на науката с гениалните му откривателства и на изкуствата, доказал себе си като талант и като добродетелна личност, без да е задължително да е с бели коси. Човекът на културата да осигурява пряка връзка на депутата с народите искания, а в същото време да бъде неговата съвест, т.е. неотлъчно да присъства в Парламента, като предварително е обсъдил със съответния народен представител всяка негова полезна за нацията ни инициатива, всеки негов проект за нов закон, всяка негова критична оценка. Така ще се сложи край на непрекъснатото ПРАЗНО говорене в Парламента. Ще се сложи край и на корупцията.
Заплатите им да бъдат смъкнати до НАРОДНИ ЗАПЛАТИ, а в същото време да не са са освободени от всякакви сладки облаги на днешната власт. И край с прословутата депутатска независимост от съдебната система и полицейските разследвания в случай на допуснато престъпление на съответния народен представител.
2. Да има възможност за светкавично отзоваване на всеки народен представител и за замяната му с друг.
------
АКО ИМАТЕ СВОИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, ИЗЛОЖЕТЕ ГИ ТУК КРАТКО, ЯСНО И МОТИВИРАНО. ВРЕМЕ Е КОНКРЕТНО ДА СЕ НАБЕЛЕЖАТ ТОЧКИ ОТ НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ.
17.10.2013.
------
Лиляна К.:
„Съвет на мъдреците“ е имало още в древен Китай! В момента също имат,като този модел се използва в целия Изток! В Японския консултативен „Съвет на мъдреците“ участват много Нобелови лауреати,учени,специалисти,но нали разбирате,че там този процес е естествен,а не подменен като при нас!В САЩ и Канада отдавна използват подобни модели,а у нас този съвет е таен и е съставен само от висши престъпници-те не позволяват да им бъде отнета безграничната власт,която сами са заграбили!Преди години имаше такъв проект-да се изгради такъв и в България,но другарите подмениха смисъла му,като набутаха партийни и комсомолски функционери и се провали!Та точно затова някъде формулираха твърдението,че нещата ще се променят,когато измрат всички,живели по време на соца-нещо като Моисей и 40-те години обикаляне на пустинята!

Няма коментари:

Публикуване на коментар