СОДЕНА ПИТКА ОТ БРАШНО "ЛИМЕЦ" /мой си патент/:
I-ви вариант:СОДЕНА ПИТКА "ЛИМЕЦ" -/ за един човек/:1. БРАШНО "ЛИМЕЦ" - 1 чаша.
2. Розова хималайска сол - щипка
3. Сода бикарбонат - щипка4. Вода от герана /планинска, а може и чешмяна/ - за тестото
Омесва се много меко тесто, но да не залепва. Сплесква се до тънка питка. Ако е коледна и е с по-голям размер, се слага в периферията й стотинка за късмет.Чудесна питка точно като за Бъдни вечер /може да се намаже със зехтин - за блясък/. Безкрайно вкусна и полезна за ежедневна консумация, отнемаща ни само 15 минути за подготовка и печене.Но ако спрете да консумирате хляб заради неговите вредните за здравето набухватели, а го замените с такава питка от лимец, ще видите как изчезват проблемите ви с нервния стомах и гастрита - заради содата и заради лечебната енергия на лимеца. Фактически това си е содено хлебче, което много силно засища...Днес, 24 декември, дори снимах тази красива вкусотия.----
СОДЕНА ПИТКА "ЛИМЕЦ" - II-ри вариант
1. БРАШНО "ЛИМЕЦ" - 2 чаши.
2. Розова хималайска сол - щипка
3. Сода бикарбонат +3лъж. прясно мляко + малко ронена чубрица
4. 1 яйце
5. Съвсем малко вода за тестото
6. 1лъж. чист зехтин
Всичко се омесва, да стане много меко тесто. Сплесква се до тънка питка. Който иска, я намазва със зехтин, като мен. Става лъскава и съблазнителна. А може само с вода да се напръска и да се сложи в плик от целофан да стане мека.
Не мога да ви опиша колко е вкусна! А и полезна. Защото лимецът е жито на 2000 години и има силно позитивно излъчване.
ЛИМЕЦ = 63= ОТЕЦ
ПИТКА ЛИМЕЦ = 119 = БОЖИЯТА МАЙКА
ХЛЯБ ЛИМЕЦ= 129= СПАСИТЕЛЯ
---Брашно от лимец се продава в магазините - 500гр= 2лв. Потърсете в гугъл и ще знаете от къде да си купите - има го във всеки МОЛ.
Прекрасно жито. Покълвам го като семе, а от брашното правим вкъщи чудесен хляб.
ОтговорИзтриване