понеделник, 21 юли 2014 г.

1344. ПЕТЪР ДЪНОВ - МИСЛИ И НАПЪТСТВИЯ ЗА ВСЕКИ ДЕН



Леко съм редактирала, защото книжката е на циклостил, а дъновистът, явно възрастен и не много начетен човечец, доста неграмотно е записвал изказванията на Дънов на някои места. Поради ограничен кръгозор, просто механично е записвал и понякога идеята не е разбираема или е размита. 
Затова, напътствана от Нирвана, следвам основната линия на посланията, но не съм ги сложила в кавички.

Учителят Петър Дънов
"Ако мислите за добър човек, в ума ви ще се яви светлината, а в сърцето ви - топлина. Ако мислите за лош човек, в ума ви ще се яви тъмнина, а в сърцето ви - студ. За каквото мислите, с това се свързвате."
------

ПЕТЪР ДЪНОВ - 8 СЕПТЕМВРИ:
Мисловната енергия за да се пригоди към умовете на хората,специални същества слизат от особено високи светове и я обработват.
Не мислете, че човешкият мозък се нуждае от същата енергия, която е нужна на стомаха. Различна е енергията, при която стомахът функционира, при която белите дробове, мозъкът и всички останали органи в тялото функционират
За да се образува формата на една благородна и възвишена идея, лесна за материализиране, се изисква специфична енергия на мозъка, която идва от горната част на челото.Долната част на челната област вече служи за оформяне на други идеи.
-----
ПЕТЪР ДЪНОВ - 31 АВГУСТ:
Отвори сърцето си за БОЖЕСТВЕНОТО и не мисли какво ще стане с тебе. Светлината си знае работата - тя ще се грижи да бъде животът ти огрян и пълен с небесни дарове.
Отвори ума си за възвишените мисли и не се грижи за утрешния ден. Той непременно ще бъде разтоварен от тежести и от скръб.
Имай вяра, че БОЖЕСТВЕНОТО притежава такава сила, че ще разработи със замах твоите пътеки и процъфтяване на градините в сърцето ти. Именно вярата в светлината на Създателя е най-същественото за теб.
Тази висша светлина ще те свърже със светлите хора, със светиите, с ангелите, с Бога. И всичките ти дела ще вървят по мед и масло, право напред и нагоре.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ПЕТЪР ДЪНОВ - 23 АВГУСТ:
Когато божественото съзнание на човека се пробуди, той вече знае истините за всичко в живота и е в състояние чрез силата на своя Дух да пътува чрез аурата си с голяма бързина из пространството.
Истински духовен човек е онзи, чието съзнание е будно и за физическия, и за духовния свят. Той може еднакво свободно, еднакво съзнателно да се движи и в двата свята. Но днес все още свише не е позволено да се говори свободно за тези неща и да се разкриват тези истини. Защото всички останали хора, а те са повечето, не са подготвени да ги осъзнаят.
-----
Мари Хигелс:
Днес все повече стават духовно прогледналите хора, но те все още са като цветя, изникнали върху скали и заобиколени от камъни...


-----
ПЕТЪР ДЪНОВ - 22 АВГУСТ:
Вярата в силата на светлината, която е вътре в нас, стои над суеверието, над сляпата вяра на ограничените мозъци. А над чудодейната вяра стои ИСТИНАТА, която усилва светлината в нас и оттам усилва вярата ни в своята собствена божествена мощ.
Истината ни дава любов към същинското познание, онова познание, което ни извисява духом, а не онова, което идва от лъже-науката и служи да заблуждава света.
Да обичаш познанието и да го търсиш с помощта на истината, това стои по-високо от вярата. Защото точно познанието засилва вярата ни в силата на собствените ни възможности по пътя на духовното ни развитие. С една дума познанието доказва фактите, дава път на истината и засилва вярата ни в доброто.
Съществуват извисени хора, които толкова силно желаят да откриват нови и нови тайни в познанието, че развиват в себе си свръх-способности, които им позволяват духом да посещават места от този и от онзи свят, за да проверят фактите и после пак се връщат в живота около себе си.
И така - за да стигне до абсолютната истина, човек трябва да има любов към познанието и вяра в силата на светлината, която носи в сърцето си.

