петък, 7 октомври 2011 г.

916. ДНЕВНИК -- 3 и 4 ОКТ. / КРАСИ Н. - ЗА СУЕТАТА/ /ДИЛМА РУСЕФ/


-----------------------------------ДИЛМА РУСЕФ-------------------------

МАРИ ХИГЕЛС -
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТА НА БРАЗИЛИЯ
dariknews.bg
Представят книгата „Дилма Русеф…” - DARIK News

  • ВИОЛЕТА Д. харесва това.
    • МАРИ ХИГЕЛС
      Представят книгата „Дилма Русеф…”
      4 октомври 2011 07:45 | Дарик Габрово |

    • ВИОЛЕТА Д.
      Много ми е симпатична тази жена!!! За мен излъчването и е прекрасно!!!
      вторник в 15:57 ·

    • МАРИ ХИГЕЛС
      Нали? И аз мисля като теб, миличка.

      -----------
      МАРИ ХИГЕЛС-
      ПРИКАЗНА КРАСОТА...КАРА ТЕ ДА СЕ РАЗМЕЧТАЕШ ДА ДОЙДЕ ОНАЯ ФЕЯ С ПРЪЧИЦАТА И ДА СЕ ОЗОВЕШ В СВЕТА НА ПЕПЕЛЯШКА, НА ПРИНЦА И НА ЛЮБОВТА...ПЪТЯТ НА МЕЧТИТЕ ТИ Е ПОСИПАН ТОЧНО С ТАКИВА ФЕЕРИЧНО ОБАГРЕНИ ЦВЕТЯ И КОПНЕЖИ...
      НАРИСУВАЙ ЦВЕТЕ
      ОТ ВЕРА ЕВТИМОВА
      -----------


      МАРИ ХИГЕЛС-
      АМАРИЛИС - в превод от латински "ЗВЕЗДАТА НА РИЦАРЯ".
      Той е божествено цвете - с толкова силно позитивно излъчване, че няма равно на себе си. Според Нирвана, АМАРИЛИСЪТ Е ВСЪЩНОСТ МИТИЧНОТО ЦВЕТЕ ЛОТОС, което е символ на БОГ.

        • ИЛИЯНА В.
          Прекрасно е ... не знаех тези подробности за Амаралиса....:-)03 октомври в 22:00 ·

        • ВИОЛЕТА Д.
          Да, наистина е прекрасно!!! :)))
          вторник в 04:42

        • МАРИ ХИГЕЛС
          Ако имате финансова възможност, купете си саксия с амарилис - той ще излъчва много силна незрима светлина в дома ви.
          вторник в 07:39
          ·
        • ВИОЛЕТА Д.
          Ще си купя!!!!! Прекрасно цвете, толкова е нежно!!!!

      -------------------
      • МАРИ ХИГЕЛС:
        ЛЮБА КУЛЕЗИЧ Е ТОЛКОВА СИЛНА В СПРАВЕДЛИВИТЕ СИ КРИТИКИ,
        ТОЛКОВА БЕЗКОМПРОМИСНА В ПРЕЦЕНКИТЕ СИ, ЧЕ
        СИ КАЗВАМ: ТОЧНО ОТ ТАКИВА КАТО НЕЯ БЪЛГАРИЯ СЕГА
        ИМА НАЙ-ГОЛЯМА НУЖДА...КАК МИ СЕ ИСКА ТЯ ДА БЪДЕ
        ЕДНА ОТ ВОДЕЩИТЕ ФИГУРИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО!...
        А МОЖЕ И ДА СТАНЕ!...
        ----------------------
        КЛИП - СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ АКТЬОРИ...



        НАИСТИНА Е РОМАНТИЧНО НАСТРОЕНИЕТО
        В КЛИПА...

        МАРИ ХИГЕЛС
        Брей, какво са измислили - клип със секси-мъжете на планетата. Като ги знам колко са суетни...Живеят си в свят с други измерения. Ако го нямаше Холивуд и блясъка на сцените, ако го нямаше червеният килим и алеята на славата, как ли щяха да се чувстват тия красавци?...
        03 октомври в 20:50 ·

      • ВИОЛЕТА Д.
        Зле щяха да се чувстват, ми се струва. :)
        03 октомври в 20:53 ·
      • КРАСИМИРА Н.
        Не съществува човек, който да не е суетен - малко или повече!

        вторник в 14:10 ·

      • ВИОЛЕТА Д.
        МНОГО СИ ПРАВА!!!
        вторник в 14:17 ·
      • КРАСИМИРА Н.
        Тези актьори са изиграли незабравими роли в още по-незабравими филми, за които винаги си спомняме с любов!
        вторник в 14:33 ·

