събота, 1 февруари 2014 г.

1243. ЗА ГНЕВНИЯ, ЗЛОБНИЯ, СКЪПЕРНИКА И ЛЪЖЕЦА...


"Завладей гневния с любов,

завладей злобния с добрина,
завладей скъперника с щедрост,
завладей лъжеца с истина"
/неизвестен автор от фейса/
-----
Мари Хигелс:
- ГНЕВНИЯТ няма как да обичаш, защото той е източник на бесове Но обичай всеотдайно добродетелните хора и гневният ще разбере, че е самотен без теб, след като те е изгубил чрез гневните си изблици...Ако той се изчисти от бесовете си има шанс да не остане сам и без любов.
- ЗЛОБНИЯТ ще получи достоен урок, благодарение на  твоята ДОБРИНА, която ще те накара да се отдалечиш от него в търсене на добри сродни души. Злобният ще те наблюдава отдалече, как продължаваш да си добър и òбичен, но вече към озарените от благородство нови хора в живота ти. Това ще отрезви злобният и той ще се научи да бъде добър.
- ЩЕДРОСТ може да проявяваш към онези, които я оценят, а скъперникът ще си научи урока, ако те наблюдава отстрани и слуша гласа на твоето обкръжение колко е щастливо от присъствието ти, как се радва на щедрите ти лъчи. Важен урок!
- ЛЪЖЕЦЪТ няма как да се възхищава на твоята способност да говориш ИСТИНИ. Но можеш да го освободиш от леденото му излъчване, ако си всеотдаен към хора, обичащи истината също като теб! Това е огнен урок за всички лъжци, урок, който се дава от разстояние, без директни сблъсъци! Истината е могъща сила, която неутрализира и най-големите лъжци само по един начин - с логическо представяне на фактите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар