вторник, 5 ноември 2013 г.

1168. ПРОБУЖДАНЕТО НА ДУХА Е ИНДИВИДУАЛЕН ПРОЦЕС ЗА ВСЕКИ /5.11.2013/



Във Фейсбук тръгна един цитат от изказване на  именит американски президент и чрез него се хвърлят камъни в градината на днешните българи, дето все още не са решили да излязат на площада и да се бунтуват срещу властта. Ето го въпросният цитат, по повод на който написах няколко думи:
Роналд Рейгън, от неговата знаменита реч „Време за избор“, 1964 г.:
„…Народ, който предпочита живот в позор пред живот под риск и в опасност, е готов да бъде поробен и такъв народ си заслужава деспотите… "
------
        Не удряйте по българския народ, моля ви. Не укорявайте българите, че били заспали и не тичат масово час по час към площадите да протестират. Просто повечето от нашите хора са прекалено  бедни и прекалено уплашени за насъщния си. Опитайте се да влезете в положението на тези страдалци, дето няма как да станат по-възвишени - възпитани са по този начин, да слагат н
а първо място оцеляването си. И в най-революционните епохи от историята ни българите се делят на по-будни и готови да рискуват живота си за свободата, както и на страхливи, отчаяни от бедността си, лесно манипулирани от властта, които се спотайват по домовете си, щом настанат размирни времена...Нали не искате по примера на комунистическите теории ДА БЪДЕМ ВСИЧКИ РАВНИ ПОМЕЖДУ СИ?
Все едно да накараш една кокошка да се превърне в мъдра дама - това просто няма как да се случи. Или пък циганин без грам образование да напише докторат. Ето, към това призовавате вие, дето искате всички българи като под команда "строй се, преброй се" да се пробудят и да скокнат срещу тоталитарната червена власт днес. Няма как да стане по поръчка това масово пробуждане, мили приятели. Всеки индивидуално ПРОГЛЕЖДА - когато му дойде времето за лично проглеждане.


5.11.2013.

Няма коментари:

Публикуване на коментар