      • ВИОЛЕТА Д.
        Съгласна съм! Аз винаги се опитвам да виждам красивото и доброто в хората! И смятам, че когато човек изглежда добре и се поддържа , това е знак че уважава себе си! А когато това е подплътено и с вътрешна красота, излъчване, дух и позитивно мислене... :) Но за съжаление има хора, които се самозабравят и по съвсем друг начин виждат и разбират красотата!!!
        вторник в 14:37 ·
      • МАРИ ХИГЕЛС
        И с Краси, и с Вили съм напълно съгласна. Няма нищо по-силно от това един човек да се облича с вкус , разбира се, без да харчи непрекъснато и то големи суми за дрехи, за бижута, за гримове. Каква наслада изпитваш, когато срещнеш жена или мъж облечени с хармонични цветове. Това говори, че и в душата си те са "подредили" чувствата, мислите и чертите на характера си. Т.е. има налице ХАРМОНИЯ МЕЖДУ ВЪНШНА ЕСТЕТИКА И ВЪТРЕШНА КРАСОТА. Ние сме твърде малки и нищожни, твърде много още имаме да растем и да се усъвършенстваме, за да си позволяваме да съдим ИСТИНСКИ СУЕТНИТЕ ХОРА, КОИТО ИМАТ МАТЕРИАЛИСТИЧНО МИСЛЕНЕ И ИЗБЯГВАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ПОНЯТИЯ ОТ РОДА НА"ДОБРОДЕТЕЛНОСТ" И ДУХОВНО РАЗВИТИЕ...
        СУЕТАТА, КОЯТО Е И БОГАТА, СТОИ ДАЛЕЧЕ ОТ ЖИВОТ В ЛИШЕНИЯ, КАКЪВТО Е ТОЗИ НА ГОЛЕМИТЕ УЧИТЕЛИ И НА ОНЕЗИ ХОРА СРЕД НАС, РЕШИЛИ ДА СЛЕДВАТ ПРИМЕРА ИМ, ЗА ДА АКЦЕНТИРАТ УСИЛИЯТА НА СВОЯТА РАБОТА ПРЕДИ ВСИЧКО ВЪРХУ ВЪТРЕШНАТА СИ КРАСОТА И ВЪРХУ ДУХОВНОТО СИ ИЗВИСЯВАНЕ.
      • Целта на нашето израстване и непрекъснато усъвършенстване като личности е, да се освободим от всякакво желание да сме суетни. ВСЯКАКВО, МИЛИ ПРИЯТЕЛИ - НЕ БИВА ДА ПРИТЕЖАВАМЕ НИТО ГРАМ СУЕТА.
        Това, че като излизам навън гледам да се обличам с подходящи цветове, които да не се бият помежду си, това, че не съм разрошена, че съм с лек парфюм и пр. - НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ГО ПРАВЯ ОТ СУЕТНОСТ, ОТ ЛЕКОМИСЛЕНОТО ЖЕЛАНИЕ ДА БЪДА ХАРЕСВАНА И ЖЕЛАНА ОТ ОТСРЕЩНИЯ ПОЛ.
        Правя го, защото от преди много години НИРВАНА ми е обяснила КОЛКО Е ВАЖНО ХОРАТА, С КОИТО СЕ РАЗМИНАВАШ НА УЛИЦАТА, МНОЖЕСТВОТО УГРИЖЕНИ ОТ КАРМИЧНИ УДАРИ ХОРИЦА, ИЛИ ПРИЯТЕЛИТЕ, С КОИТО ПИЕШ КАФЕ, ИЛИ КОЛЕГИТЕ, С КОИТО РАБОТИШ, ДА ИЗПИТВАТ НАСЛАДА ОТ ТВОЯ ВЪНШЕН ВИД, В СЪЧЕТАНИЕ С ТВОЕТО ВЪТРЕШНО БЛАГОРАЗПОЛОЖЕНИЕ. ПОДОБНА ХАРМОНИЧНОСТ УСИЛВА ПОЗИТИВНОТО ТИ ИЗЛЪЧВАНЕ. По този начин на околните им се отключва ударно генетично заложената в телата им светлина. Защото те, без дори да те познават, са усетили подсъзнателно,доловили са интуитивно, че и вътре в себе си ти си подреден човек, който ВСИЧКО, КАКВОТО ПРАВИ ГО ПРАВИ ЗА ХОРАТА - ЗА ДА ИМ ДОСТАВЯ РАДОСТ, А НЕ ЗА ДА ДЕМОНСТРИРА КОЛКО СЕ ОТЛИЧАВА ОТ ТЯХ С КРАСИВИТЕ СИ ТОАЛЕТИ. ТЕ РАЗБИРАТ, ЧЕ ТИ НЕ СИ ВМАНИАЧЕН СУЕТНИК, КОЙТО Е ТОЛКОВА ГОЛЯМ ЕГОИСТ, ЧЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ОТ ТОВА ДА ПРЕДИЗВИКВА ФУРОР ОТ ОВАЦИИ ПОКРАЙ СЕБЕ СИ.
        ДА, СВЕТЪТ Е ПОТЪНАЛ В ТИНЯТА НА СУЕТАТА - ОЩЕ ОТ МАЛКИ ЗАПОЧВАМЕ ДА УЧИМ ДЕЧИЦАТА ДА СЕ РАДВАТ НА РЪКОПЛЯСКАНИЯ, А НЕ ГИ УЧИМ ДА ДАВАТ ЕДИНИЯ ОТ ДВАТА СИ БОНБОНА НА ДРУГОТО ДЕТЕНЦЕ ДО НЕГО. ТОВА Е МАСОВО ЯВЛЕНИЕ. ДЕЦАТА РАСТАТ КАТО МАЛКИ ЕГОИСТЧЕТА /НЕ ГОВОРИМ ЗА ИЗКЛЮЧЕНИЯТА/, КОИТО СА НЕВЕРОЯТНО СУЕТНИ. Не бива желанието ни да бъдем награждавани и да ни ръкопляскат ДА НИ СТИМУЛИРА В НАШАТА ДЕЙНОСТ.
        ВАЖНО Е ДА ИМАМЕ ДРУГА НАГЛАСА - ВСЕКИ ТВОРЕЦ ТРЯБВА ДА ТВОРИ С УБЕЖДЕНИЕТО, ЧЕ ТОВА Е ЧАСТ ОТ БОЖЕСТВЕНИЯ ПРОМИСЪЛ И ЧЕ ДАРБАТА МУ СЛУЖИ НЕ ЗА ЗАБОГАТЯВАНЕ И НЕ ЗА ПОКАЗНОСТ, А ЗА ДА ИЗЛЪЧВА СВЕТЛИНА И ПО ТОЗИ НАЧИН ДА ПРОБУЖДА ВЪТРЕШНАТА КРАСОТА НА ХОРАТА.
        Светът тотално се е объркал, защото твърде много векове НА ЗЕМЯТА ВЛАСТВА ЗЛОТО И НЕГОВОТО МАТЕРИАЛИСТИЧНО МИСЛЕНЕ.
        Още нещо - онзи, който усеща с цялото си същество, че всъщност не се е старал достатъчно през годините да следва пътя на ГОЛЕМИТЕ ДУХОВНИ УЧИТЕЛИ И НА ИНТУИЦИЯТА СИ, той започва да отрича напредналите в това отношение хора, които СПРАВЕДЛИВО СЕ БУНТУВАТ СРЕЩУ СВЕТА НА ЗЛОТО И СРЕЩУ СУЕТАТА - ОТРИЦАТЕЛНИ КАЧЕСТВА, ХАРАКТЕРНИ ЗА ЕГОИСТИЧНОТО СЪЩЕСТВО.
        Не бива да се съдят онези, които си казват мнението пред нас, защото сме им спечелили доверието. Всеки има право на свобода. Ако някой не ми е приятен, просто се отдалечавам. Ако с едва скрита злост изкритикуваш и проявиш дори неприязън към един много суетен човек,неговата отрицателна енергия след това започва от дистанция да напада не само твоето тяло, а и телата на любимите ти хора. Ако имаш изключително мощна ЕНЕРГИЙНА ЗАЩИТА И АКО МОЖЕШ ДА ПОЕМЕШ ТАКЪВ ОПАСЕН ЗА ЗДРАВЕТО ТОВАР, ЗА ДА ГО РАЗГРАЖДАШ СЛЕД ТОВА - ТОГАВА МОЖЕШ ДА СИ ПОЗВОЛИШ ДА ПРЕДИЗВИКАШ НЯКОЙ СУЕТНИК, защото практически си неуязвим и защото ще неутрализираш донякъде студа на егоиста. НО ИНАЧЕ НЕ БИВА - РИСКУВАШ ДА НАВЛЕЧЕШ НЕПРИЯТНОСТИ И НА ДРУГИ ХОРА ОКОЛО ТЕБ.
        КОЛКОТО ДО ГОЛЕМИТЕ ИМЕНА В КИНОТО, В ТЕАТЪРА, В ИЗОБРАЗИТЕЛНОТО ИЗКУСТВО И ПР., ЗА КОИТО НЕ Е ТАЙНА, ЧЕ ПРОСТО ПРЕЛИВАТ ОТ СУЕТА, Т.Е. ОТ ОТРИЦАТЕЛНО ИЗЛЪЧВАНЕ, НАСТОЯВАМ, ЧЕ ТЕХНИЯТ ХОЛИВУДСКИ СВЯТ ПОВЕЧЕ ОТНЕМА ОТ ХОРАТА, ОТКОЛКОТО ИМ ДАВА ЧРЕЗ ТЯХНОТО ИЗКУСТВО.ПИТАЙТЕ НИРВАНА И ТЯ ЩЕ ВИ КАЖЕ СЪЩОТО.
        НЯМА НИЩО ПО-СТРАШНО ОТ ЕДИН ГОЛЯМ ТАЛАНТ, КОЙТО НЕ ПРИТЕЖАВА ДОСТАТЪЧНО СИЛНИ ДУХОВНИ ЦЕННОСТИ, А Е ЗАВЛАДЯН ОТ БЛЯСЪКА НА МАТЕРИАЛНИЯ ЛУКС И Е ПОСВЕТИЛ ЖИВОТА СИ НА РАЗГУЛНИ КОМПАНИИ, КЪДЕТО СЕ ВИХРИ СВРЪХ-ПОКАЗНОСТ. ТОЗИ ТАЛАНТ ЧЕСТО ПЪТИ МОЖЕ ДОРИ ДА БЪДЕ СМЪРТОНОСЕН ЧРЕЗ ТВОРБИТЕ СИ. ВСЪЩНОСТ, ЗА ВСИЧКО ТОВА СЪМ ПИСАЛА НА СТР.159-Б В БЛОГА МИ.
      • МАРИ ХИГЕЛС -
        Краси, чак сега отговарям на онази твоя тирада, с която в началото апелираш към всеки, който не възприемал мнението ти, да те извини. Просто бях се увлякла с отговора и накрая Ф.Б. заяви, че прекалено много съм написала и трак - не ми записа публикацията.
        Затова отново го пиша - много е важно да ме слушаш спокойно и без да подскачаш докачливо в душата си. Все пак винаги гледам да съм тактична в отношението си към теб. Ако имам някакви укори, веднага бих ти написала съобщение, за да си изясним нещата...
        Започваш изказването си ГОРЕ, заредено с много хъс. Страхотно! Докато четях, настръхвах от вълнение! Просълзих се от щастие, че те познавам и че те допуснах близо до моя вътрешен мир! Ти си най-силният искрен и позитивен човек,когото познавам Краси, който би желал с един замах да се загроби злото и да се освободи от веригите му човечеството. И аз го искам, затова те чувствам толкова близка. Но знам, че без да сме богове, тоест, без да сме израснали максимално до божествените нива на светлината в нас /а това е Бог в душите ни/, ние няма бързо да се справим с тази космическа по размерите си задача.
        С една дума - трябва да станем ПОЧТИ БЕЗГРЕШНИ, ЗА ДА СИ ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА ЧИСТИМ СВЕТА ОТ ЗЛОТО, ОТ МРАКА. ЧЕ ТО ИНАЧЕ КАКВО ИЗЛИЗА - НЕ СМЕ ИЗЧИСТИЛИ В КЪЩАТА СИ, НО СМЕ ТРЪГНАЛИ ДА ЧИСТИМ ХОРСКИТЕ КЪЩИ.
        УБЕДЕНА СЪМ, ЧЕ НЕ БИВА ДА ВЛИЗАМЕ В ОСТРИ РАЗПРИ С НЯКОИ ОПАСНИ ХОРА, СЛЕД КАТО НЕ СМЕ ПРЕОДОЛЯЛИ ЛИЧНИТЕ СИ КАРМИ И НЕ СМЕ СТАНАЛИ МНОГО СИЛНИ ЕНЕРГИЙНО.
        СЪС СБЛЪСЪЦИТЕ СИ САМО ДРАЗНИМ ОПАСНИЯ ЗВЯР В ТЯЛОТО НА СТУДОНОСНИЯ СИ ПРОТИВНИК И ТАКА ТОЙ СТОВАРВА ЯРОСТТА СИ - ЛАВИНА ОТ НЕРОНИ - ВЪРХУ ГЛАВИТЕ НА НЕЗАЩИТЕНИТЕ ХОРА.
        НЕ БИВА ДА РЪЧКАМЕ С ПРЪЧКА ЕДИН БЕСЕН ПЕС. ИМА ОПАСНОСТ ТОЙ ДА НИ РАЗКЪСА, А СЪЩО ТАКА ДА РАЗКЪСА И ДЕТЕТО, КОЕТО ДЪРЖИМ ЗА РЪЧИЧКА. ИМА ОПАСНОСТ СЛЕД КАТО СМЕ ГО РАЗЯРИЛИ, ТОЙ ДА СЕ РАЗВИХРИ И ДА УХАПЕ ОЩЕ МНОГО НЕВИННИ ОТ КВАРТАЛА.
        ТИ СИ УМНА И ЩЕ МЕ РАЗБЕРЕШ. НО АДРЕСИРАМ ИЗКАЗВАНЕТО СИ И ДО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРИЯТЕЛИ ОТ Ф.Б.
        преди 22 часа ·

