понеделник, 11 август 2014 г.

1366. ПЪРЖЕН ШАРАН ПЛЮС СОДЕНА ПИТКА "ЛИМЕЦ", ПЛЮС САЛАТА ОТ ЕКО-ЗЕЛЕНЧУЦИ






ЕДНО МОЕ КУЛИНАРНО ХРУМВАНЕ...
Приготвяте си тънка питка лимец - содена...
1. 1/2 чаша брашно "лимец"
2. Щипка сол
3.Щипка сода бикарбонат
4. Малко вода /от кладенец или планинска - това е екстра, иначе-от чешмата/

Омесва се мека питка, като се добавя ту брашънце, ту вода, за да стане мека, но да не лепне.
Сплесква се и се разтяга като за малка пица.
Пече се на плочата на котлон, но се слага върху решетка с крачета, за да е на 1см. над горещия котлон. Обръща се като се опече от едната страна. Напълно е готова след 3-4 минути. По уханието ще се ориентирате.Напръсква се с водица и се пъхва в целофанен плик, за да омекне.
------
Готовата питка като поизстине се поставя в средата на голяма чиния , като наоколо се подрежда салатата от нарязана домашна чушка, нарязана домашна краставица и току-що откъснати Еко-домати, плюс сварена царевица, отгледана в мамината градина. - посолява се с розова хималайска сол, плюс малко зехтин...

Върху тънката питка се поставя предварително приготвен обезкостен пържен шаран, който е омесен с малки парченца домашна люта чушка. Така приготвените късчета рибешко месо се слагат във формичка от малко кексче и се пресоват, като се слагат в камерата за минута-две  - така се стягат. Обръщат се върху питката, като са запазили формата на кексче и се украсяват с домашно сварена царевица.

ДА ВИ Е СЛАДКО!
ДНЕС РЕШИХ ДА СИ  НАПРАВЯ ТОВА УДИВИТЕЛНО ВКУСНО НЕЩО, НАПЪТСТВАНА ОТ НИРВАНА. ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ НЕ ВКУСВАМ НИКАКВО ДРУГО МЕСО. НО РИБАТА Е ХРАНА, С КОЯТО ХРИСТОС Е НАХРАНИЛ МНОГО ХОРА. ЗАТОВА ПО 2-3 ПЪТИ В ГОДИНАТА СИ ГО ПОЗВОЛЯВАМ. Налагало ми се е и пиле да хапна - така контактувам с енергията на хората, на чиято софра съм попаднала, рядко се случва - веднъж или два пъти в годината.
Шаранът си го купих в събота, когато Бойко Борисов публикува снимката си с двата шарана, уловени от него. И въпреки че съм в постене, реших да изтичам до Скай-центъра, купих рибата, после я нарязах, опържих и обезкостих. Част от нея хапнах за енергиен контакт с всички рибари ТОЧНО  в този ден /така им подадох потоци от позитивна енергия/.
Останалата риба я смесих с нарязана люта чушка от моята саксиена градина и със зелена чушка, от тези, дето  майка ми изпрати с колет. Сложих сместа в 3 кексови чашки от фолио и ги пъхнах в камерата.
А  днес използвах едната от замразените  порции риба/размразих я в скара за сандвичи/.
-----
11.08.2014, понеделник.


Снимка от 9.08.2014.

Няма коментари:

Публикуване на коментар