-------

ПЕТЪР ДЪНОВ - 21 АВГУСТ:
Логиката на светлината в нас трябва да бъде толкова мощна, че никаква сила в света да не може да я замъгли. И тогава топлината, извираща от сърцето ни е много по-силна от всяка друга изкуствена топлина.
Топлината на нашата божествена същност може да трансформира желязото в нашата кръв в злато.
С топлината на своето сърце добрият и духовно извисен човек може да трансформира и всички останали неблагородни метали, които се намират в кръвта му, в благородни метали. Както и всички зли сили в позитивни сили. Ето това е главната задача в живота ни - да увеличаваме светлината и топлината на сърцето си, докато стане възможно да променяме благоприятно и своя организъм, и света около нас.Важно е да растем като светли същества всеки божи ден.
---
Мари Хигелс:
Нали помните, че цяла зима публикувах стайния термометър у дома, който посочваше всеки ден 22 до 24 градуса, а нито веднъж не включих отопление към ел.мрежата. Не готвя манджи /нямам готварска печка/ защото не се храня в общоприетия смисъл, а консумирам живи зеленчуци и плодове, а само веднъж в седмицата си варя на котлончето 2 литра мляко. Понякога си сварявам 2-3 картофа или яйце / ако не съм в пълен глад/.
Собствената ми топлина, извираща от всяка моя клетка ВЕЧЕ е толкова мощна, че отоплява и стаята, и коридорчето и банята ми. Като вляза отвън, където е студено, все едно, че в дома ми има парно. И то в облачни дни, без слънце. А иначе целият блок не се отоплява и по тази причина няма топли тръби, за да загряват все пак въздуха. Няма лъжа, няма измама. Щом растеш духовно и достигнеш до Нирвана, ти ставаш източник на чудотворна светлина, която има свойството да отделя огромна топлина.

------

ПЕТЪР ДЪНОВ - 20 АВГУСТ:
Силен е човекът с вяра в сърцето си. Той е толкова силен, че ако легне на смъртно легло, може да си каже:АЗ НЯМА ДА УМРА! Ще живея, за да продължавам да служа на моя Създател, за да продължавам да се радвам на всичко, което ТОЙ е създал! Аз съм по-силен от смъртта, защото Бог ме закриля!
И като каже тези думи, човекът,зареден с вяра, ще се почувства по-добре и ще стане от леглото.
---
Мари Хигелс:
Мантрите, които сами си съчиняваме и в труден момент си повтаряме, имат велика целебна сила, а и не само - те могат да отдалечат от нас всяка зла атака и да ни обградят с огнен обръч, който ни пази о злобите на света.

------
ПЕТЪР ДЪНОВ - 19 АВГУСТ:
Честният човек е благороден, защото в него е божествената светлина, Светият Дух. Честният човек издържа на всякакви лоши условия в живота си. И на смъртно легло да е, той пак си остава честен и принася в живота на другите този свой красив плод - светлината си.
Честността е плод на онзи безценен елемент, който алхимиците от древността са търсили- елексирът на живота, първичният зародиш на живота.
Този зародиш на вечния живот и вечната младост съществува. Той представлява една БЕЗСМЪРТНА КЛЕТКА, прародител на всички останали клетки. Има я само в телата на онези хора, достигнали до най-голямата сила на светлината в себе си.
Върху безсмъртната клетка, която ражда безсмъртни лъчи, се гради бъдещия живот. Тази клетка съдържа рогово вещество и незаменими хранителни елементи с голяма устойчивост срещу всякакви зарази и химии.
---
Мари Хигелс:
Петър Дънов говори за ПИНИНОВАТА КЛЕТКА, носеща светлината на безсмъртието, същата клетка, срещаща се в плътта на най-духовните хора, за която говори Нирвана. Преди години публикувах за нея, но науката още не е наясно с присъствието й в нашето тяло, нито знае за ролята на светлината, която тази клетка произвежда. Епифизата е царицата на жлезите с вътрешна секреция, наречена още център на вечната младост - точно тя е мястото, където се раждат пининови клетки, но само при условие, че човекът е с много мощно позитивно излъчване, наследено от минали животи.Хората, които имат в себе си много пининови клетки, са достигнали до вечна младост, никога не боледуват, имат чудотворни способности и са с най-висока степен на духовност.
В момента само 2-3 човека притежават по-голям брой пининови клетки и те са с български гени.