      • МАРИ ХИГЕЛС
        Тъй като вече прецених колко силна ценностна система притежаваш, Краси, искам за пореден път да ти благодаря, че си моя приятелка. Толкова невероятно е, че спиралата на времето ни е въртяла по своите периферии, тласкала ни е с магнетичните си сили напред и нагоре, докато най-сетне ни е срещнала, за да бъдем задружни и така максимално да помагаме на хората - СЪЩИТЕ ТЕЗИ ХОРА СТРАДАЛЦИ, които са с гени на небесни същества, родени в България.
        Ти не разбра ли, че тук в контактите ни отвреме навреме се налага с някои уж случайно подхвърлени думи, от рода на "ухапване на противника", да се предизвика земетръсна реакция в душата на някоя експлозивна личност, за да се заеме тя след това да си направи една СПОКОЙНА РАВНОСМЕТКА на всичко, казано и преживяно във Ф.Б.. Да ти кажа, понякога ми приличаш на барутен погреб, който само чака искра и...Леле мале!...
        Не е лошо, че провокацията идва от приятел като мен. За добро е! Лошо е ако тя идва от такива като онази жена- суетната, която те е предизвикала тогава да ѝ дадеш мотивиран, но предизвикателен отпор.
        И аз съм минала по този път. И аз, когато бях 25-годишна, съм се палила и мотивирано съм доказвала на някои хора колко не са правилни дадени техни егоистични начини на действие и на мислене. После помъдрях. И на 35 години вече не си спомнях какво е това ГНЕВНО ИЗБУХВАНЕ. Бях се научила да мълча, да слушам мъдрите около мен. В Берлин имах направо небесно посочени приятели, достигнали много далече в развитието си.
        Понякога нашето израстване, което малко по малко се откъсва от попечителството на кармите, изисква ТОЧНО ТАКОВА СИЛНО ИЗРИГВАНЕ, КАКВОТО Е ТВОЕТО ОТВРЕМЕ НАВРЕМЕ. По този начин си сверяваме часовниците.Само с галене и с любезност не става. Иска се и взрив, но такъв, на който разрушителните сили са овладени.
        преди 21 часа ·
      • МАРИ ХИГЕЛС

