неделя, 16 февруари 2014 г.

1268. ЛЕВСКИ И ХАЙТОВ - ДВА ОГЪНЯ, СЛЯТИ В ЕДИН!




ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЗНАМЕНОСЕЦА НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ РОДОЛЮБЦИ, КОЙТО И ДНЕС РАЗТУПТЯВА СЪРЦАТА, ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА НА ОБЕСЕНИЯ ОТ ТУРСКИТЕ ДЖАЛАТИ  ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ- ЛЕВСКИ!
ПОКЛОН И ПРЕД ПАМЕТТА И НА ВЕЛИКИЯ ХАЙТОВ,  КОЙТО ПАЛЕШЕ ОГНЬОВЕ В ДУШИТЕ И ПОДДЪРЖАШЕ ЖИВ БОРЧЕСКИЯ ДУХ НА НАШИЯ  АПОСТОЛ НА СВОБОДАТА!

В ПАМЕТ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ:
"БЪЛГАРСКАТА ГОЛГОТА"
/ Автор Николай Хайтов /

"Природата рядко влага в един човек много добродетели: рядко храбрите и дръзките са и най-благородни; още по-рядко най-властните са и най-демократични. Не винаги най-умните са най-безкористни, даровитите - най-скромни. А у Левски всички големи качества са сбрани в едно неповторимо светло съзвучие. В него са еднакво застъпени душевната мекота с революционната твърдост, мечтателят - с човека на делото, способността да води - със смирението на мъдреца, дарбата да заповядва - с готовността да се подчинява. Взискателен е към другите, но най-много към самия себе си. Силен е, но груб - никога, а душевната му чистота служи за огледало на всички, които са се докосвали до него. Той водеше хората чрез магията на своята цялостно завършена личност - този Прометей на българската свобода."
----

/ Текстът e от архива "Васил Левски" на Николай Хайтов/

Няма коментари:

Публикуване на коментар