----

ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА 18 АВГУСТ:
Хората се спъват и се удрят, защото не обич Бога с цялата си душа, ум и сърце, защото не обичат ближния си /сродните си души - бел.моя/ така, както обичат себе си. Не са наясно, че светлината във всички е една обща светлина. Като не притежават това познание, идващо от Бога, всичкото друго научно познание у тях се стопява.
Какво знаят,например, ученитеастролози за небесната астрология? Знаят само една троха - знаят зодияка, който е вътре в техния мозък, но истинският астролог познава всички науки, които му обясняват нещата мащабно.
Друг пример - хиромантията съществува закодирано в дланта ви, но има по-важна хиромантия, която е в самата природа - стига да имаш познания за нея, ще видиш посланията на природата за съдбата на Земята.
Между всички науки, изразени външно чрез книгите и вътрешно чрез нашето познание вътре в подсъзнанието ни, има известно съотношение. Важно е да се долови хармонията и да я следваме, водени от светлината.


----
ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА 15 АВГУСТ- ДЕНЯТ НА СВЕТА БОГОРОДИЦА:
Всеки човек, който е далече от Бога, е луд.
Лута ли се много из живота, това ще рече, че е отделен от Бога, това значи, че няма тил в живота си, няма опорна точка, лута се насам-натам като муха без глава, обсебен от злото.
А истината е, че само лудият може да бъде обсебен от зли духове. Бесовете са непокорни духове, излезли от Бога, воюващи с Бога и искат да им се кланят хората като на божества.
Тези зли духове имат известно влияние върху Земята- резките атмосферни промени се дължат именно на тях. Стихиите точно те ги причиняват. Но същите тия бесове живеят в човешки тела, които са обсебили.
Всеки човек, който се отдалечи от Бога, може да изпадне под тяхно влияние. И тогава тежко му и горко, защото му започват черните дни в живота.

------

13 АВГУСТ...
УЧИТЕЛЯТ НЕ СЛУЧАЙНО ГОВОРИ ЗА СВЕТИЯ ДУХ ТОЧНО НА ДНЕШНИЯ ДЕН, когато е роден моят син, Рождената година на сина ми е 1983-та.
1983 = 19+83= 102= Свети Дух...
Кръстила съм го в Драгалевския манастир, когато беше 2-годишен.

ПЕТЪР ДЪНОВ - ЗА 13 АВГУСТ:
Когато Духът влезе в материята, той внася живот. Без него материята е мъртва. Ако в живота ни преобладава материята с нейните капризи, се ражда смъртта. Когато Духът преобладава, се ражда вечният живот.
Всяка права мисъл, колкото и малка да е, търси път да се прояви, понеже има божествен произход. В този смисъл ние сме дошли на земята, за да реализираме Божиите мисли, които се носят в пространството и ни помагат да се развиваме в духовен план.
Развитието и растенето ни зависят от самите нас - как мислим, с какви хора дружим, какви книги четем...Клончето не може да се развива самичко, ако дървото не му даваше енергията си. А развитието на цялото дърво следва енергията в две посоки - към корените и към клоните. Има и едно вътрешно централно движение, което идва в дървото от центъра на живота. Всяко клонче се подчинява на законите на общото развитие, иначе би загинало.
-----
Мари Хигелс:
Дървото, дало енергия за гените на моя син, това сме ние, неговите родители, всеки от които си има своя мисия, заложена в съдбата му. А съдбата се подчинява на двата вида излъчване, натрупано в миналите ни животи - позитивно и негативно. Целта е да неутрализираме негативните си енергии на кармата, за да греем с чудотворни лъчи и да се превръщаме във вечен живот.

-----
ПЕТЪР ДЪНОВ - 27 ЮЛИ:
Когато майката роди, мислено да каже:
"Господи, благослови моето дете!
Запази го от всички злини и помогни да се развият всички дарби и способности, вложени в неговата душа."
Майката трябва да е велика със светлината си, а не амбициозна заради мрака в себе си. Тя не бива да прави усилия, за да отклони своето дете от правия път, който Бог му посочва чрез гласа на неговата светлина.