        Всички хора сме СКАЧЕНИ ЕНЕРГИЙНИ СЪДОВЕ, СВЪРЗАНИ ПОМЕЖДУ СИ ЧРЕЗ ОБЩИТЕ ЦИФРИ. Ако ти изригнеш срещу някого, това дава отражение на страшно много хора по принципа на атомната верижна реакция.
        Знам, знам какво ще кажеш...Всеки сам решава коя битка ще приеме челно и коя битка ще приеме енергийно - чрез остър упрек, или чрез мълчание пред своя озверял противник, който иска непременно да те тласне именно към това ДА СИ ИЗТЪРВЕШ НЕРВИТЕ, ДА ИМАШ НАПАДАТЕЛЕН ТОН, ДА БЪДЕШ ОБЛАДАН ОТ ГНЕВА.
        Кармата ни диктува как да реагираме. Но кармата е силна, когато ние сме слаби и лесно се палим. Събираме, събираме негодуванието си срещу някого и ИЗВЕДНЪЖ ГО ПОГВАМЕ С НОЖА НА НАСТЪРВЕНИЕТО СИ. А ТОВА Е ГРЕШКА! ГОЛЯМА ГРЕШКА!
        Когато сме си научили големите житейски уроци, ние ставаме СПОКОЙНИ, МЪДРИ, С НЕБЕСНИ ПРОЗРЕНИЯ ПРИ ОПАСНИ СИТУАЦИИ, ВЛАДЕЕМ СЕ И ДИПЛОМАТИЧНО ЗАМЪЛЧАВАМЕ. НАЯСНО СМЕ, ЧЕ НАШИЯТ ПРОТИВНИК ТОЧНО ТОВА ОЧАКВА ОТ НАС - ДА ФУЧИМ КАТО НЕГО И ДА СТРЕЛЯМЕ С КАРТЕЧНИТЕ ОТКОСИ НА НЕНАВИСТТА.
        преди 21 часа ·

      • МАРИ ХИГЕЛС
        Минала съм през толкова много и все смъртоносни провокации, както у нас, така и в чужбина, където надделях над докторската мафия - дразнеха се, че правя чудеса и то безплатно, което ме правеше недосегаема за законите им. И нито веднъж не избухнах. Никога не влязох в открити сблъсъци с никого. От ситуациите, застрашаващи не само мен, а и близките ми, излизах все по-озарена и по-силна, все по-благородна и по-щедра към болните и онеправданите.
        Иска ми се да кажа, че, когато когато вътрешно се усмихваме над предизвикателствата, идващи от възможно най-злонамерените наши противници, чиито плодове са отровни плодове, а душата им, скрита зад любезна усмивка, кипи от завист и омраза, НИЕ ВСЪЩНОСТ ВИНАГИ ПЕЧЕЛИМ В МЪЛЧАЛИВИЯ СИ СБЛЪСЪК С ТЕЗИ ХОРА. И СЕ ПРЕВРЪЩАМЕ В СЛЪНЦА, ОТ КОИТО СЛАБИТЕ И БЕЗЗАЩИТНИТЕ ИМАТ НУЖДА. ПОВЯРВАЙТЕ, ПРИЯТЕЛИ - ЗЛОТО БЕЗПОГРЕШНО ПОЗНАВА КОЙ Е ИСТИНСКО СЛЪНЦЕ И КОЙ Е ФАЛШИВО СЛЪНЦЕ.
        преди 21 часа ·

      • КРАСИМИРА Н.
        Възможно е да си права, Мари, но знам със сигурност, че не се различавам много от начина, по който реагира един нормален човек. Аз не въведох в коментарите си буреносните думи, но се подведох да ги повторя. Трябва да ти кажа, че абсолютно винаги си правя равносметка на случките, които ми се случват. Обичам да бъда ясна за всички и не злоупотребявам с доверието им. Това е същността ми и държа да се знае, че мнителността не ми е присъща! Мари, аз не се сравнявам с теб, нито, с който и да е друг! Тук съм, за да си прекарвам приятно и в момента, в който почувствам, че това ми пречи - просто ще спра да се включвам. За да бъда максимално откровена ще кажа, че наистина съм малко сприхава от време на време - качество, което нося по генетичен път и се боря с него! Но никога не нападам и не обиждам! Какво да кажа - ясна съм и имам доблест и сили да бъда откровена - качество, което не се среща често! В живота ми съм била поставяна почти винаги пред тежки дилеми, още от дете. Това ме е приземявало винаги и ме е карало да бъда мъдра! Но защо ли пиша всичко това ! Бъди жива и здрава, Мари и трябва да си сигурна, както в себе си, че никога не правя нещо, от което душата ми да страда! Това е закон за мен!
        преди 21 часа

      • МАРИ ХИГЕЛС
        Ако някой се е скарал жестоко с противника си , излагайки на опасност други хора - дали има право на това? Всяка открита битка има СВОЕТО СТРАНИЧНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ. Какво са виновни околните, че трябва да ги подлагаме на подобни големи изпитания, от които рухва имунната защита на организма?
        Когато не приемаш предизвикателствата на противника /това става в много редки изключения, но само при хората-зарева, които са достатъчно силни да парират ЗВЯРА срещу себе си/, когато си останеш спокоен и непоклатим, без да влагаш в думите си грам-омраза и отвращение, това НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ СТРАХЛИВ. Напротив - означава, че не си подвластен на злото в себе си и че го владееш напълно с огромната си позитивна енергия.
        За духовните хора от висок разряд понятието СТРАХ просто не съществува.Те са непобедим огън, който топи снеговете на злото.
        Избухливите хора СЪЩО НЕ ИЗПИТВАТ СТРАХ И ТАКА ТИ СЕ НАХВЪРЛЯТ, ЧЕ СА ГОТОВИ ДА ТЕ РАЗКЪСАТ. ТЕ МОГАТ ДА ТЕ РАЗНИЩЯТ, НО ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ - АКО СА ДОЛОВИЛИ КОЛКО ГИ ПРЕЗИРАШ И КОЛКО СИЛЕН НЕГАТИВЕН ПОТЕНЦИАЛ ТЕ ТРЕСЕ. МОГАТ ДА СЕ СВИЯТ УПЛАШЕНО ПРЕД ПРОТИВНИКА СИ, АКО СА ДОЛОВИЛИ КОЛКО ТОЙ Е СПОКОЕН, КАК МАЙЧИНСКИ И СЪСТРАДАТЕЛНО ГИ ГЛЕДА, БЕЗ ДА ИЗПИТВА ПРЕЗРЕНИЕ - ТОВА Е ЗНАК, ЧЕ СИ ЗАРЕДЕН С БОЖЕСТВЕН ОГЪН И ЧЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕШ ПОБЕДИТЕЛ ОТ БИТКАТА.
        ДЛЪЖНИ СМЕ ДА ВЛАДЕЕМ НЕРВИТЕ СИ И ЛОШИТЕ СИ ЕМОЦИИ. НЕ БИВА ДА СЕ ВЛИЗА В СБЛЪСЪЦИ ОТ НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРЕН ВИД.
        преди 21 часа ·

      • КРАСИМИРА Н.
        Да, права си и ти благодаря, че ми напомни всичко това! Целувам те!
        преди 21 часа ·

      • МАРИ ХИГЕЛС
        Ти можеш ли да си представиш накой от висшите учители-мъдреци, като Дънов, Далай Лама и пр., да бъде обсебен от гняв, та дори и този гняв да извира от дълго сдържано справедливо възмущение срещу някого?
        Представяш ли си докъде ще стигнем тук, в България, ако духовните хора не владееха положението с мощната си светлина? Щяха да се сблъскат различни етнически групи, насъсквани от най-злите хора и щеше да стане истинска касапница - както е по арабските страни в момента.
        Налага се да обменяме житейски опит, като от думите ни лъха доброжелателство, обич и добронамереност. Другото е противопоказно. Пък и даваме лош пример на другите. Споделеният опит и споделената мъдрост са безценни, само ако говоря, че плодовете на живота ни не са отровни плодове.
        Винаги съм се стремила да следвам указанията на премъдрия ЦАР СОЛОМОН, когото някога са наричали МИРОЛЮБИВИЯ.
        Той съветва своята годеница АМАЗОНКАТА, КОЯТО ИМАЛА ВОЕНЕН ОТРЯД ОТ ЖЕНИ, ЦАРИЦА МАКЕДА. КАЗВА Ѝ "НИКОГА С МЕЧ, А С ЛЮБОВ!".
        И затова искам да завърша с тези думи дългото си изказване.Колкото хората са по-миролюбиви, толкова те са по-извисени. Всеки открит сблъсък ни отнема от божествената сила, а всеки невидим сблъсък, придружен с дипломатически такт и с любов към доброто в душите дори на противника, НИ ПРАВИ ПО-СИЛНИ И ПО-ПОЛЕЗНИ НА ХОРАТА.
        преди 21 часа
      • МАРИ ХИГЕЛС
        ДА КАЖА НЕЩО ЗА КАРМАТА и за нейния закон - дали имаме право да се намесваме в чужди карми или всеки трябвало сам да си се справя с нея.
        Когато ние тук разговаряме, това не са случайни приказки - те отразяват нашите мисли и чувства, нашата собствена истина, проявяваща се при взаимоотношенията ни със света. А всяка ИСТИНА е източник на позитивизъм. Следователно ние взаимно СИ ВЛИЯЕМ НА КАРМИТЕ - обменяме енергии. Тъй като БОЖЕСТВЕНИЯТ ОГЪН В МОЕТО ТЯЛО Е ТОЛКОВА СИЛЕН, ЧЕ Е ПРАВИЛ ЧУДЕСА, КАТО Е ЛЕКУВАЛ НЕИЗЛЕЧИМИ БОЛЕСТИ, този огън е с огромна магнетичност и изтегля от КАРМИЧНИТЕ НЕРОНИ ОТ ТЕБ, ОТ НЕЯ, ОТ ДРУГИТЕ - ОТ ВСИЧКИ, КОИТО ПИШАТ КОМЕНТАРИ. По този начин се активизира в теб довчера заспалата ГЕНЕТИЧНА ПОЗИТИВНА ЕНЕРГИЯ. След известно време ще забележиш, че неприятните моменти в живота ти просто се сриват и кармичният негативизъм рухва.
        Същото преди три години се случи и с мен. С много търпение успях да преодолея не само своята карма, а и тази на моя Тим. И като издухани от вълшебен вихър изчезнаха неприятностите в живота ми. Така, че не бързай да отсичаш така рязко - АКО НЕ МИ Е ПРИЯТНО, ЩЕ СЕ ОТТЕГЛЯ - нещо подобно каза, нали?
        Всеки сам прави своя избор. Аз моя отдавна съм го направила. Днес имам две три по-близки приятелки, ПОМОГНАЛА СЪМ ИМ. Утре ще дойдат други ДВЕ-ТРИ по-близки приятелки...После - други...Такъв е моят път. Вървя напред и за нищо не съжалявам.Който ме е разбрал, добре. Другите ще си научат по-късно уроците, но при всички положения семето на истината е посято в сърцата им. Щастлива съм, че помагам на хората БЕЗ РАЗНИ НАМЕЦИ, БЕЗ САМОЧУВСТВИЕТО, ЧЕ СЪМ БОГ, А ПО-СКОРО С ЧУВСТВОТО, ЧЕ СЪМ СЛУГА НА ХОРАТА , ИЗПЪЛНЯВАЩ НАПЪТСТВИЯТА НА СВОЯТА СИЛНА ИНТУИЦИЯ.
        Повече няма да пиша. Мисля, че тези словесни мантри са много силни и ще помогнат на много хора да открият верния път към себе си. Ето защо много ти благодаря за твоето опониране, Краси. Пожелавам ти ведра и спокойна вечер. Имаш широко поле за размисли.
        Сетих се - ти търсиш винаги вината в друго нещо, което е извън теб. Например, наследствените ти гени били причина за твои грешни стъпки. Но да ти кажа ли - гените ни са врата и на позитивните, и на отрицателните енергии, които сами сме си натрупали като "ПЛОДОВЕ" в в своите минали животи. Съвсем малка част от тези енергийни потоци идват от нашите родители.
        Днес, когато съдбата те е срещнала с нас, твоите приятели тук, това не е случайно.
        преди 20 часа ·

      • КРАСИМИРА Н.
        Мари, аз наистина питам за неща, които не са ми съвсем ясни. Нали не се сърдиш? Ето, че ти знаеш това, което не знаят много хора! Чела съм, но не съм сравнявала знанията си и се отнасям съвсем сериозно и отговорно към темата. Не търся вина в никого и съм на ясно, че съм тук, за да преодолея грешките си от минали животи. И ти, както казваш, до преди 3 години си имала своите въпроси, след което си преодоляла кармата си. Всеки е на определено ниво, в даден етап от живота си и се стреми да преодолява себе си, за да върви напред. И по друг повод бях казала, че съм чела, но сега за пръв път имам възможността да видя човек, който е преодолял всички етапи и е достигнал до ниво, при което знанията ти се дават и ти ги изписваш в поста си "Всичко е любов". Когато човек се стреми да получи определено знание, то му се дава винаги, когато е готов за това! Моят избор е направен вече и аз уважавам съдбата, която ме е срещнала с вас - моите приятели. Благодарна съм и на факта, че днес имах възможността да водя тази полемика с теб.
        преди 19 часа ·

      • МАРИ ХИГЕЛС
        Миличка, сега вече е друго - сега усещам в гласа ти оная доброта и мъдрост, които толкова ме впечатляват винаги и заради които толкова те обичам!... Напълно съм съгласна, че сме тук, за да си допълваме познанията и да се учим взаимно на толерантност, на доверие, на приятелство, заредено с искреност и с обич. Защото любовта В ПРИЯТЕЛСТВОТО МЕЖДУ СРОДНИ ДУШИ е преди всичко взаимно уважение и доброжелателство.
        Само една мъничка забележка, слънчице - НИЕ С ТЕБ НЕ СПОРИМ, НИЕ ОБМЕНЯМЕ МНЕНИЯ, КАТО ИЗХОЖДАМЕ ОТ ЛИЧНИЯ СИ ОПИТ.
        Спорът означава да се стремиш да убедиш другия на всяка цена. ДВАМАТА СЕ СТРЕМЯТ ДА СЕ УНИЖАВАТ ВЗАИМНО С ГРУБ ТОН, С ОБИДИ. И ДВАМАТА СА СЪС САМОЧУВСТВИЕ НА ВСЕСИЛНИ УМНИЦИ. ДОВОДИТЕ ИМ СА ПОДПЛАТЕНИ С ФАКТИ, НО И С МНОГО ИНАТ, ИДВАЩ ОТ ТЕХНИЯ ЕГОИЗЪМ. А ние и двете казваме своите истини, които сме преживяли, водени от обич и от благородни подбуди - да си сверим часовниците, както се казва. Чрез този разговор всяка за себе си стига до важни изводи - ключ за нашите карми. Защото аз, благодарение на теб, също стигнах до определени безценни истини ЗА СМИСЪЛА НА НАШИЯ ЖИВОТ И ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЦЕНИМ И ДА МУ ПОДАВАМЕ СПАСИТЕЛНА РЪКА ПРИ ЕКСТРЕМНА СИТУАЦИЯ КАТО ДНЕШНАТА СКРИТА ЕМОЦИОНАЛНА БУРЯ...
        При теб и мен всичко е донякъде наподобява спора с неговите доводи и логика, но е и по-различно. В онова, което аз ти говоря има винаги обич, поставям се на твое място и затова не си позволявам да те "ухапя" с някои и други реплики, въпреки, че ако беше друг на мое място, щеше да го направи поне пет пъти. Защо бях търпелива и внимателна в това свое километрично изказване? Защото в крайна сметка ще страдам, ако усетя, че ти си наранена незаслужено. Целта на целия ни разговор е не да се нараняваме взаимно, а да помогнем на много хора да се ориентират правилно в темата ЗА КАРМИТЕ И ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО, като се учат да долавят излъчванията, идващи от нашите искрени доводи, от тяхната логика, от етиката в отношенията ни. Докато при СПОРОВЕТЕ има ожесточение и обмяна на лоши енергии, идващи от егоизма и от комплексите на двамата. Най-мъдрият от тях обикновено се отказва пръв и прекратява спора. Но той не е страхлив, не е победен - той всъщност е истинският победител, защото е победил желанието на "звяра" в себе си да напада, да говори ожесточено и хапливо.
        Тук ние с теб говорим не за да се стигне до ГОРДО НАДМОЩИЕ на някоя от нас, а за да стигнем до ЕДИНОМИСЛИЕ И ДО ХАРМОНИЯ. Защото приятелството ни е истинско. Нали?
        преди 19 часа ·

