сряда, 1 януари 2014 г.

1212. "АКО ИМАШ ДВЕ РИЗИ, ДАЙ ЕДНАТА НА БЛИЖНИЯ СИ"...



"Ако имаш две ризи, дай едната на ближния си", се казва в БИБЛИЯТА. Но грешката на хората е, че тълкуват дословно казаното.
Ето какво е заложено в това мъдро напътствие. Какво означава ДУХОВЕН ЧОВЕК? Това ще рече, че той е източник на потоци от здравословно излъчване /въпросните негови РИЗИ ОТ СВЕТЛИНА/, прогонващо болестите далече от тялото му. И затова най-ценното нещо за живота на всеки един от нас - ЗДРАВЕТО, при духовно извисената личност процъфтява. Следователно, онзи, в който Свети Дух е отключен и му дава своя невидим божествен огън, източник здраве, на мъдрост, на сила, на любов и воля за градивни дела, ТРЯБВА ЩЕДРО ДА ДАВА ОТ СВЕТЛИНАТА СИ И НА ДРУГИТЕ ХОРА, КОИТО СА МУ БЛИЖНИ ПО ДУХ, НО ОЩЕ НЕ СА ДОСТАТЪЧНО ИЗВИСЕНИ. Целта на живота ни е всички да се извисяваме, за да сме силни в битката със студоносните хора, източник на болестотворен СТУД и омраза, обсебени от разрушителните сатанински сили. Защото тези ретроградни същества, чужди на ДУХОВНОСТТА, не желаят да поемат "подадената им" светлина, която ненавиждат по простата причина, че тя унищожава мрачната им смъртоносна същност. Дори да искаш насила да ги направиш по-духовни и по-позитивни, просто няма да успееш. Има една поговорка: "НАСИЛА МОЖЕШ ДА ОТНЕМЕШ НЕЩО ОТ ЧОВЕКА, НО НАСИЛА НЕ МОЖЕШ ДА МУ ДАДЕШ НИЩО".
Аз, откакто се помня раздавам здравословната "ЖИВА ВОДА", извираща от тялото ми, както и от творчеството ми в различните му варианти, а най-вече от моето СЛОВО. Всъщност всеки ден "публикувам" не толкова словесни послания, колкото ЗДРАВОСЛОВНА енергия, която имам в излишък - въпросната ВТОРА РИЗА...Който усеща необходимост, но и е дорасъл да усети колко животворно му действа тази сила на ПОЗИТИВНОТО слово, той чете и се радва на усещанието си за утолена жажда. Ето, заради такива хора публикувам, а не заради ония, дето все се зъбят и не признават чуждата гледна точка, издигайки собствените си разсъждения за най-ценни и непоклатими, макар често пъти да се вижда отстрани как "тронът" на тези заредени с агресия твърдения е доста паянтов и а-ха, ще се разпадне на трески.

ПЕТЪР ДЪНОВ:
,Христос проповядва, че който има две ризи, едната трябва да даде на този, който няма. Питам: какъв процент от съвременните християни са приложили Христовото учение? Много благотворителни общества се мъчат да приложат Христовото учение, но те го прилагат по буква, а не по дух. За пример някой чете Евангелието и решава да го приложи. Взима една от старите си ризи и я дава на някой беден. Бедният взима ризата, поглежда я, захвърля я настрана и казва: „Ако искаш за изпълниш Христовото умение, дай ми една нова риза. Старата ти риза не искам, дръж я за себе си! - Нямам друга. - Тогава по-добре не ми давай. Ти знаеш ли кой съм?" Казвате: как трябва да се постъпи, когато човек няма и за себе си? Човек трябва да дава излишното. Ако има две нови ризи, едната ще задържи за себе си, а другата ще даде на своя беден брат. Излишното е на Природата, тя разполага с него. Или другояче казано: излишното е на Бога. И затова, когато някой иска нещо, казва: дай ми, за Бога. Следователно причината за богатството и сиромашията в живота се дължи на спазване или неспазване закона на даването. Който дава, той става богат; който не дава, той става сиромах. Ред статистики, правени от учени хора за броя на богатите и сиромасите и за причините, поради които едни хора са богати, а други сиромаси, потвърждават именно горния закон. Когато човек отрича закона на даването и никому нищо не дава, всичко се опълчва против него. Щом човек нарушава този закон, всички хора, на които той може да даде, създават срещу него едно противоположно течение, което го спъва в работите, в предприятията му, и той постепенно осиромашава. В Божествения език думите „не мога, не давам" не съществуват. Там съществуват само думите „мога, давам". Божественото постоянно дава, а човешкото не дава. В човешкия език ще чуете думите „не мога, не давам".
Неделна беседа, държана от Учителя на 18 октомври 1931 г., София, Изгрев.
------
На снимката виждате един изгрев от август 2012 година, който заснех силно развълнувана, защото го приех като живо послание - вижте колко прилича на СПАСИТЕЛЯ с неговата златна РИЗА от светлина...

1 коментар: