сряда, 25 декември 2013 г.

1199. ВРЕМЕ Е ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ!




КАКВО БИХ ПОСЪВЕТВАЛА БОЙКО БОРИСОВ ПО ПОВОД НЕГОВОТО БЪДЕЩО УПРАВЛЕНИЕ НА СТРАНАТА НИ?
Да започне да провежда коренно различна политика, в сравнение с политиките на останалите държави. Като в основата на всичко, което прави правителството, да са залегнали не печалбите на определени хора-мултимилионери, а ГРИЖАТА ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРИН. В основата на дейностите на правителството да личи ЛЮБОВТА НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ И НА МИНИСТРИТЕ КЪМ НАЦИЯТА НИ, да личи ЖЕЛАНИЕТО ИМ ДА ВИЖДАТ ЕДНИ УСМИХНАТИ, ДОВОЛНИ И ЩАСТЛИВИ БЪЛГАРИ, КОИТО ОБИЧАТ СВОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО, ЗАЩОТО УСЕЩАТ колко е ХУМАННО ТО.
Ние сме достатъчно богата страна, с хубав климат и с трудолюбиви хора. Можем спокойно да произвеждаме всичко, което ни е необходимо, за да съществуваме, без да зависим от внасяните чужди стоки, които удрят по родните ни производители и така се въртим в омагьосан кръг. Опасен кръг, защото отвън ни заливат с опасни за здравето и за живота ни химизирани храни и дрехи, третирани с отровни материали, които действат като невидим убиец върху организма на хората. Ето какво предлагам аз - да съсредоточим усилията си главно в две области: селско стопанство и туризъм.
1. СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, А С НЕГО И ЗАНАЯТЧИЙСТВОТО...
Да се превърнем в селскостопански район, в който цялото производство на храни да е екологично чисто - без използване на никакви химикали. В това число и животновъдите да не хранят животните във фермите си с разни хормони и други вредни вещества за угояване, които после унищожават здравето на българите.
Да се възродят старите занаяти - те ще са голяма атракция за туристите, но в същото време могат и много полезни да бъдат на всички българи. Като в никой случай да не се вдигат цените - всичко да бъде в нормални граници. Не е нужно да се работи за парични печалби и за износ на продукция в чужбина, а е важно да се задоволява ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР и то с много ниски цени, за да се изхранват българите с чиста, със здравословна храна.
Излишно е да казвам колко пари ще влязат в народната хазна при износа на тази био-продукция в другите страни. Тогава не е нужно да имаме високи данъци, нали?
2. ТУРИЗМЪТ Е ВТОРОТО ВАЖНО ЗВЕНО В БЪДЕЩАТА НИ ИКОНОМИКА, КОЙТО ДА СЕ СЪЧЕТАЕ С КЪЩИ ЗА ГОСТИ ИЗ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ /повечето от тях на първо време е добре ако се изградят с евро-средства/...
В стопанствата на тези къщи за гости да се отглежда ЕКО-продукция, като се започне от зеленчуците, премине се през животните и се стигне до плодовете - да се предлагат на туристите от чужбина български гозби, българско народно творчество и програми, обиколки из страната с микробуси и пр. Толкова доволни да останат гостите от изживяното тук, от екологичната ни храна, дето в чужбина въобще липсва, че да искат по 3 пъти в годината да посещават България.

Предлагам да се въведе нов начин на търгуване - ОБМЯНА НА СТОКИ, а не СТОКА СРЕЩУ ПАРИ. Щом си произвел в излишък екологичен мед, картофи, жито лимец, ще ги предложиш на съседа си, който е произвел в излишък други продукти - яйца, кокошки, мляко и пр. Ето по този начин парите и печалбарството ще минат на заден план и ще започнат да се стопяват някои пороци като АЛЧНОСТТА, ЗАВИСТТА, КРАЖБИТЕ НА ПАРИ...
Полицията ще трябва да разпредели своите хора из цялата страна и да работи по-мотивирано, защото полицаите при дежурствата си към такива къщи за гости ще се хранят там, например.
Целта е колкото може повече българи да се върнат към природния начин на живот. За тази цел правителството ще се погрижи да се изграждат фабрики из страната, които да не замърсяват околността.
Важно е да се изгради мрежа от ИНСПЕКТОРИ, които да са специалисти по различни сфери /както на Запад/ и те непрекъснато да обикалят по обекти, за да следят как се спазват законите.
Важно е да се въведе час по-скоро ЦЕНТРАЛИЗИРАНОТО ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ. По този начин на хората няма да им се налага да зависят от важните и надменни администраторки по гишетата - тези жени, дето все се гаврят с нашето търпение и ни изяждат от времето, ще останат безработни, но ще могат да се заемат с нов вид дейност - в провинцията ще има много работни места за произвеждане на ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТА ПРОДУКЦИЯ.
Ще кажете - А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И НЕГОВАТА РЕФОРМА?
На първо място е здравето - затова храната трябва да е такава, че да не ни разболява. Затова е важно правителството да ограничи максимално вноса на чуждите химизирани храни - например "каменните" домати от Турция и Гърция, дето ни убеждават, че уж отровите в тях били в нормата - хахаха...
Когато всеки производител у нас започне да произвежда домати и ябълки така, че да не тровят собствените му деца, тогава хората ще спрат да боледуват, защото те няма да купуват отровните плодове и зеленчуци на другите европейски държави, струпани по нашите пазари. И това ще е първата крачка ЗА КОРЕННА РЕФОРМА В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НИ. Другата крачка е много лесна и може веднага да се направи - ВЪВЕЖДАНЕ НА ТРИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ КАСИ - така ще имаме избор, ще има конкуренция между тях.
Но ако следващото правителство се заеме сериозно да излекува нацията ни и да се грижи бащински за нея чрез едно такова СЕЛСКО СТОПАНСТВО, тогава и от доктори няма да имаме нужда, както и от много на брой полицаи - просто хората ще спрат да боледуват и ще преминат изцяло на чай от билки и БИО-МАСАЖИ /имаме толкова феномени със силно позитивно излъчване/в тия къщи за гости.
За днес толкова. Друг път ще продължа. Само едно нещо ще добавя - НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!
1.11.2013.

Няма коментари:

Публикуване на коментар