събота, 18 януари 2014 г.

1224. СПЯЩАТА КРАСАВИЦА - КОЯ Е ВСЪЩНОСТ ТЯ?



Мари Хигелс:
В тази приказка е закодирана ИСТИНАТА ЗА СПЯЩАТА СВЕТЛИНА В ПОДСЪЗНАНИЕТО НА ЧОВЕКА и за великото наше ПРОБУЖДАНЕ за информацията, записана в светлината на нашите гени...Пробуждането става реалност само когато ни докосне целувката на възвишената любов на духовно извисените хора, появили се в живота ни...Леденото излъчване на злите хора влиза в телата ежедневно и приспива СВЕТЛИНАТА в клетките му чрез силата на БЯЛАТА СМЪРТ - все едно, че човек се озовава сред зимните прèспи. Само чрез топлината на ДУХОВНИТЕ ХОРА И НА ИСТИНИТЕ, КОИТО ТЕ РАЗПРОСТРАНЯВАТ, се стопяват ледовете в нас и ние се пробуждаме - ставаме способни да обичаме истински, научаваме ИСТИНИ, за които се говори само във фантастичните книги и филми, в нас оживяват чудотворни сили...



ОТКЪС ОТ ПРИКАЗКАТА:
"... И когато царският син наближил живия плет, не видял тръни, а безброй прекрасни цветя; те сами се отдръпнали, направили му път да мине невредим, а зад него пак се доближили и се превърнали в трънлив плет.
Влязъл царският син и видял на двора конете и ловджийските кучета налягали и заспали на земята, а на покрива спели гълъбите, мушнали главици под крилцата си.
После влязъл в двореца, а там мухите спели по стените, готвачът в кухнята още държал ръката си така, като че ли искал да плесне чирака, а помощницата му седяла с черна кокошка в ръцете, която скубела, но не доскубала.
Продължил царският син пътя си, влязъл в залата и заварил цялата придворна свита налягала и заспала на пода, а царят и царицата спели на троновете си.
Минал през другите стаи и навсякъде било така тихо, че той чувал собственото си дишане; накрая стигнал до кулата и отворил вратата на малката стая, където спяла принцесата. А тя била тъй хубава в съня си, че той се навел и я целунал.
Щом я целунал, принцесата отворила очи, събудила се и го погледнала радостно. После слезли заедно долу и тогава се събудили и царят, и царицата, и цялата свита и почнали да се оглеждат смаяни наоколо си..."

/из приказката "Спящата красавица", Братя Грим/

Няма коментари:

Публикуване на коментар