      • КРАСИМИРА Н.
        Да, истинско е и почива единствено и само на уважение и добри чувства! Аз за себе си съм абсолютно сигурна, но и за теб - също! Всичко, което пишеш е много важно за мен, защото е истина, в която вярвам! Убежденията ми не се разминават с твоите, но знам, че ти знаеш много, много повече от мен и, когато те чета, аз се обогатявам! Хубава вечер, Мари! Позитивизмът винаги е заразителен!
        преди 18 часа

      • МАРИ ХИГЕЛС
        И на теб - спокойни сънища, мила.. При мен днешният работен ден започна твърде рано - в 1 часа през нощта. Сега ми се ще да поработя с тялото си поне 5 часа. До утре. Ще ти кажа сутринта какво ПРЕКРАСНО НЕЩО МИ СЕ СЛУЧИ ДНЕС!!!!
        Много, много силно нещо, което разчупи дебели ледове. И сега съм едно леко замаяно от умора, но много щастливо сияние, което ако можеше, щеше да прегърне целия свят от щастие!
        преди 18 часа
МАРИ ХИГЕЛС чрез ВАЛЯ КР.
БЕЗЦЕННА ПРИТЧА! - Дава ни я Валя Кр.!

    • МАРИЯ С.
      Нека повече хора се опитват да хранят доброто.

ДВАТА ВЪЛКА В НАС


Притча на индианците чероки

indianСтар чероки разказвал на своя внук за борбата, която се води във всеки един от нас.
И рекъл на момчето, че в душите ни се борят два вълка. Единият е зъл, той е гневът, завистта, недоволството, отрицанието, алчността, надменността, самосъжалението, чувството за малоценност или пък за превъзходство, лъжата, фалшивата гордост и егоцентризмът. Другият е добър – той е радостта, мирът, любовта, надеждата, спокойствието, скромността, добротата, благосклонността, взаимността, щедростта, искреността, състраданието и вярата. Внукът се замислил за момент и след това попитал дядо си:
-И кой вълк побеждава?
-Този, когото нахраниш. – отговорил старият чероки.

---------------------------------------------------------------------
МАРИ ХИГЕЛС:

ПРИЯТЕЛИ, ГЛЕДАЙТЕ ОТ 9ч. ПО 7ТV ЛЮБА КУЛЕЗИЧ - ПРЕДАВАНЕТО Ѝ НИ ДАВА
МНОГО ИСТИНИ. ТАЗИ ЖЕНА НЕ Е СЛУЧАЙНА, ТЯ Е ВИСОКО ИНТУИТИВНА
И , СПОРЕД МЕН, ВОДИ БИТКАТА СРЕЩУ ЗЛОТО В БЪЛГАРИЯ СМЕЛО.
ТОВА СЕ ДЪЛЖИ НА СИЛАТА, ЗАЛОЖЕНА НЕЙНИЯ ТАЛАНТ И В ПОЗИТИВНОТО
Ѝ МИСЛЕНЕ.
· 02 октомври в 08:06

  • .

    • ИЛИЯНА В.
      И аз я харесвам ... безспорен професионалист...
      --------------------------------------
      МАРИ ХИГЕЛС:
      ЗА ДА НЕ СЕ ЛУТАТЕ ИЗ БЛОГА,
      ВИ ПУБЛИКУВАМ СТИХОТВОРЕНИЕ, ЗА КОЕТО ВИ ГОВОРИХ
      ПРЕДИ МАЛКО ПО ПОВОД МОЕТО ПЪРВО ВИДЕНИЕ СЛЕД МЕДИТАЦИЯ...
      - "ПРЕИЗПЪЛНЕН С БОЖЕСТВЕН ЗАРЯД" /това е снимката на
      самия Вангел - представете си го с брада и ще съзрете
      образа от видението ми/...
      696.ПРЕИЗПЪЛНЕН С БОЖЕСТВЕН ЗАРЯД ! /29-ти юли/

      ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МОЯ УЧИТЕЛ ПО САЛСА -
      ВАНГЕЛ СТОЯНОВ!
      ПОЖЕЛАВАМ МУ,
      ДА ОСТАНЕ ВЕРЕН НА ДОБРОТО В СЕБЕ СИ!
      ----------------------------------------------------------
      През 1990г., когато живеех в Берлин,
      написах едно стихотворение, което впоследствие
      изчезна, заедно с целия ми багаж. От него съм запомнила
      само следното четиристишие :

      ИДВА РИЦАР, ДО ЧЕРНО ВГОРЧЕН,
      С БЯЛА ДРЕХА, ОТ СЪЛЗИ УШИТА.
      ТОЙ Е ОБЛАКЪТ В ОБЛАЧЕН ДЕН,
      А ГНЕВЪТ МУ Е ГНЯВ НА ЗВЕЗДИТЕ.
      -----------------------------------------------------------

      Тази сутрин, за моя огромна радост, Нирвана
      ми продиктува продължението на
      изгубеното стихотворение :
      -----------------------------------------------------------
      ТОЙ Е ОНЗИ ОЧАКВАН ВУЛКАН,
      ЗА КОГОТО ЛЕГЕНДИ ГОВОРЯТ.
      ОТ СИЯНИЕ ЗЛАТНО ОГРЯН,
      ВДЪХНОВЯВА ОГРЯНИТЕ ХОРА.

