понеделник, 4 август 2014 г.

1364. СОНЯ К. ЗА ПОТОПА - КРИТИКУВА ПРЕСЦЕНТЪРА НА ГЕРБ /3.08.2014/


Соня К.:

Ето какво написах на пресцентъра на ГЕРБ: Що за прессъобщение е това?!Вие не отбелязвате далеч по-същностни прояви и важни теми - за какво сте се хванали...Не я разбирате много тази работа, май.
Да сте забелязали, че има ужасна драма в Мизия, воден ад във Враца?! Да сте се сетили, че е добре да огласите изявление на лидерите на ГЕРБ по този повод? Най-малкото е редно да се изрази съчувствие към пострадалите хора.
Занимавате медиите с глупости - представители на МГЕРБ на опашка пред ЦИК, чудо голямо. Ами младежите от ГЕРБ да се бяха наредили на опашка да помогнат на пострадалите, тогава щеше да е по-обяснимо защо пишете прессъобщение.
Ей, хора, не излагайте партията, за която работите!


----

Мари Хигелс:

Е, не бива така рязко да се отправя критика срещу ГЕРБ по повод потопа...Те от два дена публикуват във фейса изказвания на Борисов за трагедията в Мизия, даже и снимки на техни хора, които помагат на място. По този повод има и фейс-дискусии на стената на Бойко Борисов - много народ се изказват там. Публикуват и изпращането на провизии от името на ГЕРБ.

По-скоро критиката ни би трябвало да е главно към все още действащото правителство в оставка, което определено се държи неадекватно при тази катастрофална за страната ни ситуация - повсеместен потоп на много места.
През всичките тия дни медиите говореха в началото само за Бузлуджа - тоя Канал3 вече сякаш е почервенял до мозъка на костите си - не знам колко пъти повтарят речите на ПадниШеф и на новия им главатар СръбниШеф....А хората се давеха и плачеха като деца в своята безпомощност. И чакаха да им се помогне, и пустосват държавата. Друг е въпросът, че от петък /1 август/ гражданите на Мизия са били предупредени от Общината с листовки да се евакуират кой както може, защото идва потоп. Те са си имали гости на 2-ри август, Илинден и хич не им се е искало да напуснат софрите с мръвки /а е богородичното постене в момента! - грях е да се яде месо, колкото и да не ви се вярва, че подобни грехове носят последици/ и съответно останаха по домовете си, вместо да се спасяват...
Нещата са много по-глобални и въобще не опират до това дали ГЕРБ ще издава час по час бюлетини САМО ЗА МИЗИЯ И БЯЛА СЛАТИНА, отнемайки функциите на телевизиите, или ще пуска и други свои съобщения отвреме навреме. То е все едно да искаме телевизиите да нямат абсолютно никакви други екранни прояви през този дълъг дъждовен период пълен с наводнения, а да бичат от сутрин до вечер само и единствено репортажи от залятите райони. Никакви филми, никакви усмихнати лица и гости в студията по други теми и поводи- само репортажи за потопите, това ли искаме всъщност?...Абсурд! Невъзможно е, Соня! Не искай това от ГЕРБ. Знаеш колко те уважавам и колко силно те подкрепям в огнената ти битка със злото в България, но не искай прекалено много от тази партия, която няма как да бъде управляваща, макар че е в опозиция. Техните бюлетини, давани главно от Борисов, винаги са навреме публикувани и актуални. Но все пак ГЕРБ са с много мащабни задачи във всички сфери.Поемат огромен товар от негативните енергии не само на своите партийни опоненти, но и на цялата нация. Хич не им е лесно. И все пак правят дарения, големи дарения, за да подпомагат потърпевшите от катаклизмите в живота наоколо - не само при наводненията. Аз им се чудя как успяват да бъдат навсякъде или поне на повечето места в трудни моменти. Да ги насърчаваме, а не да им режем крилата. Сили не им останаха вече от битки. Ти си добре, Соня - писне ти и отиваш в Лондон или другаде на по-тихо място. От там по-лесно се воюва, защото след като напишеш бунтовното си послание, лягаш на плажа или си правиш разходки далече от тукашния ад. А ГЕРБ са винаги тук - винаги! Аз се поставям на тяхното място и усещам с всяка своя клетка, че тая тяхна орисия никак не е за завиждане. Кой друг би издържал на това да бъде постоянно атакуван воин. Ако и ние го правим ей така, за щяло и нещяло, не виждам как ще стигнем скоро до исканите положителни резултати за цялата ни озлочестена родина.

4.08.2014

Няма коментари:

Публикуване на коментар