-----
ПЕТЪР ДЪНОВ - 26 ЮЛИ:
Съвременните хора за нищо и никакви неприятности развалят хармонията на красивото и благородното в душите си. По този начин те затрупват с пластове тиня божествената си природа. Най-малкото противоречие и сблъсък ги изваждат 
 от релсите на живота и търпението им се разпокъсва. Най-малките несгоди да ги ударят с юмрук и те вече не издържат, оставят мракът в душите им да се зъби и да отнема думата на светлината. 
Грозно е, когато показваш на света, че си пълен с омраза и зли мисли.
Грозно е да даваш воля на личните си желания и да тропаш с крак, да крещиш на оня, който ти пречи да ги постигнеш.
Но колко е красиво да се преборваш с бесовете, влезли в теб и да даваш път на благородното същество, което един звяр в душата ти иска да  превърне в безгласна буква.
Красиво е да се изтърпи всичко неприятно под напътствието на мъдростта.
Красиво е да се премълчи в спор със зъл и деспотичен човек.
Красиво е да се благодари не само на добрите хора, но и на околната озвереност и слепота, тъй като тяхното присъствие в училището на нашия живот ни прави по-извисени, по-мъдри, по- светли, истински достойни за великата любов.
------
ПЕТЪР ДЪНОВ - 25 ЮЛИ:
Някой казва: "Ние не трябва да се отваряме много пред хората и дори пред приятелите си, защото те са наши бъдещи врагове".
Досега аз не съм срещнал нито един отворен човек, който да мисли по този начин.
Имали ли сте случаи в живота си да разтворите своята душа пред някой човек и той да не ви отговори със същото?
Спомняте ли си за случай в живота си, когато сте разтворили съкровените кътчета от душата си пред обичта на приятел, как сте се почувствал като нов човек, и не сте съжалили нито за миг за онова, което сте споделили за себе си, а в същото време сте усетили, че е благословение от Бога да разтворите душата си?
Усещали ли сте благоуханието, което излиза от чистите отворени души, които приличат на разцъфнал лотос? Защото да споделиш светлото в себе си със сродна душа, това означава, че ти е дадена привилегия свише да се довериш, да допуснеш друга слънчева душа в твоя мир.


------
ПЕТЪР ДЪНОВ - ЗА 24 ЮЛИ /ОСТАВКАТА НА ОРЕШАРСКИ/:
Христос се е отличавал от другите хора по абсолютната си вяра в Бог.
Той всякога е бил готов да понесе всички поругавания и хули срещу Бога, макар че е съзнавал силата си, знаел е откъде идва, с какви знания разполага. И тези свои познания не е придобил тук, на Земята, но е имал пробудено подсъзнание и съзнание, а това е осигурявало връзката му с невидимия свят и с Бога, за да черпи истини директно от тях.
Когато човек е роден от светлината на Бог, а не от мрака, той трябва да има много по-голямо познание от тези, които не са родени от божествената светлина. Точно истината е пътят, който води хората към победа над злото на Земята.


-------
ПЕТЪР ДЪНОВ - 23 ЮЛИ:

За в бъдеще енергията, която ще излиза от човешкото сърце, ще отоплява и осветлява света.
Божествената правда, която идва с настъпването на шестата раса, ще отключва огъня в сърцата. Така ще се стигне до едно общо повдигане на духа и то ще е много голямо.
-----
Мари Хигелс /23 юли/:
Нали си спомняте, че цяла зима не съм включвала отопление с електричество, защото тялото ми излъчваше невероятна топлина и термометърът на стената в стаята сочеше винаги 22, 23 и дори  24 градуса. Вечно отварях прозореца - толкова топло ми беше.

В телата на най-духовните хора има неподозирани чудодейни възможности. Тепърва ще се убеждавате в това. Ще звучат фантастично фактите, които ще ви съобщавам.

------
ПЕТЪР ДЪНОВ- 22 ЮЛИ:
Духовете слизат при нас винаги групово. И спират до онази /етерна/ среда, която са могли да преодолеят.
Има духове по-слаби, които по никой начин не могат да преминат през по-гъстата среда и затова остават да живеят в п
о-рядката среда.
По същия начин става еволюцията, възлизането нагоре на душите. Те по подобие на духовете, пак групово се качват нагоре. При което едни души успяват да преминат по-гъстата /етерна/ среда, а други не могат да я преминат. Всяка душа спира до там, до където може да преодолее средата, която се изпречва на пътя й. Ако душата е изпълнена със светлина, тя може да стигне много нависоко.
Така се образува непрекъсната верига от души и духове, които се намират в различна степен на развитие в животите на различните хора.

-------

ПЕТЪР ДЪНОВ - 21 ЮЛИ:
Онези хора, с които сте заобиколени, са поставени нарочно от Бога за вашето възпитание и помъдряване. Каквито и да са разбиранията ви, това е важно да го знаете. Всеки човек, с когото сте в съприкосновение, е необходим за вашето повдигане, за вашия морал и мъдрост. Това ако го разберете, добре. Ако ли не - то ще стане причина за вашето падение. Помнете това.

--------

ПЕТЪР ДЪНОВ- 20 ЮЛИ:
Аз наричам духовен и морален човек онзи, който винаги издържа на всякакви изпитания. Пред отворената каса с пари минава и заминава, без да се изкушава ни за миг. Пред красивите жени минава и заминава, пред злато, къщи, имоти - отминава, като си остава чист, честен, окото му не трепва. Никаква власт не го увлича, не се възгордява, работи за бедните да промени съдбата им към по-добра, като им дава ум и разум, та да прогледнат, да добият и те силен морал. Не се обезсърчава от трудностите - на всичко издържа.
-----
ПЕТЪР ДЪНОВ, Неделя, 20 юли 2014 г.
Като иде голяма буря и свириш, бурята може да си иде, може да се отмени. Има музика, която като свириш, веднага ще се заоблачи, а има музика, която като свириш, веднага ще се проясни времето. Онези, които правят бурите, онези, които заоблачават небето, всички са Разумни същества. Като им говориш, казваш: „Бъдете така добри, нека ни погрее Слънцето; отложете, не закривайте Слънцето!“. Казват: „Ще отложим за няколко часа” – достатъчно е. Но това не става произволно. Някой път, ако разбираш езика им, ще те предупредят. Искаш да идеш на разходка, те казват: „Днес имаме работа. Ако идеш, с нашите тулуми ще те наквасим“. Искаш да идеш на планината, казват: „Ще проветряваме салона. Ако излезеш навън, ще те отвеем някъде. Ще ви направим една пакост – и на теб, и на планината. Няма да ходиш, няма да се качваш на планината”. (3, с. 169)
Учителя, Пътят на героите /НБ, избрани/
-------

ПЕТЪР ДЪНОВ- 19 ЮЛИ:
Ти трябва да раздадеш богатството си не на тези, които ще го изхарчат за своя угода, а на най-добрите, най-светлите, най-разумните и благородни хора. Защото те са тези, които променят света към по-добро и измъкват останалите от тинята на собствената им неизраснала природа.
Хубавата и полезна за хората идея не може, не бива да се патентова.
Ако някой е взел вашата идея и я е патентовал, защо трябва да страдате и да го осъждате? Радвайте се, че той е вложил пари и я е патентовал, дал я е на света. В това няма нищо лошо. Нали тази идея ти е внушена свише, за да бъде дадена на хората и да им помогне в израстването, в помъдряването?
Колкото за кражбата, има кой да съди крадците - това не бива да сте вие.
Кажете си: "Така е трябвало да стане!".

-----
ПЕТЪР ДЪНОВ, 18 ЮЛИ:
Обидил те бил някой...Целта е да можеш да се овладееш, да можеш да разтопиш леда на обидата със светлите си мъдри мисли. Тогава ще ти стане леко, приятно, като че обидата не се отнася до теб. Ами помислете само - ако ти се движиш със скоростта на светлината, кой може да те настигне с обидите си - никой.И после има още нещо - светлината минава през най-нечистите души, но замърсява ли се? Не!

------

ПЕТЪР ДЪНОВ:
МИСЪЛ ЗА ДЕНЯ: Вторник
Вие трябва да знаете, че сте заобиколени от много Разумни същества, които следят за всички; те са свидетели на всичко, което се върши в света. Мислите ли, че тези Същества, които Ви любят, спят? Мислите ли, че майка, която обича своето дете, ще спи, когато то е в някаква нужда? Не, тя постоянно бди върху него. По същия начин бдят върху нас всички Същества, които ни любят. Ако ние заграждаме с плет, със стени нашите къщи, мислите ли, че онези, които ни обичат, няма да сложат една такава ограда около нас?
Учителя, Пътят на героите /НБ, избрани/

------

ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ДНЕШНИЯ ДЕН - 17 ЮЛИ:
Ако ти нямаш добри мисли и ако не се чувстваш добре в този живот, това е знак, че живееш в мрачния свят на безверието и не можеш да използваш правилно елементите, които се намират в храната. Организмът ти не може да ги възприеме и това влошава физическото ти и психическо здраве,

----
ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА  16 ЮЛИ:
Радостта носи живот.
За да оздравее човек от каквато и да е болест, трябва да се радва на нещо, да пее.
Добрият живот започва с даването, с нашата щедрост и с желанието ни да зарадваме някого. С даването започва съзнателния духовен живот на човека.
Какво ще дадете ли? Всичко, каквото имате. Ще заведете пътника в къщи, ще го нагостите, ще му дадете най-хубавите си плодове, ако имате двор с плодни дървета, или сте получили колет от село. Защото тези плодове съдържат елементите на живота.
Даваш ли щедро на някого, ще получите щедри жестове от други места.


----
ПЕТЪР ДЪНОВ - ЗА 15 ЮЛИ:

Христос като космическо енергийно същество трябваше да се смали, да се редуцира в размер, по-малък от първоначалния 78 милиона пъти. По този начин беше възможно да стане видим за  за хората на Земята.
Идва новата епоха - тази на шестата раса, която ще трае 365 хиляди години.
Подготвят се милиони души в невидимия свят, души с високи енергийни вибрации, които ще слязат сред хората, за да изградят НОВАТА КУЛТУРА, която ще ръководи света.
------
ПЕТЪР ДЪНОВ - 14 ЮЛИ:
Не се взирайте в дрипите на Учителя, не спирайте вниманието си на неговите дрехи. Това е само една външна обвивка.
Учителят, това е познанието. Той има връзка  и разговаря с едно духовно общество - това, което е съставено от съвършени същества.
Учителят, носител на висш дух, живее едновременно и в този, и в онзи свят. Според него възвишеният живот на добрия и светъл човек е проявление на онзи свят. Ако си благоразположен и работиш за повдигането на всеобщия дух, ако живееш скромно, но в радост и мъдрост, без болести и крамоли, тогава ти си в онзи свят.
Когато си нервен, зъл, вечно в плен на болести,  вечно недоволен и егоистичен, готов да воюваш с всеки, то ти си в този свят, материалния.

------

ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ДНЕШНИЯ ДЕН- 13 ЮЛИ:
Не допускайте да ви обземат за дълго време тъжни и мрачни мисли.
Има общества, които работят по закона за внушението. Те ви въздействат. Не мислете, че сте свободни. Красивото във вас всякога е прицелна точка на злонамерените.

--------

ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ДНЕШНИЯ ПЕТРОВДЕН /стар стил/.-12 ЮЛИ:
"Едно всемирно учение, един всемирен пратеник никога не си служат с реклами, с онези средства за пропаганда, с които си служат обикновените хора.Животът няма да се измени, както обикновените хора мислят, чрез налагане на външни реформи. Нещата се променят отвътре навън. Новото ще се приложи отвътре.
Аз сега подготвям учениците и ще дойде време, когато те ще бъдат запалени със свещения огън на ЛЮБОВТА. И вече изгасване не ще има."

-----


На снимката -петровки ябълки, които ми набра една приятелка от дръвчето в двора си - нейният мъж ми беше направил  устройство-метална преграда на прозореца, за да не падат тенекиите ми с домати. Спомняте си за това семейство, нали? Бях се отдалечила от тях, подвластна на временно разочарование. От февруари не сме се чували. Но днес, тъй като имах работа наблизо към тяхната къща, моят вътрешен глас ми каза спешно да отида в дома им, ей така - изненадващо да ги посетя. Разбрах от интуицията си, че  майсторът, имал нужда от помощта ми. Носех в себе си снимките на доматите ми, които току-що бях извадила във фотото /днес тук съм ги публикувала същите кадри/. Отивам в тях, звъня и приятелката ми излезе, усмихната до уши - искрено ми се зарадва. Покани ме да пием кафе - с категоричен тон и жест ми каза:
- Влизай, влизай...Мъжът ми е опериран и тъкмо да го видиш...
Бях изумена. После разбрах, че го оперирали от херния тия дни, вчера му махнали конците и сега много силно го боли. Веднага започнах сеанс.Двете ми ръце изтръпнаха болезнено и страхотни иглички усетих да пълзят нагоре към раменете ми. И кръста работих, защото там също има болки. В продължение на час, час и нещо. После ръцете ми вибрираха - бях поела огромна доза болестотворен студ от раната и от цялото му тяло /когато има прясна операция, повече и по-силно се разтоварват всичките му енергийни центрове/. После изпих кафето с мляко на един дъх /не съм пила кафе повече от година/...И когато приятелката ми ме изпращаше нещо я накара да ме поведе към малинака им - набра ми лично шепичка малини /за енергиен контакт, казвам аз/ и петровки ябълки. Ето, това също ме изуми, защото днес е Петровден ст.ст., годишнина от смъртта на баща ми. След малко ще си направя смути от петровки ябълки и от мляко + карамел. Така ще подавам на З. още по-силна доза фотони. А им оставах пак с такава цел най-хубавата снимка с първият червен домат. Ако знаете колко им се радваха на тия мои домати. В техния двор имат няколко корена, но плодовете са още малки. Та направих едно много голямо добро на това семейство - за пореден път и затова преливам от щастие!
Да знаете, никога не отговаряйте на тежки приказки със същото. Млъквате и се отдалечават. После вашата светлина от разстояние ще разтовари онзи, който ви е наранил и ще го отърве от негативното излъчване. Защото всъщност дали е виновен оня, който е обладан от злото? Та той е жертва. Неслучайно великият миротворец Соломон е казал: НИКОГА С МЕЧ, А
 ЛЮБОВ!"

-----

ПЕТЪР ДЪНОВ - 11 ЮЛИ /рожденият му ден/:"За мене само реализираните идеи са идеи.
Господ, за Когото ви говоря, е жив в цялата природа - прониква я, организира я и действа във всички същества.
В беседите ми има запечатани скрити закони, които не могат да се предадат с думи.Много истини остават непреводими. Само който ги е преживял, може да ги възприема."


-----

ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ДНЕШНАТА ДАТА - 10 ЮЛИ:
Славянството е девствената почва на бялата раса.
Това, което евреите не успяха да разрешат, славяните ще го разрешат.
Бъдещето е на славяните.
Петата раса ще предаде управлението на шестата раса, която
все още не е слязла. Сега тя подготвя формите, с които ще слезе на Земята, за да ги утвърждава.
Най-старите раси ще бъдат корените на дървото. Бялата раса ще бъде стеблото и клоните. А шестата раса ще бъде плода на дървото.
Плодовете на ШЕСТАТА РАСА са:
свобода,
разбирателство между народите,
любов и мъдри прозрения.
Хората на Земята ще бъдат едно стадо с един пастир. И не земен закон, а ЛЮБОВТА ще обедини народите.


-----


ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ДНЕШНИЯ ДЕН - 9 ЮЛИ:
Когато станало грехопадението преди 18 милиона години, тогава се е появила ЧЕРНАТА РАСА / в духовен аспект/.. Това е расата, доказваща, че човечеството е паднало в гъстата материя и е с почерняла душевност, обсебена от злото.
Останките от тази чернота са в днешната черна раса. Те са получени от смесването на третата и четвъртата раса на духовността.

-----
ПЕТЪР ДЪНОВ - 8 ЮЛИ:
Човек трябва да пее и да свири, ако има тази дарба. И неразрешимите проблеми ще си ги разреши бързо. Важно е да владееш ритъма в природата, който разрешава въпросите в живота.
Истинското учение е: ДА ЖИВЕЕШ В ИМЕТО НА БОЖЕСТВЕНАТА СВЕТЛИНА И БОГ ДА ЖИВЕЕ В ТЕБ. Само при това положение ти не можеш да извършиш никакво злодеяние, никакво престъпление. Защото всичките коварства и, зли мисли и престъпни деяния идват от мрака, идват тогава, когато Бог отсъства в теб.

----
 
ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА  7 ЮЛИ /777/:
Ако онова, което работим за хората остава неразбрано, то е защото я няма ЛЮБОВТА.
Защото любовта е извор на всяко знание, идващо свише. Любовта ни отваря очите, а омразата ни прави слепи за истините.

-----
ПЕТЪР ДЪНОВ - 6 ЮЛИ:
Като стане въпрос за материалното, не виждам никакво развитие у вас - негови пленници сте.  По външна форма изглеждате точно като всички други хора по света.
Не ви осъждам, но ви предупреждавам, че ако продължавате да потъвате в удоволствията, ще страдате и главите ви ще се охлузят.
Девет пъти ще бъде смъквана кожата от главите ви. Девет пъти ще умирате и пак същите ще си останете - потънали в най-гъстия мрак.
------


ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ДНЕШНАТА ДАТА - 5 ЮЛИ:
Някой казва: "Помоли се за мен".
Аз мога да се помоля за теб, но няма да има полза ако ти не работиш в нивата си.
Мога да се моля в твоята засъхнала нива да ливне дъжд, но ако не си сял нищо, ще се родят само тръни и троскот.
Ако се молиш за един пияница, който не иска да се лекува, ще стане по-лошо.
Мога да се помоля, ако в него се появи поне малко желание да се излекува.
НЕ ПОМАГАЙТЕ НА ХОРА, КОИТО НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ ПОПРАВЯТ.
НЕ СЕ МОЛЕТЕ ЗА ТЯХ. Лечението е двустранен процес.

-----


ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ДНЕШНИЯ ДЕН - 4 ЮЛИ:
Не одумвайте никого, за да не си навредите.
Това, което скарва хората, не е от Бога.
От Бог е това, което ги привлича.
Важно е човек да е внимателен към другите.
---
Мари Хигелс:
Наложително е да бъдем критични не само към себе си, но и към другите. Само че да се помни едно важно условие - всяко нещо може да се каже по два начина: остро и нервно, както и тактично, мъдро, с желание да бъде възприета критиката ви.
благородният човек ще разбере критичната ви забележка, защото душата му е цвете в планетарната градина на доброто. Но злонамереният човек ще приеме критичната ви реч с омраза, защото той е чернота от разрушителната сила на мрака, наречен сатана.

----
ПЕТЪР ДЪНОВ - 3 ЮЛИ:
Когато светлината и любовта идват от един източник, грях няма.
Но когато светлината и любовта идват от различни източници в различни тела, там е грехът.
Ако божествената сила минава през мен и ви повдигне духа, се получава добър проводник между нас двамата.
Щом се приближите до света на даден човек, трябва да усетите дали той е източник на божествена сила или не е. Ако е такъв, то вие ще бъдете щастлив, когато сте с него. Ако не е, ще сте нещастни.

----

ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ЕГОИЗМА И ЗА ЛЮБОВТА - 2 ЮЛИ:

АЗ РАЗДЕЛЯМ ХОРАТА НА ДВЕ КАТЕГОРИИ:
- ХОРА, КОИТО ИМАТ ЛЮБОВ И УМЕЯТ ДА ОБИЧТ и
- ХОРА, КОИТО НЯМАТ ЛЮБОВ И ИЗЛЪЧВАТ СТУД.
Никоя религия и никоя молитва не може да ви спаси, ако нямате любов. Религиите и фалшивото молене на егоистите са само външната страна на живота.
----
Мисъл за деня: 2 юли, сряда, 2014 г.
Нашето съзнание трябва да бъде будно. Вие казвате, че обичате някого. Питам Ви: обичате ли Бога? Ще кажете: "Обичаме Го, стремим се."
Не, когато говоря за Бога, аз трябва да бъда готов да пожертвам всичко, да бъда свободен от всичко в света.
Обичам ли Бога, ще обичам всички хора и с всички хора ще мога да се справя.
Не обичам ли Бога, и хората не мога да обичам, а даже и със себе си не ще мога да се справя.
Човек, който не обича Бога е най-големият егоист и с никого не може да живее.
Учителя , /НБ, 1926 г./
---
Мари Хигелс:
А егоистите са най-големите материалисти, обсебени от мрака, който им дава болести и зъл характер, както и лицемерия.
-------

ПЕТЪР ДЪНОВ - 1 ЮЛИ:
Обикнете ли някого, оставете го волен и свободен да се рее в общата ви синева. Ако не го ограничавате, ако той се чувства свободен да изпълнява мисията си, докато е с вас, тогава и вие ще се чувствате като свободна птица в небето на любовта ви.
Когато ограничиш любовта, ти създаваш зло, ти си в услуга на злото.
Божествената сила в човека не слага никакви прегради в любовта. И тогава тя е истинска любов.
---

Няма коментари:

Публикуване на коментар