неделя, 10 ноември 2013 г.

1173. ЕДИН СЪВЕТ КЪМ БОЙКО БОРИСОВ, ЗА КОГОТО ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ/10.11.2013/




МАРИ ХИГЕЛС /един приятелски съвет до екс-премиера/:
Г-н Борисов, много е просто - като дойдете на власт, не хората трябва да си затягат пак коланите,  заради заемите на днешното правителство, А ВИЕ ОТ ГЕРБ ТРЯБВА ДА ОБЕЩАЕТЕ, ЧЕ ЩЕ ОСЪДИТЕ КРАДЦИТЕ-МИЛИАРДЕРИ И ЩЕ ИМ КОНФИСКУВАТЕ БОГАТСТВАТА ОЩЕ ПРЕЗ ПЪРВИТЕ 6 МЕСЕЦА НА УПРАВЛЕНИЕТО СИ, ЗА ДА ИМА ПАРИ ДЪРЖАВАТА И ДА СЕ ПРИСТЪПИ НАЙ-СЕТНЕ КЪМ НАЛЕЖАЩИТЕ РЕФОРМИ ВЪВ ВСИЧКИ СФЕРИ... НО НЕ САМО ДА ОБЕЩАЕТЕ, А ДА ИЗМИСЛИТЕ ОЩЕ ОТ СЕГА С ПОМОЩТА НА КАКЪВ НОВ ЗАКОН ДА ЗАМЕНИТЕ ДНЕШНАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА С НАПЪЛНО НОВА, КОЯТО ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА ДА ИЗВАДИ ПОТУЛЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ДА ОСЪДИ ДЪЛГОГОДИШНИТЕ КРАДЦИ НА НАРОДА. Ако не успеете да ни убедите, че ще го направите, не бих могла да си представя как ще се задържите на власт дори само за 1 година. Хората прогледнаха и не вярват на голи обещания, нито на откровения от рода на:НЕ МОГА НИЩО ДА ВИ ОБЕЩАЯ, ЗАЩОТО НЯМА ПАРИ, ЗАРАДИ  БЕЗОБРАЗИЯТА НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ.
Вече имаме ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, г-н Борисов - това всеки политик вече трябва да си го носи като обица на ухото.
И още - строителството на спортни зали и на магистрали през първата година-две от новия ви мандат просто го забравете - това ще взриви недоволството на хората и ще предизвика страшни протести. Защото в настоящия момент ножът е опрял до кокала. Нужни са спешни и  огромни промени в СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, а веднага след това и в  ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО. Парите за другите реформи ще дойдат от осъдените милиардери. Ето, тези неща говорете на хората при Вашите обиколки из страната през ноември и декември- за да ви се довери нацията още от сега. Иначе ще Ви ръкопляскат в салоните, но в душата си никой нормално мислещ няма да ви се довери. Честно казано просто изумях като прочетох ето това съвсем актуално Ваше изказване:

БОЙКО БОРИСОВ:
" Представете си - утре се върне ГЕРБ, трябва два милиарда и триста отнякъде да намерим. Откъде? Пак трябва да се стягат коланите. Как да излезеш и на тези хора да им кажеш: Понеже сега онези крадат пари, утре вие ще ги платите, като пак стегнем коланите. Кой ще гласува за нас? Другото, да ги излъжем, не става", каза Бойко Борисов.
"Затова обикаляме и казваме на хората - с всеки изминал ден, ви задължават да плащате, вие и децата ви, още повече. Опитвам се да им обясня на най-разбираем език; ако на това дете майка му вземе десет хиляди лева, трябва да ги върне. И ако ги вземе за образование, ако ги вземе за някакъв бизнес да направи - ок, но ако ги вземе, за да ги похарчи за рокли, чанти и храна, това дете ще плати след това с лихвите. И няма да може да ги плати. Това е, образно да ви го кажа. Ако държавата взимаше този заем, да развива икономиката, да направи електронно правителство - съгласен съм. Те ги взимат 500 милиона лева са заложили в бюджета, които изобщо не казват къде ще отидат. До Нова година да останат, половин милиард лева няма да ги има. Всеки път ви казвам - колко пари струва, за колко време е направен, и че е направен само с 20 процента от вашите пари. Другите, 80-те процента, са на германците, на финландците, на холандците" - каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Няма коментари:

Публикуване на коментар