      ВЛИЗА В БИТКИТЕ С ПОРИВ КРИЛАТ.
      КЛЮЧ ДЪРЖИ ЗА СКРИЖАЛИТЕ ВЕЧНИ.
      ПРЕИЗПЪЛНЕН С БОЖЕСТВЕН ЗАРЯД,
      ТОЙ НА ОГНЕНИ ДНИ Е ПРЕДТЕЧА.

      С ТВЪРД ХАРАКТЕР И С ДУХ-КАНАРА,
      ТОЙ ПРЕСЛЕДВА ВЕЛИКА ЗАДАЧА -
      ДА ЗАКРИЛЯ ЗОРАТА ДОБРА
      ОТ УБИЙЦИТЕ, С ПОМИСЛИ МРАЧНИ.

      ТОЙ Е РИЦАР С КРИЛА НА ПЕГАС.
      ТОЙ С ВЪЛШЕБСТВА ЛЕКУВА ДУШИТЕ.
      ТОЙ ПРОБУЖДА ДУХОВНАТА СТРАСТ,
      ОТ КОЯТО ТИ ИДВА ДА ЛИТНЕШ !

      29.07.2010, 7ч.22мин.



        • ВИОЛЕТА Д.
          Също бях впечатлена от това момче, още когато за
          пръв път разглеждах блога!!! Има силно излъчване!!!
          02 октомври в 10:16
        • МАРИ ХИГЕЛС
          Благодаря, Вили - точно затова го публикувам това момче, заради неговото мощно позитивно излъчване.
          Впрочем, доста отдавна искам да те питам - МОЖЕШ ЛИ ДА ПРЕМИНЕШ НА БЪЛГАРСКИ, ВМЕСТО НА ЛАТИНИЦА? Това, повярвай ми, е много важно за теб - ще отвориш към себе си ОЩЕ ЕДИН МНОГО ГОЛЯМ КАНАЛ ЗА ЖИВА ВОДА. Латинските букви пречат.
          02 октомври в 10:24 ·

        • ВИОЛЕТА Д.
          Разбира се , ако съм знаела, отдавна да съм го направила !!! :) Благодаря ти!!!
          02 октомври в 10:33 ·

        • МАРИ ХИГЕЛС
          Ееее...Все едно, че говоря с нов и то безкрайно близък човек!!!!Направо слънце блесна в душата ми от радост! Ако сега беше близо до мен, Вилка, щях да те разцелувам, разплакана от радост.Знаеш ли, че чрез теб /и чрез мен, разбира се/, докато контактуваме, Нирвана подава огромни потоци от фотони към ВСИЧКИ ХОРА ПО ПЛАНЕТАТА, КОИТО ИМАТ ТВОИТЕ ЦИФРИ, КОИТО СА МНОГО НА БРОЙ. нО ЛАТИНСКИТЕ БУКВИ МНОГО ПРЕЧЕХА И БЯХА КАТО ЕДНА ЧЕРНА ЗАВЕСА, КОЯТО ПОГЛЪЩА ТАЗИ ПЪТУВАЩА КЪМ СВЕТА СВЕТЛИНА.
          МНОГО, АМА МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ, МИЛИЧКА!
          02 октомври в 11:00 ·

        • ВИОЛЕТА Д.
          И АЗ МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ!!!! ЖАЛКО , ЧЕ НЕ ЗНАЕХ ПО-РАНО!!! И НАИСТИНА МНОГО СЕ РАДВАМ , ЧЕ СЕ ПОДАВА ТАКАВА ПОЛОЖИТЕЛНА ЕНЕРГИЯ ПРИ НАШИТЕ КОНТАКТИ!!! АМА МНОГО СЕ РАДВАМ!!!! И СЕ ЧУВСТВАМ ПРЕКРАСНО ОТ ТОВА!!!
          02 октомври в 11:07 ·

        • МАРИ ХИГЕЛС
          Целувки, съкровище!!!!!!!!
          02 октомври в 11:17 ·

        • ВИОЛЕТА Д.
          И ЗА ТЕБ МИЛИЧКА, БЕЗБРОЙ ЦЕЛУВКИ!!!
          02 октомври в 12:08 ·

        • ГАЛЯ Я.
          Стихотворението ме накара да настръхна. И почуствах силно желание да те прегърна Мари! Зная, че е странно, но е така. Вангел от своя страна е човек с особен вид енергия, която те кара да усещаш, че си в сигурни ръце. Аз знам, че твоята среща с него не е случайна, както и моята среща с теб. Много целувки ти пращам!
          03 октомври в 12:32 ·

        • МАРИ ХИГЕЛС
          Ех, че хубаво!... Твоят престой в Англия, разходките ти там, където е живяла моята любимка ПРИНЦЕСА ДАЯНА /двете имаме обща рождена дата -
          ПЪРВИ ЮЛИ=122=НЕБЕСНА ЛЮБОВ/, всичко това е сложило на много високо стъпало СВЕТЛИНАТА В ТЕБ, ГАЛЧЕ! Толкова съм щастлива за онова, което усещам, че ослепително блести в теб! Целувам те, слънчице! само така - БЪДИ ВИНАГИ СЕБЕ СИ И СВЕТЪТ ЩЕ ОЦЕНИ КАКВО СЪКРОВИЩЕ СИ!
          03 октомври в 12:46 ·

        • ГАЛЯ Я.
          Благодаря ти за топлите думи.
          03 октомври в 13:09 ·

        • МАРИ ХИГЕЛС
          Щастливо усмихнат ден, мила!

          03 октомври в 13:22 ·

        • ГАЛЯ Я.
          Мерси. Хубав ден и на теб!
          03 октомври в 13:39 ·


Няма коментари:

Публикуване на коментар